Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έρχονται οι πληρωμές για επιδόμα παιδιού, ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και προνοιακά! Δείτε ποιοι θα τα πάρετε!

Σας αφορά!

26 Φεβρουαρίου 2020 18:16
Έρχονται οι πληρωμές για επιδόμα παιδιού, ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και προνοιακά! Δείτε ποιοι θα τα πάρετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πλησιάζει η ημέρα καταβολής επιδομάτων για αρκετούς δικαιούχους, φέρνοντας μια σημαντική ανακούφιση για αρκετούς συμπολίτες μας και, συγκεκριμένα, στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή πληρώνεται η εμβόλιμη πληρωμή για το επίδομα παιδιού καθώς επίσης και το ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα και επίδομα ενοικίου για την πληρωμή Φεβρουαρίου 2020.

Όπως γίνεται κάθε μήνα, και ανάλογα με την τράπεζα τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα, δηλαδή αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου. Δείτε, επίσης, να κερδίσατε στην τελευταία φορολοταρία.

Για το επίδομα παιδιού αναμένεται να πληρωθούν μόνο όσοι οι αιτήσεις των οποίων εγκρίθηκαν από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής σε περίπου μία εβδομάδα εκτιμάται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι θα ανοίξει και η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21 για το 2020.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για τη χορήγηση της δόσης του πρώτου διμήνου 2020 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το 2018. Από την δεύτερη δόση απαιτείται υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για να ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2019, όμως αν και φέτος οι δηλώσεις υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου τότε και η δεύτερη δόση θα δοθεί με τα εισοδήματα του 2018.

Συντάξεις και επιδόματα: Ποια πληρώνονται και πότε;

Συντάξεις και επιδόματα: Από σήμερα αρχίζουν οι πληρωμές! Δείτε πότε θα ολοκληρωθούν! Όλες οι ημερομηνίες αναλυτικά, ενώ σας έχουμε και αναλυτικά τι θα συμβεί με τις πληρωμές των αναδρομικών σε εφάπαξ!

Διαβάστε αναλυτικά

Συντάξεις

Ο ΟΑΕΕ, ΟΓΑ,το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλουν την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 τις συντάξεις του Μαρτίου. Την ίδια μέρα θα καταβάλλει και ο ΟΠΕΚΑ τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

-Το Δημόσιο ,Το ΙΚΑ,Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ και τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. Την ίδια μέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Επικουρικές

Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.

Επιδόματα και παροχές του ΟΠΕΚΑ

Την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Επίδομα Παιδιού, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Yπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών. Διευκρινίζεται ότι, η καταβολή του Επιδόματος Παιδιού αφορά στην πληρωμή της συμπληρωματικής 6ης δόσης του 2019

Κοινωνικό μέρισμα

Έως το τέλος Φεβρουαρίου θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα για το έτος 2019 τα νοικοκυριά που υπέβαλαν αίτηση, αλλά για μια σειρά από λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, όπως είπε πρόσφατα ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Η πληρωμή αυτή αφορά σύμφωνα με τον κ. Βεσυρόπουλο, 17.000 νοικοκυριά που δεν είχαν λάβει το κοινωνικό μέρισμα για τους εξής συνήθεις λόγους:

α) δεν είχε δηλωθεί ο ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών στη φορολογική δήλωση,

β) είχε υποβληθεί εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση για κάποια από τα προηγούμενα επτά έτη,

γ) το αίτημα υποβλήθηκε από το ένα εξαρτώμενο μέλος αντί από τον γονέα και

δ) δεν ήταν έγκυρος ο σχετικός τραπεζικός αριθμός (IBAN).

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share