Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΕΥΔΑΠ: Έτσι θα σας παρέχει δωρεάν νερό!

Έκτακτο ειδικό τιμολόγιο χορηγείται στους δικαιούχους!

16 Οκτωβρίου 2019 15:16
ΕΥΔΑΠ: Έτσι θα σας παρέχει δωρεάν νερό!

Έκτακτο ειδικό τιμολόγιο χορηγεί στους καταναλωτές της η ΕΥΔΑΠ με τη μορφή κοινωνικού τιμολογίου σε δικαιούχους. Η προνομιακή μεταχείριση από την εταιρεία ύδρευσης αφορά στους δικαιούχους που έχουν υπαχθεί στο Νόμο 4389/2016. Δωρεάν ποσότητα νερού μέσα στα προνόμια!

Δείτε επίσης: Βάλτε βραστό νερό στο αυτοκίνητο..Ο λόγος θα σας εκπλήξει!

Η εταιρία εφαρμόζει νέο ευνοϊκότερο πρόγραμμα το οποίο προβλέπει:

Δωρεάν ποσότητα νερού 2m3 ανά μήνα ανά μέλος και

Δωρεάν ποσότητα νερού 3m3 ανά μήνα για κάθε μέλος με αναπηρία άνω του 67%.

Η αίτησή σας για τη χορήγηση του ΕΕΤ υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο www.eydap.gr/MyAccount/SocialInvoice.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις φιλοξενίας και δωρεάν παραχώρησης, για τις οποίες οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση υπαγωγής στο ΕΕΤ, μόνο στα Περιφερειακά Κέντρα της ΕΥΔΑΠ. Μπορείτε να αιτηθείτε την ένταξη σας στο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο μόνο εφόσον έχετε ήδη υπαχθεί στο Νόμο 4389/2016.

Κατά την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος χορήγησης του ΕΕΤ πρέπει να γνωρίζετε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση αναπηρίας άνω του 67% απαιτείται η επισύναψη έγκυρου πιστοποιητικού ΚΕΠΑ. Εάν δεν έχετε δηλώσει ήδη τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και σχέση με το ακίνητο) στην ΕΥΔΑΠ, μέσω της ιστοθέσης μας, παρέχονται οι σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες.

Δικαιούχοι οι οποίοι διαμένουν σε ακίνητο το οποίο τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν ή είναι φιλοξενούμενοι σε κατοικία τρίτου, θα πρέπει (εκτός του να γνωρίζουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) να προσκομίσουν σε οποιοδήποτε Περιφερειακό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Αντίγραφο λογαριασμού ΕΥΔΑΠ.

Φωτοτυπία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας

Έγκυρο (εκτυπωμένο από το TAXIS) αντίγραφο εντύπου της Φορολογικής Δήλωσης Ε1, όπου θα φαίνεται η διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας τους.

13+1 τρόποι για να μη σπαταλάς άσκοπα νερό!

Ήξερες ότι το 97% του νερού της γης είναι θαλασσινό; Κι ότι από το 3% που είναι “γλυκό”, μόνο το 1% είναι πόσιμο; Εγώ, αυτά τα νούμερα, δεν τα ήξερα. Από παιδί όμως ξέρω όμως ότι στο νερό πρέπει να κάνουμε οικονομία.

Δείτε επίσης: Έτσι μπορείς να καθαρίσεις το καλοριφέρ πριν το ανάψεις φέτος τον χειμώνα!

Γιατί απ’ ότι φαίνεται στο μέλλον θα κοστίζει όσο ο χρυσός! Βλέπεις, ό,τι και να κάνουμε, όσο και να προχωρήσει η τεχνολογία, δε μπορούμε να μη χρειαζόμαστε το νερό για να επιβιώσουμε. Όχι μόνον εμείς, αλλά όλο το οικοσύστημα που μας φιλοξενεί. Υπάρχουν κάποια μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα και έξω απ’ το σπίτι, για να μην ξοδεύεις άσκοπα νερό. Κυρίως για το περιβάλλον αλλά -για να μη ξεχνιόμαστε- και για την τσέπη σου!

Μέσα στο σπίτι

1. Τσέκαρε όλες τις βρύσες, τους σωλήνες και τις τουαλέτες για διαρροές.

2. Κράτα σύντομα τα ντους σου και μην αφήνεις το νερό να τρέχει, όσο σαπουνίζεσαι.

3. Μην χρησιμοποιείς την τουαλέτα για κάδο απορριμάτων: να τραβάς το καζανάκι μόνο για το ρόλο που προορίζεται.

4. Κλείνε τη βρύση την ώρα που πλένεις τα δόντια σου ή ξυρίζεσαι.

5. Να ξεπαγώνεις τα τρόφιμα σταδιακά στο ψυγείο και όχι να τα βάζεις κάτω από τρεχούμενο νερό για πολλή ώρα (έτσι κι αλλιώς αυτό μπορεί να προκαλέσει επιβλαβή ανάπτυξη μικροβίων).

6. Εφόσον σου το επιτρέπουν τα οικονομικά σου, επένδυσε σε ένα πλυντήριο πιάτων και βάζε το σε λειτουργία μόνον όταν είναι γεμάτο.

7. Βάζε το πλυντήριο ρούχων σε λειτουργία, μόνον όταν είναι γεμάτο.

Στην αυλή ή στο μπαλκόνι

8. Επένδυσε σε μια καλή εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος: είναι ρυθμισμένο να ρίχνει συγκεκριμένη ποσότητα νερού, αναλόγως το φυτό, επομένως βοηθά και στην καλύτερη ανάπτυξή τους.

9. Εάν έχεις κήπο, να επιλέγεις φυτά και γρασίδι που αντέχουν ως ένα βαθμό την ξηρασία και δεν έχουν ανάγκη από συχνές ποσότητες νερού.

10. Μην ποτίζεις τις κρύες ή βροχερές μέρες.

11. Σε φυτά που έχεις φυτέψει στον κήπο, βάλε γύρω απ’ τη βάση τους σάπια φύλλα: θα μειώσεις δραματικά την εξάτμιση νερού και θα εμποδίσεις τα αγριόχορτα απ’ το να αναπτυχθούν.

12. Εάν έχεις κήπο με γρασίδι, μην το κουρεύεις πολύ κοντό: μακρύτερα χόρτα, λιγότερη εξάτμιση νερού.

13. Για τους πιο σκληροπυρηνικούς: μην ξεπλένεις το αμάξι με λάστιχο, αλλά με κουβάδες γεμάτους νερό. Ιδανικά βέβαια καλύτερα να πλένεις το αμάξι σου σε ένα ειδικό πληντύριο αυτοκινήτων.

14. Εάν θες να καθαρίσεις μπαλκόνια, αυλές, πάρκινγκ και δρομάκια κήπου, να τα περνάς πρώτα ένα σχολαστικό σκούπισμα για φύλλα κ.λ.π. κι έπειτα να τα ξεπλένεις -με μέτρο- με το λάστιχο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share