Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

ΑΑΔΕ - Χαλκίδα: 51.249 λίτρα λαθραίου πετρελαίου δεσμεύθηκαν από τους ελέγχους!

Τι ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ;

15 Οκτωβρίου 2019 20:05
ΑΑΔΕ - Χαλκίδα: 51.249 λίτρα λαθραίου πετρελαίου δεσμεύθηκαν από τους ελέγχους!

51.249 λίτρα λαθραίου πετρελαίου δεσμεύθηκαν από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ στην Χαλκίδα! Τους ελέγχους, διενήργησε η υπηρεσία τελωνείων Αττικής στις 9 Οκτωβρίου σε πλοία στην παράκτια ζώνη της Χαλκίδας. Δείτε ακόμα: Κατακόρυφη αύξηση της τιμής του πετρελαίου!

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ:

1. Σε ένα ρυμουλκό πλοίο που κατέπλεε από λιμάνι του εξωτερικού πραγματοποιήθηκε έλεγχος των ναυτιλιακών εγγράφων (ημερολόγιο μηχανής) , των τελωνειακών παραστατικών και της ποσότητας που ήταν στις δεξαμενές του πλοίου. Κατά την ελεγκτική επαλήθευση με την μέθοδο της κλειστής αποθήκης, διαπιστώθηκε το πλοίο να έχει στις δεξαμενές του πλεονάζουσα ποσότητα πετρελαίου ναυτιλίας 19.349 λίτρα. Άμεσα δεσμεύτηκε η ποσότητα πετρελαίου ναυτιλίας και ξεκίνησε η διαδικασία προσδιορισμού των φορολογικών επιβαρύνσεων.

2. Σε δύο ρυμουλκούμενα πλοία που κατέπλευσαν από λιμάνια του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε συσχετισμός των ποσοτήτων που είχαν δηλωθεί στο αρμόδιο Τελωνείο μέσω των Δηλωτικών Συνοπτικής Διασάφησης Εναπόθεσης (εμπορευμάτων) και της ποσότητας πετρελαίου ναυτιλίας που ήταν στις δεξαμενές των πλοίων. Από την διασταύρωση διαπιστώθηκε στο πρώτο πλοίο πλεονάζουσα ποσότητα πετρελαίου ναυτιλίας 16.100 λίτρα και στο δεύτερο 15.800 λίτρα (συνολική πλεονάζουσα ποσότητα 31.900 λίτρα).

ΑΑΔΕ Χαλκίδα πετρέλαιο

Άμεσα δεσμεύτηκε η ποσότητα του πετρελαίου ναυτιλίας και ξεκίνησε η διαδικασία προσδιορισμού των φορολογικών επιβαρύνσεων.

ΑΑΔΕ: Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 575,2 εκατ. ευρώ το 2019!

Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 575,2 εκατ. ευρώ το 2019! Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το 2018 η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ έδειξε συνολικό ποσό φόρου 3,093 δισ. ευρώ, ενώ εφέτος, μετά τη μείωση του από την κυβέρνηση!

Το 2018 η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ έδειξε συνολικό ποσό φόρου 3,093 δισ. ευρώ, ενώ εφέτος, μετά τη μείωση του από την κυβέρνηση, τα εκκαθαριστικά που είδαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων δείχνουν σύνολο φόρου 2,539 δισ. ευρώ. ΑΑΔΕ: "Πάρτι" φοροδιαφυγής στο χώρο της ενοικίασης δωματίων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:

ΑΑΔΕ ΕΝΦΙΑ

- Η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων σχεδόν 5 εκατομμύρια ή για την ακρίβεια 4.895.144, έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία που η αξία της δεν υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί είδαν το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ να είναι μειωμένος κατά 30%. Η συνολική μείωση φόρου για τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες ακινήτων ανήλθε σε 173,6 εκατ. ευρώ.

- Το μεγαλύτερο ποσό έκπτωσης φόρου μοιράζονται 1,759 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων της μεσαίας τάξης, δηλαδή όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα από 80.000 ευρώ ως 1 εκατ. ευρώ αξίας ακίνητα. Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν έκπτωση φόρου 20%. Η συνολική μείωση φόρου ανέρχεται σε 316,71 εκατ. ευρώ. Κατά μέσο όρο για κάθε ένα από αυτά τα νοικοκυριά η μείωση φόρου διαμορφώνεται σε 180 ευρώ.

- Έκπτωση 10% προβλέπεται για 14.639 ιδιοκτήτες, με ακίνητα αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ. Η συνολική ελάφρυνση φτάνει στα 26 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 1.776 ευρώ κατά μέσο όρο στον καθένα.

- Για τα νομικά πρόσωπα η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ έβγαλε φόρο 465 εκατ. ευρώ έναντι 450 εκατ. ευρώ πέρυσι.

  • Μειωμένο κατά 50% ΕΝΦΙΑ πληρώνουν εφέτος 1.317.767 φορολογούμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα ενώ πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ κερδίζουν 65.571 ιδιοκτήτες ακινήτων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία).

Έτσι θα εκδώσετε πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για να πουλήσετε το ακίνητο σας!

Τα 8 ηλεκτρονικά βήματα για την έκδοσή του πιστοποιητικού που είναι απαραίτητο σε κάθε πώληση ή μεταβίβαση.

Τους τελευταίους μήνες η αγορά των ακινήτων άρχισε να εμφανίζει σημάδια ζωής. Δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι που σπεύδουν να προχωρήσουν σε κάποια αγορά ή γονική παροχή ακινήτου για να προλάβουν τις νέες αντικειμενικές αξίες οι οποίες θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019 για όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Οσοι σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε κάποια συναλλαγή που αφορά την ακίνητη περιουσία τους θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ πιστοποιεί ότι για τα προηγούμενα 5 χρόνια ο φορολογούμενος έχει πληρώσει όλους τους φόρους που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο ακίνητο (ΕΝΦΙΑ, ΦΑΠ) και ότι όλα τα στοιχεία του ακινήτου είναι σωστά και δεν έχουν απόκλιση από τα συμβόλαια και λοιπά αποδεικτικά έγγραφα. Το πιστοποιητικό αυτό είναι απαραίτητο και ζητείται από τον συμβολαιογράφο σε κάθε μεταβίβαση δωρεά και αποδοχή κληρονομιάς για το συγκεκριμένο ακίνητο. ENΦΙΑ 2019: Στο taxinet τα εκκαθαριστικά! Πόσα θα πληρώσετε;

Έτσι θα εκδώσετε πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για να πουλήσετε το ακίνητο σα

Εκδίδεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, εκτός από τις κατωτέρω περιπτώσεις:

– Πιστοποιητικό, το οποίο χορηγείται για αποβιώσαντα.


– Πιστοποιητικό το οποίο χορηγείται σε φορολογούμενο, ο οποίος έχει ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΝΦΙΑ.

– Πιστοποιητικό το οποίο χορηγείται με παρακράτηση του αναλογούντος φόρου.

Το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους έκδοσής του και δεν επιτρέπεται η χρήση κυρωμένου αντιγράφου αυτού.

Πότε απαιτείται από τον συμβολαιογράφο
Ο συμβολαιογράφος θα ζητήσει πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ από τους φορολογούμενους για τις εξής συναλλαγές:

1. Μεταβίβαση ακινήτου με επαχθή αιτία.

2. Μεταβίβαση ακινήτου με εκούσιο πλειστηριασμό.

3. Μεταβίβαση ακινήτου με χαριστική αιτία.

4. Συμβολαιογραφικό προσύμφωνο ακινήτου.

5. Αποδοχή κληρονομιάς.

6. Εγγραφή υποθήκης.

7. Σύσταση Οριζόντιας ιδιοκτησίας.

8. Σύσταση πραγματικής δουλείας επί ακινήτου.

9. Σύσταση προσωπικής δουλείας επί ακινήτου.

10. Ανταλλαγή ακινήτου.

11. Συζήτηση αγωγής ενώπιον δικαστηρίου.

12. Άλλη ενέργεια ενώπιον δικαστηρίου.

13. Οποιαδήποτε ενέργεια ενώπιον δημόσιας αρχής πλην δικαστηρίου.

Έτσι θα εκδώσετε πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για να πουλήσετε το ακίνητο σα

Για να εκδοθεί το πιστοποιητικό θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής 8 βήματα:
1. Εισέλθετε στην ηλεκτρονική εφαρμογή του περιουσιολογίου Ε9 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr

2. Επιλέξτε το έτος 2018.

3. Κάντε «κλικ» στην επιλογή «έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2018.

4. Επιλέξτε χρήση και πληκτρολογήστε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό.

5. Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό.

6. Από τις διαθέσιμες ενέργειες, κάντε κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού.

7. Μπορείτε να κάνετε εκτύπωση προεπισκόπησης πιστοποιητικού, για να ελέγξετε τα στοιχεία του πιστοποιητικού πριν αυτό εκδοθεί.

8. Επιλέξτε έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share