Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τεράστια πτώση

Επιστρέφει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου 2019

6 Μαρτίου 2020 13:48
Χρηματιστήριο Αθηνών: Τεράστια πτώση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To Χρηματιστήριο βουλιάζει και επιστρέφει ένα χρόνο πίσω στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2019, ωστόσο οι τζίροι είναι χαμηλοί. Οι ξένοι επενδυτές, όμως, πληρώνονται να κάνουν την τακτική τους για τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες.

Και η τακτική τους, εν ολίγοις είναι αναμονή μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι, μειώνεται η εξάπλωση του ιού. Τότε, όμως, θα είναι ήδη αργά για τους επαγγελματίες. Μπορεί λοιπόν να μην αγοράζουν πολύ προς το παρόν, αλλά οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα είναι κρίσιμες καθώς πρόκειται να αποφασίσουν τις αγορές, τόσο σε τράπεζες, όσο και μη τραπεζικές μετοχές οι οποίες πλήττονται και σημαντικό λόγο σ' αυτό έχει παίξει και η άνοδος των κρουσμάτων του κορωναϊού στην Ελλάδα. Με αυτά ως δεδομένα το επόμενο διάστημα – εφόσον συνεχιστεί η πτώση λόγω του ιού στις διεθνείς αγορές – αναμένονται μετοχικές αλλαγές στις τράπεζες. Για παράδειγμα, πρόσφατα στην περιοχή των 3 ευρώ το Αμερικανικό Bienville Capital ανακοίνωσε την απόκτηση του 5% στην Πειραιώς.

Είναι λογικό κάποια funds να επιχειρήσουν να αποκτήσουν μετοχές στις τωρινές χαμηλότερες τιμές. Από την άλλη πλευρά, στα shorts funds που σταμάτησαν τις ανοικτές – με εξαίρεση τις θέσεις του Lansadowne Partners σε Πειραιώς, Alpha, Eθνική, ΔΕΗ.

Βουτιά 4,8%

Με βουτιά 4,8% συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 693,41 μονάδες, ενω έχουν διακινηθεί μετοχές αξίας 30,3 εκατ. ευρώ. Με βουτιά 8% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,768 ευρώ. Με πτώση 7,46% η Alpha bank στα 1,166 ευρώ. Πτώση 6,02% η Eurobank στα 0,562 ευρώ. Με βουτιά 6,67% η Εθνική Τράπεζα στα 1,855 ευρώ. Βουτιά 8,87% η Γεκ- Τέρνα στα 5,96 ευρώ. Με πτώση 5,9% ο μυτιληναίος στα 6,735 ευρώ. Βουτιά 4,7% για τον ΟΠΑΠ στα 9,7 ευρώ. Με πτώση 2,35% ο ΟΤΕ στα 12,05 ευρώ.

Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 από τον ΟΠΕΚΑ – Βήμα-Βήμα η διαδικασία

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ, ενημερώνει τους πολίτες ότι άνοιξε την Παρασκευή 6 Μαρτίου η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού, παρόλο που δεν έχουν υποβάλει τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2019 (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Για τη χορήγηση της δόσης του Α διμήνου 2020 θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2018. Επίσης, ένα νέο επίδομα είδε το φως τη δημοσιότητας κάτι που χαροποίησε πολλούς πολίτες μιας και τα ποσά μπορεί να υπερβούν ακόμη και τα 600€

Πότε καταβάλλεται η 1η δόση για το 2020

Η πρώτη δόση του 2020 θα καταβληθεί την 31η Μαρτίου, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα (όπως έχει πλέον καθιερωθεί για την καταβολή των επιδομάτων), για όσους υποβάλλουν νέα αίτηση. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τα μέσα Μαρτίου. (Θα ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα κλείσει η πλατφόρμα με νεώτερη ανακοίνωση). Το δικαιούμενο ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2020 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2018.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2020 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλονται μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2021 και τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά με την πρώτη πληρωμή που θα γίνεται μετά την έγκριση της αίτησης. Παράλληλα σε μία έκτακτη ανακοίνωση προέβη ο ΟΑΕΔ καθώς βγήκε η απόφαση για τον κοινωνικό τουρισμό και μπορείτε να δείτε εδώ ποιοι παίρνουν τις επιταγές.

Μετά την υποβολή φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητικής αυτής, το ποσό του επιδόματος επαναϋπολογίζεται με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου της αίτησης Α21. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης. Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share