Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυξήσεις μέχρι και 50% σε συνταξιούχους μέσα στο 2020! (Video)

Ποιοι είναι οι κερδισμένοι;

6 Δεκεμβρίου 2019 14:20
Αυξήσεις μέχρι και 50% σε συνταξιούχους μέσα στο 2020! (Video)

Αυξήσεις μέχρι και 50% θα δουν οι συνταξιούχοι μέσα στο 2020, λόγω της μείωσης των συντελεστών στη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και των νέων αυξημένων αφορολόγητων ορίων ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Πρώην υπάλληλοι τραπεζών, εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, αγρότες κλπ θα δουν μεγάλες αυξήσεις στις συντάξεις τους μέσα στο 2020.

Ενδεικτικό είναι ότι η μείωση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου θα ανέλθει στα 27 ευρώ τον μήνα για τους μισθωτούς με τρία παιδιά, ενώ για μισθωτό με δύο παιδιά η μείωση της παρακράτησης θα είναι 17 ευρώ το μήνα.

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Δείτε πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα και πώς θα πάρετε 700 ευρώ!

Ο υπουργός Οικονομικών κύριος Σταϊκούρας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που οι πολίτες θα μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους για το κοινωνικό μέρισμα του 2019.

Αφού φυσικά, προ ημερών είχαν ανακοινωθεί τα κριτήρια και η λίστα με όσους δικαιούνται το μέρισμα και θα δουν τα ποσά - ανάσα στο λογαριασμό τους, τώρα με μια νέα ανακοίνωση ο υπουργός ενημέρωσε τους πολίτες πως το ποσό που θα διατεθεί είναι περιορισμένο.

Η ακριβής δήλωση του κ. Σταϊκούρα:

«Οφείλω να ενεργήσω με υπευθυνότητα και σοβαρότητα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναφέρθηκε εκ νέου στην προηγούμενη κυβέρνηση που «έξι μήνες πριν μοίρασε στους συνταξιούχους χρήματα και εξάντλησε αυτό που προσδοκούν τώρα οι πολίτες», επαναλαμβάνοντας ότι τα ταμεία ήταν μείον, όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα ότι, «ισχύει η διατήρηση της λεγόμενης 13η σύνταξης» και αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησε το οικονομικό επιτελείο, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εμπροσθοβαρή χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, τις φοροαπαλλαγές και τη διάσωση της ΔΕΗ με την καταβολή 200 εκατομμυρίων, ώστε να καταβληθεί το Κοινωνικό Μέρισμα.

Όσο αφορά στις αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα, ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως ετοιμάζεται η ίδια με την περσινή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, κυρίως επειδή είναι απαραίτητη η δήλωση του iban, και εκτιμώντας ότι η εφαρμογή θα ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου, με σκοπό να κλείσει στις 26 του μήνα και να καταβληθούν τα χρήματα πριν από τις 31 του μήνα.

Απαντώντας σε όσους περίμεναν αλλά δεν πήραν το μέρισμα, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «δεν υπάρχουν επιπλέον χρήματα» και τόνισε ότι υπάρχουν επιδόματα. Όσο αφορά στο γιατί δεν δόθηκαν λιγότερα χρήματα σε περισσότερο κόσμο, είπε ότι «τότε θα μας έλεγαν ‘δίνετε ψίχουλα’, η συζήτηση δεν τελειώνει ποτέ» και διερωτήθηκε αν «τα 700 ευρώ είναι πολλά για μια πολύτεκνη οικογένεια».

Νέες εξελίξεις με το κοινωνικό μέρισμα! (Video)

Νέες εξελίξεις με το κοινωνικό μέρισμα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σ.Πέτσα να αφήνει ανοικτό το το ενδεχόμενο να είναι μεγαλύτερο το ποσό που θα δοθεί τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα το προηγούμενο διάστημα, είχαν βγει σενάρια για το ποσό που πρόκειται να δοθεί, με τα ποσά να υπολογίζονται από από 250 εώς 1.000 ευρώ!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για κοινωνικό μέρισμα. Όπως δήλωσε: «Αύριο ή μεθαύριο θα ανακοινωθεί το κοινωνικό μέρισμα κι όσο αυξάνονται οι μέρες μπορεί να δοθούν περισσότερα χρήματα», ενώ σημείωσε: «Εφόσον έχουμε δημοσιονομικό περιθώριο θα ανακοινώνουμε καλά μέτρα στους πολίτες». Όσον αφορά το επίδομα ανεργίας ανέφερε: «Έχουμε πει ότι θα διευρύνουμε τα κριτήρια για τα επιδόματα, ώστε να μπορούν περισσότεροι άνεργοι να το παίρνουν»

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share