Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί θα πάρετε 700 ευρώ! (Video)

Οι τελικές αποφάσεις!

5 Δεκεμβρίου 2019 18:23
Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί θα πάρετε 700 ευρώ! (Video)

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα της Βουλής, ανακοινώνει τι θα ισχύσει με το κοινωνικό μέρισμα και τη διανομή του, ενώ το πρωί η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου είχε δώσει λεπτομέρειες και για το επίδομα γέννας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι 700 ευρώ ανά νοικοκυριό δικαιούνται τα εξής 250.000 νοικοκυριά με 953.000 μέλη:

  • οικογένειες με 4 παιδιά και άνω, με εισόδημα έτους 2019 έως 20.000
  • οικογένειες που ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος (άνω των 12 μηνών) περιλαμβάνονται και μονογονεϊκές οικογένειές με εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
  • οικογένειες και οι δυο γονείς βραχυχρόνια άνεργους (κάτω των 12 μηνών) με εισόδημα έως και 15.000 ευρώ
  • οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ έως 24 ετών
  • και νοικοκυριά που τουλάχιστον ένας από τους δυο γονείς να διαμένει μόνιμα και νόμιμα τα τελευταία δέκα έτη στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση και οι δυο γονείς πρέπει να είναι κάτοικοι της Ελλάδας. Το εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας «τις τελευταίες μέρες βρήκαμε το ποσό για να ωφεληθούν ακόμα 50.000 συμπολίτες μας. Αυτοί θα πρέπει τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του νοικοκυριού να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία. Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας είτε εξωτερικό αλλά και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών να μην υπερβαίνει τις 20.000 €».

Ο υπ. Οικονομικών σημείωσε δε πως «η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αλλά και συνολική διανομή του υπέρ πλεονάσματος δεν υποκαθιστά την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης αλλά υποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία νοιάζεται για τους πολλούς και εργάζεται με τους πολλούς και για τους πολλούς.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα!

Καλά τα νέα για τους φοιτητές. Ξεκίνησαν πριν από λίγο, καθώς ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων, οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) - ακαδ. έτος 2018/19 ή αλλιώς Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ/ΕΚΟ!

Ακόμα εξελίξεις έχουμε και με το επίδομα γέννας,που θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η πράξη, σύμφωνα με τα «Φοιτητικά Νέα», αποτελεί δράση οικονομικής ενίσχυσης σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χορήγηση υποτροφίας έχουν οι φοιτητές/τριες προπτυχιακού κύκλου σπουδών που φοιτούσαν κατά το ακαδ. έτος 2018/19 σε ημεδαπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και Σχολές Καλών Τεχνών.

Εξαιρούνται οι φοιτητές Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής, καθώς και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με όρους και προϋποθέσεις για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, περιγράφονται στο σχετικό κεφάλαιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση υποτροφίας.

Βήμα Βήμα οι Αιτήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ/ΕΚΟ μέσα από το Εγχειρίδιο Χρήσης

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην διαδικτυακή εφαρμογή του ΥΠAΙΘ από την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15.00.

Οι αιτούντες υποψήφιοι, προκειμένου να εισαχθούν στην Εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης υποτροφίας, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό χρήστη (username) και το συνθηματικό (passwοrd) των Ιδρυματικών τους λογαριασμών, μέσω των οποίων ταυτοποιούνται στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του ΕΔΕΤ.

Κατόπιν, σύμφωνα με το κείμενο της πρόσκλησης, θα πρέπει ο κάθε αιτών να δηλώσει τα στοιχεία/κριτήρια που αναφέρονται και να οριστικοποιήσει εγκαίρως (20/12/2019, ώρα 15:00) την ηλεκτρονική του αίτηση, ώστε να συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής υποτρόφων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share