Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τέλη Κυκλοφορίας: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τη βεβαίωση μη οφειλής - Πώς θα κάνετε τη δήλωση

Σας αφορά!

26 Μαρτίου 2020 11:02
Τέλη Κυκλοφορίας: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τη βεβαίωση μη οφειλής - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ηλεκτρονικά πλέον θα γίνεται η χορήγηση της βεβαίωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας μιας και μετάβαση των πολιτών σε κάποιο υποκατάστημα Εφορίας είναι πλέον αδύνατη λόγω του κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα μας.

Σε λειτουργία λοιπόν τέθηκε μια πλατφόρμα της ΑΑΕΔΥ από την οποία οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωσή τους. Ωστόσο, ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει το χώρο της οικονομίας και των επιχειρήσεων, δείτε εδώ την απόφαση που πάρθηκε για την αναστολή των πληρωμών.

Με αυτή την εφαρμογή, διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι αυτοκινήτων οχημάτων, που επιθυμούν να τα μεταβιβάσουν ή να τα διαγράψουν, λόγω εξαγωγής ή επαναταξινόμησης. Πλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή, μέσω του aade.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet και να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση.

Η βεβαίωση αυτή ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου του έτους έκδοσής της και αφορά εξόφληση οφειλών του τελευταίου κατόχου του οχήματος, που το μεταβιβάζει ή το διαγράφει, λόγω εξαγωγής ή επαναταξινόμησης, για όσο χρόνο το είχε στην κατοχή του.

Η βεβαίωση εκδίδεται ηλεκτρονικά, εφόσον τα τέλη έχουν εξοφληθεί. Εάν παραμένουν ανεξόφλητες οφειλές τελών κυκλοφορίας, καθώς και σε περιπτώσεις, όπως εκκρεμότητες στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των οχημάτων (π.χ. κληρονόμοι), απαλλαγές οχημάτων, κλπ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την αρμόδια για τη φορολογία τους Δ.Ο.Υ. για την τακτοποίηση των σχετικών εκκρεμοτήτων και την έκδοση της βεβαίωσης.

Επισημαίνεται ότι, μόνο για το 2019, η διαδικασία εξόφλησης με φυσική παρουσία, που ακολουθείτο μέχρι σήμερα, προκάλεσε πάνω από 600.000 επισκέψεις στις ΔΟΥ όλης της χώρας.

Κτηματολόγιο: Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων - Ποιους αφορά

Έως την 1η Ιουνίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για το Κτηματολόγιο στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου. Παράλληλα σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ και εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά πως θα συμπληρώσετε τη δήλωση

"Ειδικότερα, για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο, η παράταση αφορά στα ακίνητα που βρίσκονται:

α) εντός των ορίων των προ-καποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Βλασίου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελευκείας, Κεστρίνης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας

β) εντός των ορίων των προ-καποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Ιωάννου, Άνω Λαψίστης, Ασφάκας, Βουνοπλαγιάς, Ελεούσης, Ζωοδόχου, Καρυών, Κάτω Λαψίστης, Μεγάλου Γαρδικίου, Πετσαλίου, Ροδοτοπίου, Αμπελείας, Αμφιθέας, Βασιλικής, Καστρίτσης, Κουτσελίου, Κρανούλας, Κρύας, Λογγάδων, Μαρμάρων, Μπάφρας, Μπιζανίου, Νεοκαισαρείας, Νεοχωροπούλου, Νήσου Ιωαννίνων, Πεδινής, Περάματος και Περιβλέπτου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου", όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωση του.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share