Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αναδρομικά: Δείτε αναλυτικά ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν πίσω έως 800 ευρώ!

Σας αφορά!

8 Ιανουαρίου 2020 12:55
Αναδρομικά: Δείτε αναλυτικά ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν πίσω έως 800 ευρώ!

Έως 800 ευρώ θα είναι τα αναδρομικά του τετραμήνου Οκτώβριος 2019 - Φεβρουάριος 2020 για τους συνταξιούχους κύριων και επικουρικών.

Με βάση μελέτη του υπουργείου Εργασίας, οι συνταξιούχοι κύριων συντάξεων με συντάξιμα έτη άνω των 33 θα λάβουν μεσοσταθμικά αύξηση 65-70 ευρώ τον μήνα – μαζί με τα αναδρομικά 4 μηνών από 1.10.2019.

Παράλληλα μεσοσταθμική μηνιαία αύξηση 100 ευρώ, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσει και τα 195 ευρώ τον μήνα, θα λάβουν συνταξιούχοι επικουρικών συντάξεων αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ένα μέρος των συνταξιούχων δεν θα πάρει ζεστό χρήμα, αλλά θα δει να αποτυπώνεται η βελτίωση λογιστικά μόνο στα χαρτιά, καθώς διατηρεί προσωπική διαφορά.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή το διάστημα από 15 έως 20 Ιανουαρίου και αφού δοθεί προηγουμένως σε δημόσια διαβούλευση. Μετά την ψήφισή του θα γίνει ο απαραίτητος επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων με βάση τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης.

Οι αυξήσεις για τις κύριες συντάξεις θα δοθούν είτε άμεσα, σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν προσωπική διαφορά, είτε θα μειώσουν την προσωπική διαφορά και επομένως οι συνταξιούχοι θα δουν πιο γρήγορα τις αυξήσεις στις συντάξεις από την 1/1/2023.

Κοινωνικό Μέρισμα: Θα πάρουν κι άλλοι 700 ευρώ τις επόμενες ημέρες!

Παρότι την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου πληρώθηκε το Κοινωνικό Μέρισμα 2019, αναμένονται τα αποτελέσματα των ενστάσεων για να πληρωθούν και οι τελευταίοι δικαιούχοι οι οποίοι υπολογίζονται σε 40.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν εγκριθεί 267.342 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ ο προϋπολογισμός αφορά περίπου 307.000 δικαιούχους.

Αναλυτικότερα, έχουν δοθεί στους δικαιούχους πάνω από 187 εκατ. ευρώ και είναι διαθέσιμα περί τα 28 εκατ. για όσους δικαιωθούν από τις ενστάσεις, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν στο koinonikomerisma.gr έως τις 15 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα είναι:

- Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

- Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

- Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ' αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

- Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ). Σε αυτήν την τελευταία κατηγορία έγιναν τα περισσότερα λάθη τα οποία διορθώθηκαν στο παρά πέντε του κλεισίματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις αιτήσεις.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share