Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ: 36.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων! Έως 546 ευρώ μισθός!

Όλες οι λεπτομέρειες!

29 Ιανουαρίου 2020 08:28
Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ: 36.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων! Έως 546 ευρώ μισθός!

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για τη νέα κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ που θα περιλαμβάνει περίπου 36.000 θέσεις εργασίας, με μισθό έως 546 ευρώ, διαφόρων ειδικοτήτων σε δήμους, περιφέρειες, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και υπηρεσίες υπουργείων σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα ξεκίνησε από χθες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους ανέργους, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων Ανέργων Νέων 18-29 ετών του ΟΑΕΔ, με την επιχορήγηση να φτάνει μέχρι τα 17 χιλιάδες ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας, ενώ θα ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 67 ετών, οι οποίοι τουλάχιστον έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως 546 ευρώ. Οι άνεργοι που θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους για μία και μόνο ειδικότητα.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αντιστοιχούν σε εκατοντάδες ειδικότητες Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι με χαμηλά προσόντα. Σύμφωνα με τα Νέα, το νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και των φορέων, που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως, ενδεικτικά, η συντήρηση και η αναβάθμιση μικρών υποδομών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, η αναβάθμιση και η προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Παράλληλα θα περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών. Τα αντικείμενα της θεωρητικής κατάρτισης δύναται να είναι χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε τρία επίπεδα γνώσεων (στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες) με δυνατότητα πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ: 2.000 θέσεις εργασίας! Μισθός έως 600 ευρώ!

Την απασχόληση ωφελουμένων ηλικίας 55 έως 67 ετών θα προβλέπει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 2.000 θέσεις εργασίας με μισθό έως 600 ευρώ! Ενώ, προ των πυλών είναι ένα νέο επίδομα που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες Έλληνες!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνεται επιδότηση της πρόσληψης, η οποία θα ανέρχεται έως και τα 600 ευρώ τον μήνα σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου και επιχειρήσεις των ΟΤΑ. Η διάρκεια της δράσης ορίζεται στους 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα μήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλει η δικαιούχος επιχείρηση εντός τριάντα ημερολογιακών ημερών από τη λήξη του 12μήνου απασχόλησης.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει:

α) να είναι μακροχρόνια εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, ηλικίας 55-67 ετών (να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος και το 67ο έτος της ηλικίας τους αντίστοιχα) κατά την υπόδειξη τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους.

β) να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο ΑΣΔ.

γ) να είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. (ν. 2431/1996), Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητα τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958).

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ: 5.500 θέσεις εργασίας! Έως 1.140 ευρώ μισθός!

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ με ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου, επιπλέον του ότι σας προσφέρει την ευκαιρία να πάρετε διπλό επίδομα!

Αφορά στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών».

Πρόκειται για νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, καθώς αυτό ήδη σχεδιάζεται από τις υπηρεσίες του Υπ. Εργασίας, συνδυαστικά με τον ΟΑΕΔ το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ποιους αφορά – Μισθοί

Το πρόγραμμα αφορά ανέργους πτυχιούχους οι οποίοι θα απασχοληθούν σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς για συνολικό διάστημα 12 μηνών.

Αμοιβές ωφελουμένων:

  • Για την κατηγορία ΠΕ έως 1.040 ευρώ
  • Για την κατηγορία ΤΕ έως 990 ευρώ

Για τους ωφελουμένους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών οι ανωτέρω αμοιβές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντιστοίχως: Μεταπτυχιακό – Α) για την κατηγορία ΠΕ έως 1.090 ευρώ και Β) για την κατηγορία ΤΕ έως 1.040 ευρώ, Διδακτορικό – Α) για την κατηγορία ΠΕ έως 1.140 ευρώ και Β) για την κατηγορία ΤΕ έως 1.090 ευρώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share