Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση-σοκ από τον ΟΑΕΔ - Τι αποφάσισε λόγω κορωνοϊού (photo)

Σας αφορά!

20 Μαρτίου 2020 14:10
Ανακοίνωση-σοκ από τον ΟΑΕΔ - Τι αποφάσισε λόγω κορωνοϊού (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μία έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε ο ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την πλήρη παράταση κάθε είδους προθεσμιών των προγραμμάτων απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης (νέων θέσεων εργασίας, διατήρησης θέσεων εργασίας, νέας επιχειρηματικότητας, προεργασίας, ειδικών προγραμμάτων, κλπ), μέχρι νεωτέρας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η παράταση είναι καθολική και περιλαμβάνει αιτήσεις υπαγωγής, υποβολή δικαιολογητικών, υποδείξεις, προσλήψεις ωφελουμένων, κλπ. Επίσης, ανάσα θα δώσει στους ανέργους καθώς θα πάρουν επιπλέον δύο μήνες το επίδομα ανεργίας, με περισσότερες πληροφορίες να βρείτε εδώ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, η απόφαση αποσκοπεί στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των εργοδοτών, των επιχειρήσεων και των ανέργων και του δημοσίου συμφέροντος. Δυνατότητα επικοινωνίας στο 11320 (αστική χρονοχρέωση), Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:30 έως τις 14:30.

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ λόγω κορωνοϊού

Την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας, που λήγουν στο χρονικό διάστημα από τις 18 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου 2020, μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού και συνωστισμού, με την προτροπή να «Μένουμε σπίτι!».

Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης. Παράλληλα έρχεται επίδομα έως και 400 ευρώ λόγω κορωνοϊού. Μπορείτε να δείτε εδώ ποιοι και πώς θα το λάβετε

Υπενθυμίζεται πως η ανανέωση του δελτίου γίνεται είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη διευκόλυνση των ανέργων, στον περιορισμό των μετακινήσεων και στην αποφυγή συγχρωτισμού στα ΚΕΠ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share