Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Νέο κοινωνικό μέρισμα: 700 ευρώ και τον Μάρτιο στις τσέπες σας!

Σας αφορά όλους!

3 Μαρτίου 2020 08:13
Νέο κοινωνικό μέρισμα: 700 ευρώ και τον Μάρτιο στις τσέπες σας!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Κοινωνικό Μέρισμα: Μέσα στον Φεβρουάριο θα ανακοινωθεί η τελική ημερομηνία που θα καταβληθούν τα 700 ευρώ σε 40.000 ευρώ με πιθανότερο να γίνει αυτό να είναι τον Μάρτιο, ενώ μέσα στον Φεβρουάριο υπήρξαν επιπλέον πληρωμές!

Συγκεκριμένα μέχρι τις 28/2 θα έπρεπε να κάνουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι που είναι όσοι δεν είχαν δηλώσει ΑΦΜ εξαρτώμενων μελών στην φορολογική δήλωση και όσοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση τα τελευταία επτά χρόνια.

Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, 17.000 νοικοκυριά δεν έχουν λάβει το κοινωνικό μέρισμα για τους εξής συνήθεις λόγους:

δεν είχε δηλωθεί ο ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών στη φορολογική δήλωση,

είχε υποβληθεί εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση για κάποια από τα προηγούμενα επτά έτη, το αίτημα υποβλήθηκε από το ένα εξαρτώμενο μέλος αντί από τον γονέα και δεν ήταν έγκυρος ο σχετικός τραπεζικός αριθμός (IBAN).

Κοινωνικό Μέρισμα Μάρτιο

Ο Μάρτιος φέρνει νέες πληρωμές- Ενστάσεις 2020

«Υπάρχουν 17.000 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του μερίσματος, έχουν υποβάλει αίτηση, και για κάποιον από τους ανωτέρω λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Ενημερώνω ότι τα εν λόγω νοικοκυριά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα έως τέλος Φεβρουαρίου» είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Έως το τέλος Φεβρουαρίου θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα τα νοικοκυριά που υπέβαλαν αίτηση, αλλά για μια σειρά από λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος, στο πλαίσιο ομιλίας του στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της από 24.12.2019 Π.Ν.Π.

«Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων» (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share