Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Σε αυτούς θα μοιραστούν τα Χριστούγεννα 138.000.000 ευρώ!

Δώστε προσοχή! Μεγάλη η ανάσα

16 Οκτωβρίου 2019 07:58
Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Σε αυτούς θα μοιραστούν τα Χριστούγεννα 138.000.000 ευρώ!

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Μέρισμα για επιχειρήσεις και για επιτηδευματίες ετοιμάζει η κυβέρνηση. Το ποσό που θα διατεθεί τα Χριστούγεννα είναι 138 εκατ. ευρώ.

Το κοινωνικό μέρισμα 2019 είναι στο επίκεντρο και όπως φαίνεται υπάρχει μια σημαντική ανατροπή. Η κυβέρνηση φέρεται να έχει εξασφαλίσει ένα μικρό ποσό της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ το οποίο θα πάει σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Επίδομα τοκετού: Πότε θα λάβετε τα 2.000 ευρώ και ποιοι εξαιρούνται;

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Σε αυτούς θα μοιραστούν τα Χριστούγεννα 138.000.000 ευρώ!

Ταυτόχρονα όμως φαίνεται να ετοιμάζει ακόμη ένα κοινωνικό μέρισμα. Πρόκειται για μέρισμα που θα δοθεί σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

Τουλάχιστον αυτό γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους δύο εφημερίδες, η Καθημερινή και η Εφημερίδα των Συντακτών.

Το κοινωνικό μέρισμα για τις επιχειρήσεις θα είναι 138 εκατ. ευρώ.

Αναμένεται να δοθεί τον Δεκέμβριο και σύμφωνα με όσα γράφουν οι εφημερίδες θα δοθεί σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που είναι οι συνεπέστεροι στην πληρωμή των φόρων.

Η Καθημερινή αναφέρει ότι αυτό το μέρισμα για τις επιχειρήσεις θα είναι εφάπαξ και είναι έκπτωση στην προκαταβολή φόρου.

Τα δεδομένα για αυτό το κοινωνικό μέρισμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη πλήρως, ενώ στο υπουργείο οικονομικών επεξεργάζονται τα σενάρια για να βρουν τους τελικούς αποδέκτες.

Επίδομα ενοικίου: Εγκρίθηκε η πληρωμή Οκτωβρίου!

Επίδομα ενοικίου: Λογαριασμό της ΔΕΗ στο όνομά του θα πρέπει να έχει όποιος θα κάνει αίτηση για επίδομα ενοικίου, από την 1η Ιανουαρίου του 2020!

Να υπενθυμίσουμε: Επίδομα 350+ μέχρι τέλος του μήνα! Τεράστια ανάσα

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 28.500.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης που αφορά στην καταβολή του επιδόματος στέγασης μηνός Οκτωβρίου 2019.

Το παραπάνω προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, η οποία έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια».

Επίδομα ενοικίου: Εγκρίθηκε η πληρωμή Οκτωβρίου!

Οι αλλαγές

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει από τον Μάρτιο του 2019 ότι θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 να μεταφερθεί η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος που θα πρέπει να βάλουν τον λογαριασμό ρεύματος στο όνομά τους, θα κληθούν να καταβάλλουν το τίμημα 130 ευρώ που χρεώνει η ΔΕΗ για την μεταφορά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση

Για τη χορήγηση του επιδόματος απαιτούνται η δήλωση και η αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος. Αν δηλαδή το ηλεκτρονικό μισθωτήριο έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει μέσα στη δωδεκάμηνη περίοδο επιδότησης του ενοικίου, ο δικαιούχους δεν μπορεί να το ανανεώσει.

Έως τις 31/12/2019 πρέπει η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας να μεταφερθεί στο όνομα του αιτούντος ή μέλους του νοικοκυριού.

Το επίδομα δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Το επίδομα ανακαλείται σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ένα ή περισσότερα μέλη νοικοκυριού συμμετέχουν σε παραπάνω από μία αιτήσεις.

Επίδομα - κοινωνικό μέρισμα: Πληρωμές και ποσά! Πάνω από 500 ευρώ στους λογαριασμούς σας

ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού Α21: Ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 οι πληρωμές για ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού Α21 σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Κοινωνικό μέρισμα δεν αναμένεται να καταβληθεί φέτος.

ΟΠΕΚΑ: Σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις πληρωμές.

Όλες οι πληρωμές γίνονται συνήθως νωρίτερα από την καθορισμένα ημέρα.

Η εντολή φεύγει και τα λεφτά είναι στα ΑΤΜ από το απόγευμα της προηγούμενη μέρας.

Δείτε επίσης: Νέο επίδομα 399 ευρώ! Τεράστια ανάσα

Επίδομα - κοινωνικό μέρισμα: Πληρωμές και ποσά! Πάνω από 500 ευρώ στους λογαριασμούς σας

ΟΠΕΚΑ: Έτσι είχε ανακοινωθεί ότι στις 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα ενοικίου από τον ΟΠΕΚΑ.

Η πίστωση ως συνήθως ξεκίνησε να φαίνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων απο σήμερα Τρίτη τις απογευματινές ώρες.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share