Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα απόφαση πληρωμής για τους αγρότες!

Δείτε εδώ!

1 Νοεμβρίου 2019 16:52
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα απόφαση πληρωμής για τους αγρότες!

Νέα απόφαση πληρωμής για τους αγρότες έγινε γνωστή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ! Δεύτερη ευκαιρία για τους αγρότες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ!

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι πλήρωσε δικαιούχους ανειλημμένων υποχρεώσεων και ειδικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή έγινε το διάστημα από 30/10/2019 έως 31/10/2019 και αφορά σε 72 δικαιούχους.

Το σύνολο των δικαιούχων που πληρώθηκαν ανέρχονται σε 72 και το συνολικό ποσό που κατεβλήθη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανέρχεται σε 265.773,03 ευρώ.

Τεράστια ανατροπή με το κοινωνικό μέρισμα: Πολύ μεγαλύτερα τα ποσά που θα δοθούν;

Χατζηδάκης: Κλείνει το Αμύνταιο και μειώνονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ!

Κλείνει το Αμύνταιο και μειώνονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης! Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης στον ΣΚΑΙ, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ σήμερα είναι 17.000 και θα μειωθούν λόγω απολιγνιτοποίησης και άλλων αλλαγών. Καταργείται η μονιμότητα στη ΔΕΗ! Τα 10 μέτρα για να σωθεί η επιχείρηση!

Το χρονοδιάγραμμα για την εξυγίανση της ΔΕΗ θα γίνει γνωστό ως τον Δεκέμβριο ενώ η κυβέρνηση, εκτός από τη μείωση των υπαλλήλων, σχεδιάζει και το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, αρχής γενομένης από τη μονάδα του Αμύνταιου, όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Η ΔΕΗ πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, γιατί δεν πρέπει οι αρμόδιοι υπουργοί να ζητούν κάθε τόσο αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος από τον κόσμο επειδή έχει μεγάλο κόστος λειτουργίας. Γι’ αυτό είπαμε τέλος στις μονιμότητες των νεοπροσλαμβανόμενων σχολίασε, αναφερόμενος στα μέτρα για την επιχείρηση που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη, είπε ο κ. Χατζηδάκης.

«Όταν λέμε μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά... Δεν μπορεί η ΔΕΗ να ανταγωνιστεί τους απέναντι όταν πηγαίνει με τον αραμπά. Τα παιδιά του ΟΤΕ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού σε σχέση με τα παιδιά που θέλουν να δουλέψουν τη ΔΕΗ. Εμπνεόμαστε πολύ από το μοντέλο του ΟΤΕ σε διάφορα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Ο νεοπροσλαμβανόμενος θα αμείβεται με όρους αγοράς» είπε ο κ. Χατζηδάκης και ανέφερε ότι «η επιχείρηση θα κάνει την προκήρυξη για τις προσλήψεις και ο ΑΣΕΠ θα κάνει έλεγχο νομιμότητας».

«Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι η κατάργηση του εκπτωτικού τιμολόγιου όπως ίσχυε μέχρι σήμερα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ οι οποίοι είχαν έκπτωση 75% στο συνολικό τιμολόγιο. Επίσης, διατηρείται σε ποσοστό 5% η έκπτωση στους συνεπείς καταναλωτές. Η ΔΕΗ έχει βγάλει τη μύτη της έξω απ’ το νερό το λέει και ο ορκωτός ελεγκτής» σημείωσε.

Χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος :Σε ισχύ από την Παρασκευή!

Από 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ το χειμερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ και θα έχει διάρκεια έως τις 30 Απριλίου 2020. Η χρέωση της ημέρας είναι η τιμή του οικιακού τιμολογίου, δηλ. τα 11 λεπτά του ευρώ ενώ της νύχτας τα 7,8 λεπτά του ευρώ.

Δείτε επίσης: Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ: Δείτε πότε τίθεται σε ισχύ το χειμερινό ωράριο!

Το νυχτερινό τιμολόγιο εφαρμόζεται με δύο ωράρια:- Το συνεχές ωράριο (23.00- 07.00) διάρκειας 8 ωρών

- Το τμηματικό ωράριο, δηλ. δύο ώρες το απόγευμα (15.00- 17.00) και 6 ώρες τη νύχτα (02.00- 08.00) δηλ. 8 ώρες συνολικά

Το πρώτο το δικαιούνται μόνο όσοι το είχαν ήδη από το παρελθόν, καθώς πλέον χορηγείται μόνο το τμηματικό. Μάλιστα, εάν ένας καταναλωτής επιλέξει να μεταβεί από το συνεχές στο τμηματικό, τότε δεν μπορεί να επανέλθει στο συνεχές.

Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:00-17:00 και 02:00- 08:00.

Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30- 17:30 και 02:00-08:00.
Οι περιοχές στις οποίες διαφοροποιούνται οι ώρες της μειωμένης χρέωσης του ρεύματος είναι:Στα νησιά Κρήτη (στις ευρύτερες περιοχές πόλεων), Ηρακλειά, Ίο, Κάλυμνο, Κουφονήσια, Κω, Λειψούς, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Μήλος, Νάξος, Νίσυρος, Πάρος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σίκινος, Σύρος, Σχοινούσα, Τήλος,Φολέγανδρος, Χάλκη, Χίος, τα ωράρια διαφοροποιούνται.

Εκεί ισχύουν το συνεχές ωράριο από 23.00 έως 07.00

Το τμηματικό ωράριο 15.30- 17.30 και 02.00 με 08.00.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share