Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Folli Follie: Αισιοδοξία για το δικαστήριο μετά την αίτηση πτώχευσης!

Απίστευτο!

11 Οκτωβρίου 2019 13:27
Folli Follie: Αισιοδοξία για το δικαστήριο μετά την αίτηση πτώχευσης!

Αισιόδοξος o πρόεδρος της Folli Follie ότι θα απορριφθεί στις 16 Οκτωβρίου η αίτηση των δύο ομολογιούχων που ζήτησαν την κήρυξη πτώχευσης της εταιρείας. Η PwC αναλαμβάνει ορκωτός με αμοιβή €1,2 εκατομμύρια!

Δείτε επίσης: Folli Follie: Έκθεση - καταπέλτης για τις πρακτικές της διοίκησης!

Αισιόδοξος ότι θα απορριφθεί από το Δικαστήριο η αίτηση των δύο ομολογιούχων που ζήτησαν την κήρυξη πτώχευσης της Foli Follie, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της εταιρείας Αβραάμ Γούναρης, στο περιθώριο της επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης της Folli Follie.

«Προετοιμαζόμαστε για το δικαστήριο στις 16 Οκτωβρίου και είμαστε αισιόδοξοι» δήλωσε ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους.

Η επαναληπτική ΓΣ των μετόχων της Folli Follie ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του ΔΣ της εταιρείας για την ανάληψη του έργου σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων από την PwC.

Η PwC με βάση την πρόταση που έχει καταθέσει θα πρέπει να έχει συντάξει τις οικονομικές καταστάσεις μέσα σε χρονικό διάστημα 4 μηνών.

Η αμοιβή της προσδιορίστηκε να είναι στα 1,2 εκατ. Ευρώ. Τακτικός ορκωτός ελεγκτής ορίζεται ο κ. Δημήτρης Σούρμπης και αναπληρωτής του ο κ. Κωνσταντίνος Μιχαλάτος.

Η γενική συνέλευση είχε απαρτία 62,79%.

Βόμβα στην αγορά: Κήρυξε πτώχευση κορυφαία εταιρεία ένδυσης!

Η διοίκηση της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να κλείσει τα περισσότερα από τα μαγαζιά της σε Ευρώπη και Ασία!

Αίτηση για την υποβολή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ υπέβαλε η εταιρεία Forever 21, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Associated Press.

Εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό

Εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, πελάτες της εταιρείας, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό.

Η βρετανική Πολιτική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η Thomas Cook έπαυσε τις εργασίες της και θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για να φέρει πίσω στη Βρετανία πάνω από 150.000 βρετανούς τουρίστες-πελάτες της εταιρείας.

Περίπου 600.000 είναι οι εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες της εταιρείας σε όλον τον κόσμο.

Ο άλλοτε περιζήτητος προορισμός των καταναλωτών, που έχει παράρτημα και στην Ελλάδα, επί της Ερμού στην Αθήνα, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα κλείσει τουλάχιστον 178 καταστήματά της στις ΗΠΑ, στις οποίες και λειτουργούν τα περίπου 500 από τα συνολικά 800 καταστήματά της διεθνώς.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Απίστευτο: Μεγάλη εταιρεία βάζει λουκέτο! Στο "δρόμο" οι υπάλληλοι!

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να κλείσει τα περισσότερα από τα μαγαζιά της σε Ευρώπη και Ασία, ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν εκείνα της Λατινικής Αμερικής και του Μεξικού.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1984 και, μαζί με άλλα brands της λεγόμενης «γρήγορης μόδας», όπως η H&M και η Zara, ηγήθηκε στην αγορά κυρίως για το νεαρότερο καταναλωτικό κοινό!

Κήρυξε πτώχευση πασίγνωστη αεροπορική εταιρεία! Στον αέρα 600.000 ταξιδιώτες!

Η εταιρεία ανέφερε ότι υπέβαλε αίτηση αναγκαστικής εκκαθάρισης και πως δόθηκε εντολή για να οριστεί σύνδικος για αυτήν τη διαδικασία. Εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, πελάτες της εταιρείας, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό.

Η Thomas Cook ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ότι κήρυξε πτώχευση καθώς απέτυχε μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της, αναφέροντας ότι οδεύει σε «άμεση εκκαθάριση».

«Αναγκαστική εκκαθάριση»

Η εταιρεία ανέφερε ότι υπέβαλε αίτηση αναγκαστικής εκκαθάρισης και πως δόθηκε εντολή για να οριστεί σύνδικος για αυτήν τη διαδικασία.

Την ιδιαίτερη λύπη του καθώς και των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου εξέφρασε ο επικεφαλής της Thomas Cook, Πίτερ Φανκχάουζερ, για την κατάρρευση της εταιρείας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share