Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Επίδομα ανάσα: 440 ευρώ στους λογαριασμούς σας!

Τεράστια ανάσα!

29 Οκτωβρίου 2019 09:02
Επίδομα ανάσα: 440 ευρώ στους λογαριασμούς σας!

Την Τρίτη, εκτός απροόπτου, αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης.

Με την ΚΥΑ θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα κριτήρια, τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης, καθώς και οι ημερομηνίες χορήγησής του. Οπως προ ημερών είχε γίνει γνωστό, τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης θα κυμαίνονται από 64 έως 440 ευρώ. Συντάξεις: Οι αυξήσεις "κλείδωσαν"! Ποιοι βγαίνουν στην σύνταξη πριν τα 60;

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, η οποία αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» το αργότερο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Επίδομα ανάσα: 440 ευρώ στους λογαριασμούς σας!

«Ράλι» για να καταβληθεί προ εορτών το επίδομα θέρμανσης

Το αρμόδιο επιτελείο της κυβέρνησης στοχεύει τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης να δοθούν πιο έγκαιρα από άλλες χρονιές και, συγκεκριμένα, να καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται δυο μέτρα για το επίδομα θέρμανσης:

– Το ύψος του επιδόματος δεν θα εξαρτάται από την επιφάνεια της κύριας κατοικίας όπως συνέβη μέχρι και πέρυσι αλλά αποκλειστικά από τη γεωγραφική ζώνη, το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση του κάθε νοικοκυριού
– Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης θα καταβάλλεται με την υποβολή αίτησης χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσει το νοικοκυριό στην αγορά του καυσίμου.

Δείτε αναλυτικά τα 4 βήματα της διαδικασίας υποβολής αίτησης για το επίδομα θέρμανσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και θα υποβάλλουν αίτηση είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης, στη σχετική ενότητα.

Η επεξεργασίας της αίτησης θα προχωράει κανονικά και ο καταναλωτής θα μπορεί να αγοράσει όποτε θέλει το πετρέλαιο.

Το επίδομα θα πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό και ο έλεγχος από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα γίνεται στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Θα ακολουθεί διασταύρωση στοιχείων για την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης και τότε ο φάκελος θα κλείνει. Αν κάποιος δεν έχει προβεί σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης, θα υποχρεούται να επιστρέψει το επίδομα θέρμανσης.

Ανάσα: Νέο επίδομα πάνω από 700 ευρώ!

Είστε άνεργοι και έχετε μεγάλη ανάγκη από χρήματα; Πως θα εξασφαλίσετε το επίδομα των 720 ευρώ από τον ΟΑΕΔ; Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr!

Διεκδικήστε από τον ΟΑΕΔ το "τρίμηνο βοήθημα".

Καταβάλλεται κάθε τρεις μήνες, έως τρεις φορές το χρόνο, και ανέρχεται στο ποσό των 240 ευρώ.

Συνολικά, ο δικαιούχος θα λάβει 720 ευρώ. Ανάσα: Νέο επίδομα 200 ευρώ για ηλικίες από 20 έως 66 ετών!

Σημειώστε τη διαδικασία:

Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει 60 τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν υπάγονται στις κατηγορίες των επαγγελμάτων που δεν δικαιούνται εποχικό επίδομα!

Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό επίδομα μέχρι και 3 φορές μέσα στο ημερολογιακό έτος. Στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μια φορά στο αυτό ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που απαιτείται μόνο για την πρώτη καταβολή του βοηθήματος!

επίδομα πάνω από 700 ευρώ!

Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει τεθεί στη διάθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας Απασχόλησης του Οργανισμού
Οι προϋποθέσεις χορήγησης:

Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας!

Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293 ευρώ κάθε ημερολογιακό έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε αυτοπροσώπως στον ΟΑΕΔ, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας ηλεκτρονικά, μέσω του e-services αλλά και μέσω των ΚΕΠ!

Η παραλαβή της απόφασης γίνεται, είτε μέσω του ατομικού λογαριασμού στο e-services του ΟΑΕΔ, είτε από το ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ όπου υποβλήθηκε το αίτημα!

Δικαιολογητικά

Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης

Δελτίο ανεργίας σε ισχύ

ΙΒΑΝ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share