Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τι αλλάζει στην εξυπηρέτηση του ΕΟΠΥΥ;

Δείτε αναλυτικά!

3 Δεκεμβρίου 2019 08:59
Τι αλλάζει στην εξυπηρέτηση του ΕΟΠΥΥ;

Δραστικές αλλαγές έρχονται στην εξυπηρέτηση του ΕΟΠΥΥ που αφορούν όλους τους ασφαλισμένους.

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλαγές έρχονται στα φαρμακεία;

Ειδικότερα, από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 ξεκινά η λειτουργία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Αθήνας Β’ στο κτίριο επί της οδού Ηπείρου 38, όπου θα εξυπηρετούνται πλέον οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, με όλες τις προδιαγραφές ενός άρτια εξοπλισμένου και ασφαλούς δημόσιου κτιρίου, που εγγυάται τη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών σε συνάρτηση με την βέλτιστη ποιότητα των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων. Η νέα ΠΕΔΙ εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και ασθενών από τις δομές του Οργανισμού.

Στην ΠΕΔΙ Κεντρικής Αθήνας Β ́ θα λειτουργούν Τμήμα Παροχών Ασθένειας, Λογιστηρίου, Φαρμακευτικής και Γραμματείας.

Στη χωρική αρμοδιότητα της υφιστάμενης Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Αθήνας στην Αχαρνών 96, παραμένουν οι Δήμοι: Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας, Ταύρου και Υμηττού.

Ωστόσο, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, η ΠΕ.ΔΙ. στην Αχαρνών θα μετακομίσει στην οδό Κεφαλληνίας 104, σε ένα νέο σύγχρονο κτίριο. Για το λόγο αυτό η ΠΕ.ΔΙ. Κεντρικής Αθήνας θα παραμείνει κλειστή από τις 9 έως και τις 13 Δεκεμβρίου 2019. Από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 η ΠΕ.ΔΙ. θα λειτουργεί πλέον κανονικά στην οδό Κεφαλληνίας 104.

Νωρίτερα οι συντάξεις του Ιανουαρίου! Πότε θα καταβληθούν;

Νωρίτερα αναμένεται η καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου κάτι το οποίο δίνει μια ανάσα στους συνταξιούχους για τα Χριστούγεννα που είναι προ των πυλών.

Έρχονται αυξήσεις στις συντάξεις από 1 Ιανουαρίου!

Αναλυτικά οι ημερομηνίες!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ):

Οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα γίνουν στις 18 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, αντί της 24ης Δεκεμβρίου 2019.
Οι συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Δημόσιο, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή, αντί της 30ής Δεκεμβρίου 2019.

Τεράστια ανάσα: Αυξήσεις στα αναδρομικά έως 18.000 ευρώ!

Δόθηκε στην δημοσιότητα το ποσό που θα αφορά τα αναδρομικά των συντάξεων! Τα αναδρομικά για την επιστροφή των μειώσεων από τους νόμους 4051 και 4093, σε κύριες και επικουρικές, κρίνονται στη δίκη-σταθμό που θα γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 10 Ιανουαρίου του 2020.

Αναδρομικά και αυξήσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με συνολικά ποσά ως και 18.000 ευρώ δικαιούνται οι 500.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου από την επιστροφή των μειώσεων που βγήκαν αντισυνταγματικές.

Για τις κύριες συντάξεις, τα αναδρομικά που δικαιούνται να πάρουν είναι:

1. Ως 15.790 ευρώ για συνταξιούχους δικαστικούς.

2. Ως 10.000 με 11.000 ευρώ για απόστρατους και συνταξιούχους άλλων ειδικών μισθολογίων, όπως καθηγητών, γιατρών.

3. Ως 7.940 ευρώ για πολιτικούς συνταξιούχους.

Τα αναδρομικά κλειδώνουν -εκτός απροόπτου- για ένα 10μηνο και αφορούν τις μειώσεις της ΕΑΣ στις κύριες συντάξεις τους και των νόμων 4051 και 4093 σε κύριες και επικουρικές.

Τα τελικά ποσά που έχουν λαμβάνειν περίπου 500.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο!

Τα αναδρομικά από τη μείωση της ΕΑΣ έχουν ήδη κριθεί τελεσίδικα και μόνον για τις συντάξεις του Δημοσίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Απομένει η συμμόρφωση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις καθώς δεν υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση για τη διατήρηση της ΕΑΣ, που κρίθηκε αντισυνταγματική για τις συντάξεις του Δημοσίου.
Πέραν αυτών, υπάρχουν αυξήσεις και νέα αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Αυτό είναι το νέο ασφαλιστικό! Αλλάζουν τα πάντα στις συντάξεις!

Ο Γιάννης Βρούτσης ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τα πάντα για το νέο ασφαλιστικό! Τι αλλάζει στα αναδρομικά και τις συντάξεις;

Μιλώντας για τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του νέου ασφαλιστικού, εξήγησε ότι ένας εργαζόμενος ο οποίος εργάζεται ως μισθωτός αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα έχει παράλληλη ασφάλιση όπως και τώρα αλλά θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη. Τον Ιανουάριο θα κατατεθεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Βουλή!

Συντάξεις: Μείωση του ποσοστού παρακράτησης σχεδόν στα μισά!

«Εννοείται (πως θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη). Εδώ μπαίνουμε σε άλλο περιβάλλον, ανταποδοτικότητας. Μιας δίκαιης αντιμετώπισης του ασφαλιστικού, που όποιος βάζει στον κουμπαρά του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, θα ανταμείβεται, και πολλά περισσότερα στο τέλος του εργασιακού του βίου», είπε ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, τα μόνα αναδρομικά που αυτή τη στιγμή είναι δεδομένα και βεβαιωμένα πως θα λάβουν οι συνταξιούχοι, «είναι αυτά που έχουν προκύψει στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ από τις 4 -10-2019 και μετά, όσον αφορά τις κύριες συντάξεις και τη βελτίωση της ανταποδοτικότητας, και όσον αφορά και τις επικουρικές συντάξεις και αυτές που έχουν κοπεί πάνω από τα 1.300 ευρώ».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει πιο γρήγορα την εν λόγω διάταξη για την καταβολή τους, εξήγησε ότι ένας ασφαλιστικός νόμος δεν είναι όπως οι άλλοι, αλλά πολύ πιο πολύπλοκος και πως αυτή τη στιγμή «τρέχουν» οι απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες και οι μελέτες επάρκειας των συντάξεων.

Τεράστια ανάσα: Από 570 ευρώ στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς!

«Έχουμε δεσμευτεί όλοι στην κυβέρνηση ότι τα χρήματα θα επιστραφούν, πάντα συνδυαστικά με την δυνατότητα και την αντοχή της εθνικής μας οικονομίας. Δεν υπάρχουν λεφτά κ. Αυτιά κάπου μαζεμένα σε κάποιο συρτάρι και λέμε ‘’α τι ωραία θα τα μοιράσουμε’’. Είμαστε μια σοβαρή κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαίωσε ότι δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων ενώ σχετικά με την εθνική σύνταξη, δήλωσε ότι «παραμένει ίδια». Είπε ότι μακροχρόνια επιδίωξη της κυβέρνησης, είναι να εκδίδονται ηλεκτρονικά όλες οι συντάξεις.

«Μακροχρόνια επιδίωξή μας, είναι να δίνονται ηλεκτρονικά τα πάντα. Κάποια στιγμή να φτάσουμε όλες οι συντάξεις να δίνονται ψηφιακά, είτε λέγεται εφάπαξ, είτε λέγεται επικουρική, είτε κύρια σύνταξη. Είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε. Ξεκινάμε με την κύρια σύνταξη», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share