Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ: 2.000 θέσεις εργασίας! Μισθός έως 600 ευρώ!

Ποιους αφορά;

14 Ιανουαρίου 2020 17:14
Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ: 2.000 θέσεις εργασίας! Μισθός έως 600 ευρώ!

Την απασχόληση ωφελουμένων ηλικίας 55 έως 67 ετών θα προβλέπει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 2.000 θέσεις εργασίας με μισθό έως 600 ευρώ! Ενώ, προ των πυλών είναι ένα νέο επίδομα που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες Έλληνες!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνεται επιδότηση της πρόσληψης, η οποία θα ανέρχεται έως και τα 600 ευρώ τον μήνα σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου και επιχειρήσεις των ΟΤΑ. Η διάρκεια της δράσης ορίζεται στους 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα μήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλει η δικαιούχος επιχείρηση εντός τριάντα ημερολογιακών ημερών από τη λήξη του 12μήνου απασχόλησης.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει:

α) να είναι μακροχρόνια εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, ηλικίας 55-67 ετών (να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος και το 67ο έτος της ηλικίας τους αντίστοιχα) κατά την υπόδειξη τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους.

β) να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο ΑΣΔ.

γ) να είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. (ν. 2431/1996), Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητα τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958).

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ: 5.500 θέσεις εργασίας! Έως 1.140 ευρώ μισθός!

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ με ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου, επιπλέον του ότι σας προσφέρει την ευκαιρία να πάρετε διπλό επίδομα!

Αφορά στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών».

Πρόκειται για νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, καθώς αυτό ήδη σχεδιάζεται από τις υπηρεσίες του Υπ. Εργασίας, συνδυαστικά με τον ΟΑΕΔ το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ποιους αφορά – Μισθοί

Το πρόγραμμα αφορά ανέργους πτυχιούχους οι οποίοι θα απασχοληθούν σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς για συνολικό διάστημα 12 μηνών.

Αμοιβές ωφελουμένων:

  • Για την κατηγορία ΠΕ έως 1.040 ευρώ
  • Για την κατηγορία ΤΕ έως 990 ευρώ

Για τους ωφελουμένους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών οι ανωτέρω αμοιβές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντιστοίχως: Μεταπτυχιακό – Α) για την κατηγορία ΠΕ έως 1.090 ευρώ και Β) για την κατηγορία ΤΕ έως 1.040 ευρώ, Διδακτορικό – Α) για την κατηγορία ΠΕ έως 1.140 ευρώ και Β) για την κατηγορία ΤΕ έως 1.090 ευρώ.

Επίδομα ΟΑΕΔ: Ποιοι μπορούν να το πάρουν για δεύτερη φορά!

Πέρα από το επίδομα ανεργίας που αποτελεί τη βασική παροχή του ΟΑΕΔ, κάποιοι άνεργοι έχουν δικαιώμα να πάρουν επίδομα και για δεύτερη φορά!

Έτσι εκτός από το κοινωνικό μέρισμα 2019 που θα δοθεί σε μακροχρόνια άνεργους ΟΑΕΔ, που είναι μία από τις τρεις κατηγορίες, η άνεργοι έχουν άλλη μια ευκαιρία να πάρουν το επίδομα του ΟΑΕΔ για δεύτερη φορά Μακροχρόνια άνεργοι θεωρούνται οι πολίτες που έχουν παραμείνει άνεργοι για διάστημα άνω των 12 μηνών.

Διαβάστε πώς

Το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ είναι μια παροχή που χορηγείται σε μισθωτούς, ασφαλισμένους στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ των οποίων η εργασιακή σχέση είτε έληξε (σύμβαση ορισμένου χρόνου) είτε καταγγέλθηκε από τον εργοδότη, με χρονική διάρκεια από πέντε έως 12 μήνες ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης, που ορίζονται ως κρίσιμα.

Άνεργοι οι οποίοι έχουν λάβει στο παρελθόν επίδομα μπορούν υπό προϋποθέσεις να το διεκδικήσουν και πάλι.

Συγκεκριμένα απαιτείται πραγματοποίηση τουλάχιστον 125 ημερών εργασίας στο τελευταίο 14μηνο, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής του σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής.

Επίσης, τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας που έχει λάβει εντός της προηγούμενης τετραετίας, από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης, να μην υπερβαίνουν τα τετρακόσια (400).

Εάν εντός της τετραετίας έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων (400) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί για τον υπόλοιπο αριθμό ημερησίων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων (400) ημερησίων επιδομάτων.

Για τη χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους απαιτείται η συνδρομή των κάτωθι γενικών προϋποθέσεων:

-Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ

-Να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση)

-Να μην αυτοαπασχολούνται

-Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share