Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συντάξεις: Πώς και πού θα γίνουν οι πληρωμές

Σας αφορά!

20 Μαρτίου 2020 21:37
Συντάξεις: Πώς και πού θα γίνουν οι πληρωμές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα ανακοίνωση έβγαλαν τα ΕΛΤΑ όσον αφορά τις πληρωμές των συντάξεων οι οποίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, για την προστασία των συνταξιούχων και των ταχυδρομικών υπαλλήλων, η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιείται απαραίτητα σε ανοικτό χώρο (εκτός της οικίας του δικαιούχου ή, σε περιπτώσεις αγροτικών οικισμών, σε κάποιο δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές), τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ, για την υπογραφή, απαιτείται στυλό του συνταξιούχου.

Για την είσπραξη της σύνταξής τους, τα ΕΛΤΑ προτρέπουν τους συνταξιούχους να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι οι ταχυδρόμοι έχουν ήδη λάβει αναλυτικές οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν την κατανόηση των συνταξιούχων και τη συνεργασία τους με βάση τις υποδείξεις, κυρίως για τη δική τους προστασία. Παρά την πανδημία, τα "Ελληνικά Ταχυδρομεία θα διασφαλίσουν ότι 369.000 πολίτες θα λάβουν κανονικά τις συντάξεις τους σε όλη την ελληνική επικράτεια, επιτελώντας τον κοινωνικό τους ρόλο, φροντίζοντας, παράλληλα, για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων τους όσο και της ευπαθούς ομάδας των συνταξιούχων".

Ωστόσο, δείτε εδώ πότε θα δοθεί το δώρο Πάσχα και ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ.

Συντάξεις Απριλίου: Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων - Αναλυτικά ανά ταμείο

Την Τρίτη στις 24 Μαρτίου θα ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων για τους μη μισθωτούς ενώ λόγω μη συγχρωτισμού στα ATM των τραπεζών αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής για τους δημοσίους υπαλλήλους. Ενώ, «βόμβα» πέταξε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για το δώρο Πάσχα.

Σε ότι αφορά τις κύριες συντάξεις του ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 24 Μαρτίου αντί για τις 25 Μαρτίου, λόγω της αργίας ενώ και για τις συντάξεις που θα πληρωθούν την Δευτέρα στις 30 Μαρτίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

  • Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Μαρτίου
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 24 Μαρτίου
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 24 Μαρτίου
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 24 Μαρτίου
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 31 Μαρτίου
  • Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Μαρτίο
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Μαρτίου
  • Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Πέμπτη 2 Απριλίου.
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share