Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τεράστια ανάσα! Νέο επίδομα 280 ευρώ!

Σας αφορά!

12 Οκτωβρίου 2019 08:10
Τεράστια ανάσα! Νέο επίδομα 280 ευρώ!

Τεράστια ανάσα για όλους! Νέο επίδομα 280 ευρώ! H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά κάθε χρόνο από τον Μάρτιο έως και τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου!

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα Παιδιού Α21: Αφού κάποιοι δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν τη δόση του Ιουλίου θα λάβουν αναδρομικά τα χρήματα στην επικείμενη πληρωμή, από τη στιγμή που έχουν διασταυρωθεί οι προϋποθέσεις καταβολής. Φοιτητικό επίδομα: Αυτοί το δικαιούνται! Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά κάθε χρόνο από τον Μάρτιο έως και τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου. Οι δικαιούχοι, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής τους ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου τους, οφείλουν μέσα σε έναν μήνα να προβαίνουν σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Μετά την υποβολή της αίτησης, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια του επιδόματος εμφανίζεται, στην αρχή της αίτησης όταν κάνουν προβολή, το μήνυμα: «Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είστε δικαιούχος του επιδόματος παιδιού και υπολογίζονται τα παρακάτω ποσά».

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η συμπλήρωσή της ως προς τα λοιπά. Μόνο μετά την υποβολή της, η αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ μπορεί να ελέγξει το επισυναπτόμενο δικαιολογητικό και να το εγκρίνει ή μη.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της αίτησής σας, μέσω της πλατφόρμας κάνοντας προβολή της αίτησης για να διαπιστώσετε αν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αν έχει εγκριθεί ή όχι το επισυναπτόμενο και για ποιο λόγο.

Για να προσθέσετε νέο μέλος: Κάνετε προβολή της ήδη υποβληθείσας αίτησης και πατάτε το κουμπί Δημιουργία Τροποποιητικής Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης (Α21). Στη νέα αίτηση πατάτε το κουμπί «Προσθήκη Τέκνου» και καταχωρείτε το επώνυμο (όχι μικρό όνομα) και τον ΑΜΚΑ του παιδιού, στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες της πλατφόρμας.

Το επίδομα αφορά:

Οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 13.000€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 +1/4 = 2,25. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 13.000€ / 2,25 = 5.777€. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 280€ το μήνα.

Επίδομα Στέγασης: Εγκρίθηκε το κονδύλι για την καταβολή του!

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το κονδύλι για την καταβολή του επιδόματος στέγασης μηνός Οκτωβρίου!

Δείτε επίσης: Επίδομα ανάσα έως 752 ευρώ τις επόμενες μέρες!

Όπως αναφέρει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια, εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 28.500.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης που αφορά στην καταβολή του επιδόματος στέγασης μηνός Οκτωβρίου 2019.

Εποχικό επίδομα: Πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση;

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ, για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και τις 2 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Δείτε επίσης: Επίδομα ανάσα έως 752 ευρώ τις επόμενες ημέρες!

Τα ποσά καταβάλλονται κάθε Παρασκευή (11,18 και 25 Οκτωβρίου), μέχρι και τα μέσα του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν καταθέτουν την αίτηση απαιτούνται περίπου μέχρι 15 μέρες για την πιστοποίηση των στοιχείων και η εκκαθάριση για να πληρωθεί στην συνέχεια, ενώ θα πρέπει να καταθέσουν άμεσα τα δικαιολογητικά για να μην καθυστερήσει η εκκαθάριση και η πίστωση του ποσού στον λογαριασμό του δικαιούχου.

Ποιοι το δικαιούνται

Δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος είναι εργαζόμενοι των εξής κλάδων:

Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες, χορευτές - μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και των τεχνικών απασχολούμενών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Τα δικαιολογητικά για τις ημέρες ασφάλισης, το εισόδημα και την άδεια διαμονής για τους πολίτες τρίτων χωρών, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γ.Γ.Π.Σ. και του υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα.

Πληροφορίες σε σχέση με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του εποχικού επιδόματος και τα δικαιολογητικά είναι διαθέσιμες στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Φοιτητικό επίδομα: Αυτοί το δικαιούνται! Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και ποιοι το δικαιούνται!

Δείτε επίσης: Νέο επίδομα ανάσα: Έτσι θα πάρετε 380 ευρώ!

Το επίδομα αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και θα αγγίζει τα 380 ευρώ.

Το ΙΚΥ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνονται οι διοικητικές διαδικασίες προκειμένου να δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση.

Αμεσα, θα ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες» – Γ’ κύκλος (ακαδ. έτος 2018/19).

Οι υποψήφιοι οφείλουν, στην προθεσμία που αναμένεται να προκηρύξει το ΙΚΥ να υποβάλλουν αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι δικαιούχοι

Για να υποβάλλει αίτηση ο φοιτητής πρέπει:

-Να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
-Να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ,
-Να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ.
-Η υπηκοότητα να συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Διαδικασία υποβολής για το επίδομα

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του taxisnet.

Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:

-Τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή,
-Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του ιδίου, του/της συζύγου και του φοιτητή εάν δικαιούχος είναι ο γονέας ή μόνο το Α.Φ.Μ. του ιδίου στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής (σύμφωνα με το άρθρο 2 ΚΥΑ),
-Τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου,
-Τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share