Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

6+1 κόλπα για να σου μένουν λεφτά ακόμα και αν δεν βγαίνεις οικονομικά!

Μάζεψε χρήματα κι ας παίρνεις λιγότερα!

5 Δεκεμβρίου 2019 20:29
6+1 κόλπα για να σου μένουν λεφτά ακόμα και αν δεν βγαίνεις οικονομικά!

Τα έξυπνα κόλπα για να σου μένουν λεφτά ακόμα και αν δεν βγαίνεις οικονομικά!

Αποταμίευση – Χρήσιμες πληροφορίες: Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε οικονομικά προβλήματα, δεν υπάρχει λόγος για να ανησυχείτε. Μπορείτε να ακολουθήσετε μερικούς από τους παρακάτω τρόπους και το βέβαιο είναι πως θα εξοικονομήσετε χρήματα για να τα χρησιμοποιήσετε για άλλο σκοπό.

Αλλαγή ρουτίνας ομορφιάς: Μάθετε να βάφετε και να φτιάχνετε τα μαλλιά σας. Ψωνίστε καλλυντικά στο διαδίκτυο και βρείτε κατάλληλες προσφορές.

Έξυπνα ψώνια: Μπορείτε να βρείτε προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή σε διαφορετικά καταστήματα. Τα μαγαζιά με χαρτικά πωλούν σε χαμηλότερες τιμές. Μπορείτε να ψάχνετε επίσης για κουπόνια και προσφορές.

Καλωδιακή τηλεόραση: Αν κόψετε είναι βέβαιο πως θα γλιτώσετε πολλά από τα χρήματά σας.

Αγορά μη χρήσιμων πραγμάτων: Αγοράστε μόνο τα απαραίτητα, χωρίς να πραγματοποιείται αγορές σε μη χρήσιμα πράγματα. Δηλαδή, αγοράστε είδη πρώτης ανάγκης. Κάποια στιγμή θα μπορέσετε να κάνετε ξανά τις ατασθαλίες σας.

Θετική απάντηση σε δωρεάν δραστηριότητες: Μην αρνηθείτε να σας βγάλουν έξω δωρεάν. Βρείτε δωρεάν δραστηριότητες για να περνάτε όμορφα το χρόνο σας.

Χρήση των υπαρχόντων πραγμάτων: Ξεκινήστε να φοράτε ρούχα, κάνοντας νέους συνδυασμούς. Κάντε το ίδιο και με τα τρόφιμα. Ξεκινήστε να τρώτε περισσότερα όσπρια και μαγειρέψτε φαγητό για τρεις ημέρες. Θα γλιτώσετε χρήματα από το φαγητό, αλλά και από το ρεύμα.

Καταγραφή εξόδων: Γράψτε αναλυτικά όσα ξοδεύετε μηνιαίως και θα αντιληφθείτε πού ξοδεύετε, τα χρήματά σας. Έτσι, τον επόμενο μήνα θα προχωρήσετε στις ανάλογες περικοπές.

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί θα πάρετε 700 ευρώ! (Video)

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα της Βουλής, ανακοινώνει τι θα ισχύσει με το κοινωνικό μέρισμα και τη διανομή του, ενώ το πρωί η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου είχε δώσει λεπτομέρειες και για το επίδομα γέννας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι 700 ευρώ ανά νοικοκυριό δικαιούνται τα εξής 250.000 νοικοκυριά με 953.000 μέλη:

  • οικογένειες με 4 παιδιά και άνω, με εισόδημα έτους 2019 έως 20.000
  • οικογένειες που ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος (άνω των 12 μηνών) περιλαμβάνονται και μονογονεϊκές οικογένειές με εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
  • οικογένειες και οι δυο γονείς βραχυχρόνια άνεργους (κάτω των 12 μηνών) με εισόδημα έως και 15.000 ευρώ
  • οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ έως 24 ετών
  • και νοικοκυριά που τουλάχιστον ένας από τους δυο γονείς να διαμένει μόνιμα και νόμιμα τα τελευταία δέκα έτη στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση και οι δυο γονείς πρέπει να είναι κάτοικοι της Ελλάδας. Το εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας «τις τελευταίες μέρες βρήκαμε το ποσό για να ωφεληθούν ακόμα 50.000 συμπολίτες μας. Αυτοί θα πρέπει τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του νοικοκυριού να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία. Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας είτε εξωτερικό αλλά και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών να μην υπερβαίνει τις 20.000 €».

Ο υπ. Οικονομικών σημείωσε δε πως «η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αλλά και συνολική διανομή του υπέρ πλεονάσματος δεν υποκαθιστά την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης αλλά υποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία νοιάζεται για τους πολλούς και εργάζεται με τους πολλούς και για τους πολλούς.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share