Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη ανάσα για το Κοινωνικό Μέρισμα: Αυτοί οι 17.000 θα πάρουν ακόμα 700 ευρώ!

Σας αφορά όλους! Διαβάστε αναλυτικά

7 Φεβρουαρίου 2020 09:32
Μεγάλη ανάσα για το Κοινωνικό Μέρισμα: Αυτοί οι 17.000 θα πάρουν ακόμα 700 ευρώ!

Μπορεί το κοινωνικό μέρισμα να καταβλήθηκε στους περισσότερους στα τέλη του 2019 ωστόσο θα δοθεί σε 17.000 ακόμα νοικοκυριά που είχαν κάνει αιτήσεις από 700 ευρώ!

Εως το τέλος Φεβρουαρίου θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα τα νοικοκυριά που υπέβαλαν αίτηση, αλλά για μια σειρά από λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος, στο πλαίσιο ομιλίας του στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της από 24.12.2019 Π.Ν.Π. «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων» (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις».

Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, 17.000 νοικοκυριά δεν έχουν λάβει το κοινωνικό μέρισμα για τους εξής συνήθεις λόγους:

δεν είχε δηλωθεί ο ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών στη φορολογική δήλωση,
είχε υποβληθεί εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση για κάποια από τα προηγούμενα επτά έτη,
το αίτημα υποβλήθηκε από το ένα εξαρτώμενο μέλος αντί από τον γονέα και
δεν ήταν έγκυρος ο σχετικός τραπεζικός αριθμός (IBAN).

«Υπάρχουν 17.000 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του μερίσματος, έχουν υποβάλει αίτηση, και για κάποιον από τους ανωτέρω λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Ενημερώνω ότι τα εν λόγω νοικοκυριά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα έως τέλος Φεβρουαρίου» είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Τελευταία ευκαιρία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών


Έως τέλος Φλεβάρη το κοινωνικό μέρισμα για τα 17.000 νοικοκυριά
Έως τέλος Φλεβάρη το κοινωνικό μέρισμα για τα 17.000 νοικοκυριά
Αναφερόμενος στη διάταξη που παρατείνει κατά τέσσερις μήνες το υφιστάμενο πλαίσιο εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών (έως τέλος Απριλίου) επισήμανε ότι «η ρύθμιση αποτελεί την τελευταία παράταση και ευκαιρία αξιοποίησης αυτού του πλαισίου».

Όπως είπε, από 1/5/2020 θα τεθεί σε ισχύ το νέο και ενιαίο πλαίσιο για τη ρύθμιση χρεών και την πτώχευση φυσικών και νομικών προσώπων, που θα περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις που αφορούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την προστασία της α’ κατοικίας και τα προβλεπόμενα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από την κοινοβουλευτική επιτροπή, με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής να ψηφίζουν υπέρ του, το ΚΚΕ και την Ελλ. Λύση να επιφυλάσσονται και το ΜέΡΑ25 να δηλώνει «παρών».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share