Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Πρώτη κατοικία: 26.197 χρήστες έχουν ξεκινήσει την διαδικασία της αίτησης!

Συνεχίζει να αυξάνεται ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων!

16 Οκτωβρίου 2019 11:07
Πρώτη κατοικία: 26.197 χρήστες έχουν ξεκινήσει την διαδικασία της αίτησης!

26.197 χρήστες έχουν ξεκινήσει την διαδικασία της αίτησης για την πρώτη κατοικία! Ολοκληρώθηκε η 15η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία και συνεχίζει να αυξάνεται ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Αθροιστικά και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 13 Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο:

– Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 38.876 χρήστες.

Πρώτη κατοικία

– Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 26.197 χρήστες.

– Έχουν υποβληθεί 140 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.

– Έχουν δοθεί 17 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες.

– Έχουν ήδη αποδεχθεί 7 προτάσεις ρύθμισης οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των υπολοίπων.

Πρώτη κατοικία: Σπάνε ρεκόρ οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα! Τι τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Σπάνε ρεκόρ οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία! Τι τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης;

Έχουν τριπλασιασθεί οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και έχει πενταπλασιασθεί ο αριθμός των αιτήσεων οι οποίες εγκρίνονται, αφότου «εκδώσαμε την ΚΥΑ για να απαλείψουμε τη γραφειοκρατία από την διαδικασία για την προστασία της 1ης κατοικίας», όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης. Άδωνις Γεωργιάδης: Στο Ελληνικό θα χτιστούν έξι ουρανοξύστες!

«Πλέον όλες οι τράπεζες έχουν εκπαιδευμένο υπάλληλο σε κάθε κατάστημα για να βοηθά δωρεάν τους συμπολίτες μας που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου να υποβάλλουν αίτηση. Απευθύνω έκκληση σε όλους να σπεύσουν και να μην το αφήσουν για το τέλος Δεκεμβρίου», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρώτη κατοικία Άδωνις Γεωργιάδης

Για το σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά τη μείωση των φόρων ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Ο Αύγουστος του 2019 υπήρξε ο καλύτερος όλων των εποχών όσον αφορά τα έσοδα του κράτους, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας. Εάν η καλή πορεία των εσόδων συνεχιστεί και τους υπόλοιπους μήνες του 2019, τότε θα έχουμε, όχι μόνο επίτευξη του στόχου 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα στο φετινό προϋπολογισμό -η οποία ήταν ερωτηματικό τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις εκθέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-,αλλά υπέρβασή του. Σ΄ αυτή την περίπτωση θα έχουμε νέο κύκλο φορολογικών ελαφρύνσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μειώσει τους φόρους γρηγορότερα αλλά πάντοτε νοικοκυρεμένα, όσο επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

Για τις πειθαρχικές ποινές που προβλέπει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο σε δημοσίους υπαλλήλους όταν καθυστερούν επενδύσεις, ο υπουργός υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο δεν επηρεάζεται η ανεξαρτησία της άποψης του δημοσίου υπαλλήλου, και επισήμανε: «Όταν, όμως, έχει μπροστά του ένα αίτημα, το οποίο εκ του νόμου έχει συγκεκριμένη προθεσμία, είναι υποχρεωμένος την όποια άποψη έχει, να την εκφράσει εντός της προθεσμίας».

Τέλος, για την κινητροδότηση της πλήρους απασχόλησης σημείωσε ότι στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο προβλέπονται δύο κίνητρα: «Αυξάνεται κατά 12% το κόστος της υπερωρίας στη μερική απασχόληση, ώστε ο εργοδότης να προτιμά να προσλαμβάνει εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση. Επίσης, σε περίπτωση που εντοπισθεί -και οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί- επιχείρηση με αδήλωτο εργαζόμενο, θα της επιβάλλεται πρόστιμο 10.500 ευρώ. Αν, όμως, ο εργοδότης προσλάβει επί τόπου τον εργαζόμενο για 12 μήνες κατ΄ ελάχιστον, το πρόστιμο θα μειώνεται στις 2.000 ευρώ, άρα θα έχει όφελος 8.500 ευρώ».

Πρώτη κατοικία: Αυξήθηκαν οι αιτήσεις στις 17.925 στην πλατφόρμα!

Αυξήθηκαν οι αιτήσεις στις 17.925 στην πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ειδικής γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, αθροιστικά από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 1η Σεπτεμβρίου 2019:

Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 85.628 χρήστες.

Πρώτη κατοικία

Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 17.925 χρήστες.

Έχουν υποβληθεί 32 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.

Έχουν δοθεί 2 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες και εκκρεμεί η αποδοχή από τη μεριά των δανειοληπτών.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share