Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

400+ ευρώ στους λογαριασμούς σας: Έρχεται επίδομα ανάσα!

Σας αφορά!

17 Οκτωβρίου 2019 07:23
400+ ευρώ στους λογαριασμούς σας: Έρχεται επίδομα ανάσα!

Έρχεται επίδομα ανάσα που θα ξεπερνάει τα 400 ευρώ! Σας αφορά!

Από τα εισοδήματα, τα ακίνητα αλλά και τα αυτοκίνητα που κατέχει κάθε νοικοκυριό, εξαρτάται αν θα μπορέσει να λάβει το φετινό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης το οποίο θα είναι αυξημένο και θα πληρωθεί ολόκληρο μέχρι το τέλος του έτους.

Το επίδομα πάντως είναι ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με χρέη στο δημόσιο, ενώ προσοχή χρειάζεται στον αριθμό ΙΒΑΝ που θα δηλωθεί γιατί πρέπει να δεν πρέπει να έχει δηλώσει τον ίδιον κανένας άλλος δικαιούχος.

Επίσης και ο αριθμός μετρητή ρεύματος δεν πρέπει να έχει δηλωθεί από περισσότερους από 2 δικαιούχους. Τα δικαιολογητικά πρέπει να φυλάσσονται για μια 5ετία, καθώς προβλέπονται έλεγχοι και μπορεί να ζητηθούν χρήματα πίσω.

Σήμερα ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, εντός της εβδομάδας αναμένεται η υπουργική απόφαση για τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις τα νοικοκυριά που θα έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης και να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση μέσω εφαρμογής στο TAXISnet στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ www.aade.gr , για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων, τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην αίτηση αναγράφονται κατά περίπτωση τα ακόλουθα στοιχεία:

ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,
το ονοματεπώνυμό του,
ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,
ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου,
ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,
η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,
αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,
τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,
η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία,
τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Επίδομα ανάσα 720 ευρώ!

Επίδομα ΟΑΕΔ: Όσοι έχουν 60 ένσημα μέσα στο έτος που έγινε η απόλυσή τους και εφόσον δεν είναι λήπτες τακτικής επιδότησης ανεργίας, μπορούν να λάβουν τρίμηνο βοήθημα. Αυτό καταβάλλεται τρεις φορές το χρόνο και το συγκεκριμένο ποσό φθάνει τα 240 ευρώ τη φορά και συνολικά 720 ευρώ.

Επίδομα ΟΑΕΔ: Διαδικασία

Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας 60 τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν υπάγονται στις κατηγορίες τνω επαγγελμάτων που δεν δικαιούνται εποχικό επίδομα

Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό επίδομα μέχρι και 3 φορές μέσα στο ημερολογιακό έτος. Στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μια φορά στο αυτό ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που απαιτείται μόνο για την πρώτη καταβολή του βοηθήματος!

Διαβάστε με την ευκαιρία: Σκλαβενίτης: Τα 5 επιπλέον επιδόματα που δίνει η επιχείρηση στους εργαζομένους της εκτός από τον μισθό!

Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει τεθεί στη διάθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας Απασχόλησης του Οργανισμού

Οι πολίτες έχουν σχηματίσει «ουρά» έξω από τον ΟΑΕΔ.

Επίδομα ΟΑΕΔ: Προϋποθέσεις

– Το ετήσιο καθαρό εισόδημα της οικογένειας του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό. Αυτό, το ποσό. αυξάνεται κατά 293 ευρώ για κάθε ημερολογιακό έτος. Για το 2018, το ποσό ανέρχεται σε 11.445,34 ευρώ.
– Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με δύο τρόπους. Μπορούν, είτε ηλεκτρονικά, είτε πηγαίνοντας αυτοπροσώπως σε κάποιο κατάστημα ΟΑΕΔ.
– Όσον αφορά την παραλαβή της απόφασης, αυτή γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω ατομικού λογαριασμού ΟΑΕΔ, είτε από το κατάστημα του ΟΑΕΔ, που κατατέθηκε, το αίτημα.

Επίδομα ΟΑΕΔ: Δικαιολογητικά

– Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης
– Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
– ΙΒΑΝ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος είναι πρώτος δικαιούχος

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share