Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κτηματολόγιο: Ποιες περιοχές έχουν πάρει παράταση για το 2020;

Δείτε αναλυτικά!

21 Δεκεμβρίου 2019 12:30
Κτηματολόγιο: Ποιες περιοχές έχουν πάρει παράταση για το 2020;

Νέος γύρος παρατάσεων στις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων προχωρά ο Φορέας "Ελληνικό Κτηματολόγιο" για να διευκολύνει πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας.

Να σημειώσουμε ότι νέα έχουμε και από το κοινωνικό μέρισμα, αφού κάποιοι θα πάρουν 700 ευρώ επιπλέον. Δείτε τους δικαιούχους εδώ.

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές:

Έως 31 Ιανουαρίου 2020

Παρατείνεται, μέχρι 31 Ιανουαρίου 2020, μετά από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Αττικής και Νήσων.

Έως 22 Ιανουαρίου 2020

Παρατείνεται, μέχρι 22 Ιανουαρίου 2020, μετά από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας.

Έως 2 Ιανουαρίου 2020

Παρατείνεται, μέχρι 2 Ιανουαρίου 2020, μετά από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λήμνου και Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Επίδομα τέκνου: Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα αιτήσεων!

Ανοίγει ξανά από σήμερα, 20/12 η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για το Α21, σε αντίθεση με την πλατφόρμα του επιδόματος θέρμανσης που σήμερα έκλεισε.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το ποσό, ύψους 126 εκατ. σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του αρμόδιου υπουργείου, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης σχετικά με την καταβολή του επιδόματος παιδιού ΣΤ' διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Αυτό ορίζει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Παραμονή Χριστουγέννων (24/12) θα πιστωθεί η στ' δόση του επιδόματος τέκνων στους δικαιούχους.

Η πίστωση των χρημάτων ξεκινάει από την προηγούμενη ημέρα τις απογευματινές ώρες και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου 2019 με τα χρήματα να είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ ορισμένων τραπεζών.

Προσοχή: Μετά τις 15/01/2020 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή αίτησης για το έτος 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2020 θα υπάρξουν αλλαγές και στα νέα κριτήρια για το Α21. Συγκεκριμένα θα προβλέπεται για τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού να δηλώνεται το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά. Διπλασιασμός των ελάχιστων χρόνων διαμονής στη χώρα από 5 χρόνια στα 10 και στο επίδομα παιδιού.


Ο ΟΠΕΚΑ θα διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα δηλωθέντα στοιχεία από τους αιτούντες του επιδόματος παιδιού με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, των Μητρώων του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων, των πληροφοριακών συστημάτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α.), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και κάθε άλλης δημόσιας αρχής.

Επιπλέον, το Επίδομα παιδιού θα χορηγείται στους δικαιούχους που έχουν παιδιά που υποχρεούνται στην υποχρεωτική φοίτηση εφόσον υπάρχει εγγραφή σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών.

Επίσης θα χορηγείται σε πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα δέκα έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

ΕΝΦΙΑ: Δείτε πόσα κερδίζεται από τη μείωση!

Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η πλατφόρμα παραπόνων!

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagazine.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share