Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίδομα ανάσα: 400 ευρώ στους λογαριασμούς σας μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου!

Σας αφορά!

30 Νοεμβρίου 2019 12:46
Επίδομα ανάσα: 400 ευρώ στους λογαριασμούς σας μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου!

Ποιοι θα είναι οι Έλληνες που θα δουν 400 ευρώ στους λογαριασμούς τους μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου; Επίδομα ανάσα για χιλιάδες δικαιούχους!

Αναφερόμαστε φυσικά στο δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ. Με την ευκαιρία διαβάστε: ΟΑΕΔ: Η προκήρυξη που αφορά 35.000 άνεργους βγαίνει αρχές Δεκέμβρη!

Συγκεκριμένα, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων έτους 2019 από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα θα προπληρωθούν, ως εξής:

Από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, θα αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Επίσης, από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, θα ξεκινήσουν να προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων, καθώς και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Η καταβολή θα γίνει από τις 9 Δεκεμβρίου 2019 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2020.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, καθώς και των μακροχρονίως ανέργων (μέσα στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί) εξακολουθεί να ισχύει.

Τεράστια ανάσα: Επίδομα 400+ στους λογαριασμούς σας τις επόμενες ημέρες!

Πότε θα μπουν τα χρήματα από το επίδομα στέγασης 2019 που ξεπερνάει ακόμα και τα 400 ευρώ; Το Athensmagazine.gr έχει το ρεπορτάζ!

Συγκεκριμένα πριν τα Χριστούγεννα, θα πραγματοποιηθεί η έβδομη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης ή ενοικίου των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν.​ Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε: Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση! Δείτε αν κερδίσατε 1000 ευρώ!

Αυτά τα χρήματα θα δοθούν

Το ποσό των 49.574.247,39 ευρώ θα καταβληθεί σε 230.001 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 609.000 άτομα. Η πλατφόρμα epidomastegasis.gr υποδέχεται τις αιτήσεις χιλιάδων δικαιούχων για το επίδομα ενοικίου.

Αυτές είναι οι αλλαγές

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει από τον Μάρτιο του 2019, ότι θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 να μεταφερθεί η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος που θα πρέπει να βάλουν τον λογαριασμό ρεύματος στο όνομά τους, θα κληθούν να καταβάλλουν το τίμημα 130 ευρώ που χρεώνει η ΔΕΗ για την μεταφορά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση:

Για τη χορήγηση του επιδόματος απαιτούνται η δήλωση και η αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος. Αν δηλαδή το ηλεκτρονικό μισθωτήριο έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει μέσα στη δωδεκάμηνη περίοδο επιδότησης του ενοικίου, ο δικαιούχους δεν μπορεί να το ανανεώσει!

Έως τις 31/12/2019 πρέπει η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας να μεταφερθεί στο όνομα του αιτούντος ή μέλους του νοικοκυριού.

Το επίδομα δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Το επίδομα ανακαλείται σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ένα ή περισσότερα μέλη νοικοκυριού συμμετέχουν σε παραπάνω από μία αιτήσεις.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share