Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Hλεκτρονικές συναλλαγές: Τσουχτερό πρόστιμο σε όσους δεν πιάσουν το φορολογικό όριο! (Video)

Αναλυτικά παραδείγματα!

2 Νοεμβρίου 2019 13:08
Hλεκτρονικές συναλλαγές: Τσουχτερό πρόστιμο σε όσους δεν πιάσουν το φορολογικό όριο! (Video)

Πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όσους έχουν πραγματοποιήσει λίγες ηλεκτρονικές συναλλαγές σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Η παγίδα πίσω από τις ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι και πώς απειλούνται με μεγαλύτερο φόρο;

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Καθημερινή, όσοι δεν έχουν κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές που να είναι ίσες με το 30% του εισοδήματός τους, τότε θα καλούνται να πληρώνουν πρόστιμο που θα υπολογίζεται από το 22% της διαφοράς. Πώς θα «χτίζεται» το αφορολόγητο; Όλες οι αλλαγές! Αναλυτικά παραδείγματα!

Δηλαδή, αν κάποιος πρέπει να έχει συναλλαγές αξίας 3.000 ευρώ κι έχει κάνει μόλις 2.000 ευρώ, τότε θα του επιβάλλεται πρόστιμο 220 ευρώ (1.000 x 22%). Ποιο είναι το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για το αφορολόγητο;

Το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται, πάντως, τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις και υποστηρίζει ότι ο μέσος όρος των ηλεκτρονικών πληρωμών φτάνει στο 44% για όσους έχουν χαμηλό εισόδημα και στο 36% για εισόδημα ως 30.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει οι φορολογούμενοι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα να καλύψουν το όριο του 30%.

Τεράστιες φορολογικές αλλαγές! Οι μειώσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις!

Τεράστιες φορολογικές αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει πυρετωδώς ένα νομοσχέδιο - μαμούθ με μειώσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Χρήστος Σταϊκούρας: Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υπόσχεται το φορολογικό νομοσχέδιο! (Video)

Οι συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών για τις βασικές διατάξεις του φορολογικού είναι πυρετώδεις, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες των αλλαγών στη φορολογική κλίμακα, οι οποίες θα κρίνουν το τελικό δημοσιονομικό κόστος.

Ειδικά όσον αφορά στο αφορολόγητο, η ελληνική πλευρά επιμένει ότι στις έως τώρα διαβουλεύσεις δεν έχει τεθεί ζήτημα για τη μείωσή του. Νέα ρύθμιση για την αποδοχή κληρονομιάς!

Το φορολογικό νομοσχέδιο

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το τελευταίο δίμηνο του έτους θα προβλέπονται σημαντικές αλλαγές τόσο στη φορολογική κλίμακα όσο και στις εκπτώσεις φόρου, βάσει των οποίων θα προκύπτουν τα νέα αφορολόγητα όρια για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, με ή χωρίς παιδιά. Ριζικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας: Ποια η παγίδα για χιλιάδες ιδιοκτήτες; (Video)

Οι αλλαγές που έρχονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι οι εξής:

Για τις επιχειρήσεις

  • Μείωση από τη φετινή χρήση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24%.
  • Μείωση από τη φετινή χρήση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 5%.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Από το νέο έτος έρχεται νέα φορολογική κλίμακα για όλα τα φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες και μισθωτούς. 120 δόσεις: Παράταση της ρύθμισης 5 έως 15 ημερών για χρέη στην εφορία!

Η νέα φορολογική κλίμακα θα έχει την εξής μορφή:

  • Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, συντελεστής 9%.
  • Για εισόδημα από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, συντελεστής 22%.
  • Για εισόδημα από 20.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ, συντελεστής 29%.
  • Για εισόδημα από 30.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ, συντελεστής 37%.
  • Για εισόδημα από 40.000 ευρώ και άνω, συντελεστής 45%.
  • Σημειώνεται ότι η μείωση του εισαγωγικού συντελεστή από το 22% στο 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ εισοδήματος προκαλεί άμεση μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 1.300 ευρώ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν όφελος από τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα το 2021, οπότε και θα εκδοθεί το εκκαθαριστικό τους για τα εισοδήματα της χρήσης 2020.

Το μέγιστο όφελος για τους ελεύθερους επαγγελματίες από την καθιέρωση εισαγωγικού συντελεστή 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ εισοδήματος είναι 1.300 ευρώ.

Για μισθωτούς και συνταξιούχους

Ωφελημένοι από τη νέα φορολογική κλίμακα θα είναι και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, μέσω της μείωσης της παρακράτησης φόρου εισοδήματος από το νέο έτος.

Σημειώνεται ότι το μέγιστο όφελος ανά μισθωτό πρόκειται να περιοριστεί, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, στα έως 250 ευρώ. Ποιοι φόροι πρέπει να πληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα;

Η έκπτωση αυτή είναι σήμερα 1.900 ευρώ για μισθωτούς χωρίς προστατευόμενα τέκνα, 1.950 ευρώ για μισθωτούς με ένα παιδί, 2.000 ευρώ για μισθωτούς με δύο παιδιά και 2.100 ευρώ για τρία ή περισσότερα παιδιά.

Η έκπτωση φόρου που χορηγείται σε μισθωτούς και συνταξιούχους σχεδιάζεται να διαμορφωθεί ως εξής:

  • Για άγαμους στα 778 ευρώ.
  • Για ένα παιδί στα 867 ευρώ.
  • Για δύο παιδιά στα 1.040 ευρώ.
  • Για τρία ή περισσότερα παιδιά στα 1.260 ευρώ.

Στη συνέχεια, για κάθε 1.000 ευρώ επιπλέον εισοδήματος πάνω από τα 20.000 ευρώ η έκπτωση φόρου περιορίζεται κατά 10 ή 20 ευρώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share