Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ριζικές αλλαγές στο επίδομα γέννας - Τι πρέπει να κάνετε για να μην το χάσετε!

Σας αφορά!

1 Μαρτίου 2020 10:05
Ριζικές αλλαγές στο επίδομα γέννας - Τι πρέπει να κάνετε για να μην το χάσετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ριζικές αλλαγές ανακοινώθηκαν για το επίδομα γέννας που αφορά τους μέλλοντες γονείς. Πολλοί από τους αιτούντες ήταν αυτοί που απογοητεύτηκαν κατά την είσοδο τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αφού συνειδητοποίησαν πως τελικά δεν το δικαιούνται όπως περίμεναν. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε εδώ βήμα βήμα πως μπορείτε να κάνετε την αίτηση σας.

Παρακάτω θα δείτε όλα τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να πληρείτε ούτως ώστε να ανήκετε στους δικαιούχους του επιδόματος γέννας:
Εισοδηματικά κριτήρια

  • Μονογονεϊκή οικογένεια, μητέρα, χωρίς άλλα παιδιά (αποκτά το 1ο) θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα έως 60.000 ευρώ.
  • Ζευγάρι χωρίς άλλα παιδιά (αποκτούν το 1ο) θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα έως 70.000 ευρώ.
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με άλλο 1 ανήλικο παιδί (αποκτά το 2ο) θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα έως 70.000 ευρώ.
  • Ζευγάρι με άλλο 1 ανήλικο παιδί (αποκτούν το 2ο) θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα έως 80.000 ευρώ.
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με άλλα 2 ανήλικα παιδιά (αποκτά το 3ο) θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα έως 80.000 ευρώ.
  • Ζευγάρι με άλλα 2 ανήλικα παιδιά (αποκτούν το 3ο) θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα έως 90.000 ευρώ.
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με άλλα 3 ανήλικα παιδιά (αποκτά το 4ο) θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα έως 90.000 ευρώ.
  • Ζευγάρι με άλλα 3 ανήλικα παιδιά (αποκτούν το 4ο) θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα έως 100.000 ευρώ.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ζευγάρια που κυρίως λόγω της τεκμαρτής φορολόγησης τους υπερβαίνουν τα αυξημένα αυτά εισοδηματικά όρια.

Σε διαθεσιμότητα η πλατφόρμα για το επίδομα γέννας! Σε αυτά τα μαιευτήρια και νοσοκομεία θα λειτουργήσει!

Στον αέρα βρίσκεται η πλατφόρμα για το επίδομα γέννας, με το Υπουργείο Εργασίας να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για όσα στοιχεία χρειάζεται να προσκομίσουν ηλεκτρονικά, με 15 μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας να τη λειτουργούν πιλοτικά. Δείτε επίσης πότε θα πάρετε την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος υποβάλλεται είτε στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στην ιστοσελίδα www.epidomagennisis.gr είτε μέσω της ψηφιακής δήλωσης γέννησης, για τα παιδιά που γεννιούνται σε μαιευτήρια ή νοσοκομεία. Στην παρούσα φάση, η διαδικασία της ψηφιακής δήλωσης γέννησης θα λειτουργήσει πιλοτικά σε 15 μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υποβολή αίτησης στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ, στην είσοδο, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης της μητέρας στο πληροφοριακό σύστημα TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δηλώνεται απαραιτήτως ο ΑΜΚΑ του γεννηθέντος παιδιού, η διεύθυνση κατοικίας της αιτούσας μητέρας, το email και ο αριθμός τηλεφώνου της, καθώς και το IBAN τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος του οποίου είναι η ίδια.

Για την υποβολή της ψηφιακής δήλωσης γέννησης απαιτούνται μόνο τα ταυτοποιητικά έγγραφα των γονέων του παιδιού. Με τη δήλωση γέννησης θα δηλώνονται τα στοιχεία επικοινωνίας των γονέων (κινητό τηλέφωνο, σταθερό τηλέφωνο, email, διεύθυνση κατοικίας), το ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος του οποίου είναι η μητέρα, η οποία θα υποβάλλει παράλληλα και αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share