Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Ανατροπή με τις συντάξεις: Νωρίτερα οι πληρωμές σ' αυτά τα ταμεία

Σας αφορά - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

24 Μαρτίου 2020 11:01
Ανατροπή με τις συντάξεις: Νωρίτερα οι πληρωμές σ' αυτά τα ταμεία
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ανατροπή στις συντάξεις καθώς, λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, αναμένεται να καταβληθούν νωρίτερα σ' αρκετά ταμεία.

Η καταβολή των συντάξεων Απριλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

 • Οι συντάξεις των μη μισθωτών (συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, αντί της 26ης Μαρτίου 2020.
 • Οι συντάξεις Δημοσίου την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, αντί της 30ής Μαρτίου 2020.
 • Οι συντάξεις των μισθωτών (συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΔΕΗ και ΟΤΕ) τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020.

συντάξεις Απριλίου

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με πρόσφατη δήλωσή του έκανε έκκληση προς τους συνταξιούχους να μην πάνε στην τράπεζα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κοροναϊού, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να πάνε στις τράπεζες, διότι τα χρήματά τους θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους. Άρα, δεν χρειάζεται η παρουσία τους στις τράπεζες, για να ενημερώσουν τα βιβλιάριά τους».

Αυξάνεται το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες - Πού θα κυμαίνεται

Εντός του μήνα σχεδιάζεται η αύξηση του ορίου για ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες, στη σκιά την πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Επίσης, μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων που θα λάβουν οι εργαζόμενοι ως αποζημίωση ειδικού σκοπού και εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να τα πάρετε το επίδομα των 800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στα 50 ευρώ από 25 σήμερα αναμένεται να αυξηθεί το όριο για ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα, δίχως να χρειάζεται η χρήση κωδικού, από το τέλος του μήνα.

ΟΠΕΚΑ: 8+1 επιδόματα μέχρι τέλος Μαρτίου - Αναλυτικά η λίστα

Την Τρίτη 31 Μαρτίου θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ. Ενώ, ανατροπή της τελευταίας στιγμής έχουμε για το επίδομα των 800 ευρώ που θα πάρουν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα επιχειρήσεων όπου έχουν κλείσει αναγκαστικά λόγω κορωνοϊού!

Συγκεκριμένα στους λογαριασμούς των δικαιούχων:

 1. Τα προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα,
 2. Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ),
 3. Το Επίδομα Ενοικίου,
 4. Το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής,
 5. Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
 6. Το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων
 7. Το Επίδομα Ομογενών
 8. Το επίδομα παιδιού
 9. Το επίδομα γέννας

undefined

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης ενημερώνονται μέσω SMS και e-mails για την παράταση της ισχύος της αίτησής τους κατά ένα μήνα, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στο Δήμο που ανήκουν ή σε Κέντρο Κοινότητας.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισόδημα, ΚΕΑ, θα πληρωθούν όσων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίσης οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) που έχουν υποβάλλει αίτηση και εγκρίθηκε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα πληρωθούν την Τρίτη 31 Μαρτίου . Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share