Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συντάξεις Μαρτίου 2020: Πότε καταβάλλονται; Αναλυτικά οι ημερομηνίες!

Δείτε αναλυτικά!

14 Φεβρουαρίου 2020 10:56
Συντάξεις Μαρτίου 2020: Πότε καταβάλλονται; Αναλυτικά οι ημερομηνίες!

Συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν για τον Μάρτιο του 2020 ανά ταμείο; Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες στο Athensmagazine.gr, την ίδια ώρα που πολλαπλασιάζονται οι εκκρεμείς συντάξεις!

Από την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Μαρτίου 2020. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου.

Αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.

Ποια 700 ευρώ; Αυξάνεται κατά πολύ το κοινωνικό μέρισμα! Πόσα θα πάρετε του χρόνου;

Κοινωνικό Μέρισμα: Αύξηση του κοινωνικού μερίσματος φαίνεται πως εξετάζει ήδη η κυβέρνηση από τους χρόνου, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι θα το πάρουν μέσα στην Φεβρουάριο!

Συγκεκριμένα, παρέμβαση στη Βουλή έκανε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, κατά τη συζήτηση του σημαντικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών: «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων».

Ο Βουλευτής επισήμανε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Ακόμη μία εμβληματική δέσμευση του πρωθυπουργού μας για την ταχύτερη αναστήλωση της μεσαίας τάξης, έρχεται να γίνει πράξη. Γιατί έχοντας επίγνωση της κατάστασης της χώρας μας και των δύσκολων καιρών που βιώνουμε δείχνουμε τον κοινωνικό μας χαρακτήρα με πράξεις και όχι με λόγια. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η εμπροσθοβαρής καταβολή του πετρελαίου θέρμανσης, το επίδομα γέννησης είναι μια σειρά από μέτρα που έχουμε θεσπίσει και αντικατοπτρίζουν την πολιτική μας και τα πιστεύω μας.Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ίδια έχει ομολογήσει , δεν είχε αφήσει ούτε ένα ευρώ για κοινωνικό μέρισμα κι αυτό γιατί το Μάιο του 2019 διένειμε το φετινό κοινωνικό ως δήθεν «13η σύνταξη» , εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά τις μικροπολιτικές της, οι οποίες όμως δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα γι’ αυτή αποτελέσματα.

Παρόλα αυτά όμως η κυβέρνησή μας, κατάφερε να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο και να μπορέσει να στηρίξει τους οικονομικά αδύνατους συνανθρώπους μας και τα ευάλωτα νοικοκυριά, που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Έτσι σήμερα προχωράμε στην αύξηση της σχετικής δαπάνης, (η οποία προέρχεται από πλεόνασμα που προέκυψε από την επεξεργασία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού μας) ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων και να καθιερωθεί ως εφάπαξ κοινωνική παροχή.

Καθορίζονται οι κατηγορίες των δικαιούχων και δημιουργούμε νέες, όπως είναι οι οικογένειες με ένα τουλάχιστον μέλος με αναπηρία, νοικοκυριά με 4 εξαρτώμενα μέλη και εισόδημα 20.000,00€ και νοικοκυριά στα οποία ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος, στην περίπτωση μάλιστα της μονογονεϊκής οικογένειας αρκεί ο μοναδικός γονέας να είναι βραχυχρόνια άνεργος, δηλαδή μιλάμε για πάνω από 1 εκατομμύριο δικαιούχους.

Επίσης ρυθμίζεται ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής του διότι κι αυτό είναι σημαντικό για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επιπλέον παρατείνουμε ως τις 30/4/2020 τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων, δίνοντας πραγματική «ανάσα» με την ένταξή τους σε ένα προστατευτικό πλαίσιο.

Όσοι συμπολίτες μας οριστικοποιήσουν την αίτησή τους έως τότε κατοχυρώνουν δικαίωμα συμμετοχής στις διεργασίες του νόμου. Διασφαλίζεται έτσι η βιωσιμότητα και η συνέχιση της δραστηριότητας παραγόντων που είναι στην αγορά και ασκούν την οικονομική τους δραστηριότητα στη χώρα μας. Το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας μας δεν είναι το δημόσιο χρέος, αλλά το ιδιωτικό.

Γι’ αυτό και θέλουμε να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες για να δώσουμε ρευστότητα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις προκειμένου να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και τους στόχους τους. Γι’ αυτό και δίνουμε τη δυνατότητα και στα τραπεζικά στελέχη να παρέχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις σε συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, χωρίς να κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για «απιστία» απέναντι στην τράπεζα. Εμείς θέλουμε λύσεις συναινετικές, ώστε να σωθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις, οι ευσυνείδητοι δανειολήπτες και να σταματήσουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Επιπλέον, το παρόν νομοσχέδιο καταργεί τα 390 Υποθηκοφυλάκεια της χώρας (άμισθα ή έμμισθα) και συστήνει 17 Κτηματολογικά γραφεία μαζί με 75 Υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα στο εύλογο χρονικό διάστημα των επόμενων 2 ετών, προκειμένου να πετύχουμε οικονομίες κλίμακας και να βελτιώσουμε την εθνική μας οικονομία. Το έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνεται καθημερινά στην πράξη και οι πολίτες μας το εισπράττουν αυτό. Γι’ αυτό και η κυβέρνησή μας προκειμένου να τους επαναφέρει την καλή ψυχολογία και να τους παρέχει ένα περιβάλλον ασφάλειας και προοπτικής για ευημερία, μέσα στα πλαίσια της ορθής δημοσιονομικής πολιτικής της, πετυχαίνει με αποφασιστικότητα να στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας που έχουν περισσότερο ανάγκη από όλους μας».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share