Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Νέα ανατροπή στην φορολοταρία! Αυτά είναι τώρα τα δεδομένα!

Δείτε αναλυτικά!

15 Φεβρουαρίου 2020 14:14
Νέα ανατροπή στην φορολοταρία! Αυτά είναι τώρα τα δεδομένα!

Η φορολοταρία της ΑΑΔΕ αλλάζει πρόσωπο, με το Υπουργείο Οικονομικών να επεξεργάζεται σχέδιο αναμόρφωσής της, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των κινήτρων για τη διεύρυνση της χρήσης του πλαστικού και ηλεκτρονικού χρήματος, ενώ μπορείτε ακόμη να δείτε αν κερδίσατε 1000 ευρώ.

Οι όποιες αλλαγές στην φορολοταρία της ΑΑΔΕ θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, που αναμένεται να ψηφιστεί στα τέλη του μήνα.

φορολοταρία

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι για τις αλλαγές στη φορολοταρία προβλέπει μεταξύ άλλων:

Μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα τα οποία θα δίνονται σε λιγότερους τυχερούς. Για παράδειγμα, συζητείται να κληρώνονται 100 υπερτυχεροί, που καθένας θα κέρδιζε κάθε μήνα το ποσό των 10.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι με την υπάρχουσα μορφή της η φορολοταρία επιβραβεύει 1.000 ηλεκτρονικές αποδειξεις με 1.000 ευρώ την κάθε μία.

Εκτός από τα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και τους λιγότερους τυχερούς εξετάζεται να γίνονται εβδομαδιαίες οι κληρώσεις, αντί των μηνιαίων που είναι σήμερα. Επίσης, έχει τεθεί η εκδοχή κλήρωσης μεγάλων δώρων, προκειμένου το δέλεαρ για τους φορολογούμενους να είναι ισχυρότερο.

Προσοχή για το κοινωνικό μέρισμα! Μέχρι τότε πρέπει να κάνετε τις αιτήσεις σας!

Μέχρι τις 28/2 θα πρέπει να κάνουν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, που θα έρθει αυξημένο, οι ενδιαφερόμενοι που είναι όσοι δεν είχαν δηλώσει ΑΦΜ εξαρτώμενων μελών στην φορολογική δήλωση και όσοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση τα τελευταία επτά χρόνια.

Όπως είπε και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, 17.000 νοικοκυριά δεν έχουν λάβει το κοινωνικό μέρισμα για τους εξής συνήθεις λόγους:

- Δεν είχε δηλωθεί ο ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών στη φορολογική δήλωση,
- Είχε υποβληθεί εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση για κάποια από τα προηγούμενα επτά έτη, το αίτημα υποβλήθηκε από το ένα εξαρτώμενο μέλος αντί από τον γονέα και
- Δεν ήταν έγκυρος ο σχετικός τραπεζικός αριθμός (IBAN).

κοινωνικό μέρισμα

«Υπάρχουν 17.000 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του μερίσματος, έχουν υποβάλει αίτηση, και για κάποιον από τους ανωτέρω λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Ενημερώνω ότι τα εν λόγω νοικοκυριά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα έως τέλος Φεβρουαρίου» είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Έως το τέλος Φεβρουαρίου θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα τα νοικοκυριά που υπέβαλαν αίτηση, αλλά για μια σειρά από λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος, στο πλαίσιο ομιλίας του στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της από 24.12.2019 Π.Ν.Π.

«Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων» (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις».

Επίδομα γέννας: Δείτε πότε θα πάρετε την πρώτη δόση!

Το επίδομα γέννας έρχεται και αυτό επιβεβαίωσε η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία πέραν των αλλαγών προϋποθέσεων για την χορήγησή του, ανέφερε και το πότε θα καταβληθεί, ακολουθώντας διαδικασία εξπρές.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μιχαηλίδου, τόνισε πως για κάθε παιδί που γεννήθηκε από 1/1/2020, το επίδομα θα δοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις των χιλίων ευρώ, με την πρώτη να καταβάλλεται στους γονείς την 31η Μαρτίου.

επίδομα γέννας

«Δίνουμε 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννήθηκε από 1/1/2020. Δίνεται σε δυο ισόποσες δόσεις, δηλαδή μια δόση των 1.000 ευρώ τον επόμενο μήνα - κατόπιν αιτήσεως του γονέα και μια δόση 1.000 ευρώ έξι μήνες ακριβώς μετά τη γέννηση του παιδιού», εξήγησε η υφυπουργός Εργασίας, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ είτε μέσω της πλατφόρμας που θα λειτουργήσει στην διεύθυνση www.epidomagennisis.gr, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα να καταθέτουν αιτήσεις και μέσα από τα Κέντρα Κοινότητας.

Εξηγώντας γιατί δεν έχει δοθεί ακόμη η πρώτη δόση στους δικαιούχους γονείς, η κ. Μιχαηλίδου εξήγησε ότι χθες, Τρίτη, υπεγράφη ο νόμος από τους αρμόδιους υπουργούς και τώρα είναι έτοιμη να κατατεθεί η υπουργική απόφαση.

«Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι τελευταία εργάσιμη του Μαρτίου για όλα τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί Ιανουάριο - Φεβρουάριο και έχουν καταθέσει οι γονείς τους την αίτηση, θα μπορούν να πάρουν την πρώτη δόση των χιλίων ευρώ», είπε η κ. Μιχαηλίδου.

Τι αλλάζει για τους πολίτες τρίτων χωρών

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, η κυβέρνηση άλλαξε τις προϋποθέσεις για την χορήγηση και των τριών επιδομάτων του υπουργείου Εργασίας (γέννησης, στέγασης, παιδιού) σε πολίτες τρίτων χωρών.

Για να λάβουν τα επιδόματα, θα πρέπει να ζουν στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια, αντί για πέντε που ίσχυε έως σήμερα.

«Για να πάρεις επίδομα από την κοινωνική και προνοιακή πολιτική της χώρας πρέπει μόνιμα και νόμιμα να ζεις στη χώρα μας τα τελευταία 12 χρόνια. Έτσι και ώστε και να υπάρχει μια ανταποδοτικότητα του συστήματος αλλά και να υπάρχει ένας βιοτικός δεσμός μεταξύ του πολίτη και του Έλληνα», τόνισε η κ Μιχαηλίδου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share