Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συντάξεις χηρείας: Αυξήσεις άνω των 300 ευρώ! Ποιοι οι κερδισμένοι; Αναλυτικά παραδείγματα! (photos)

Σας αφορά!

25 Σεπτεμβρίου 2019 11:53
Συντάξεις χηρείας: Αυξήσεις άνω των 300 ευρώ!  Ποιοι οι κερδισμένοι; Αναλυτικά παραδείγματα! (photos)

Μηνιαίες αυξήσεις πάνω και από 300 ευρώ και άνω των 1.550 ευρώ δείχνουν οι πληρωμές στις «νέες» συντάξεις χηρείας μετά τις διορθώσεις στο ποσοστό του νόμου Κατρούγκαλου από το 50% στο 70%. Έρχονται αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις! Ποιοι και πόσα θα πάρουν;

Τα αυξημένα ποσά θα λάβουν στη σύνταξη Οκτωβρίου 68.850 ευρώ δικαιούχοι με σύνταξη χηρείας, λόγω θανάτου συζύγου μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Με τη σύνταξη Νοεμβρίου που πληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή του επόμενου μήνα, θα λάβουν αναδρομικά 4 μηνών, καθώς η αύξηση του ποσοστού στις συντάξεις χηρείας από το 50% στο 70% ισχύει για τις συντάξεις των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. "Βροχή" χρημάτων: Αυτά τα ποσά θα δείτε στους λογαριασμούς σας!

Σύμφωνα με τις ημερομηνίες που καταβάλλουν συντάξεις τα ταμεία, οι αυξήσεις στα μηνιαία ποσά άρχισαν να πιστώνονται από χθες το απόγευμα σε συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ. Σύνταξη από τα 58 για ένστολους και δημοσίους υπαλλήλους! 70.000 ευρώ εφάπαξ!

Οι αυξήσεις ξεπερνούν και τα 300 ευρώ σε χιλιάδες περιπτώσεις ενώ στις συντάξεις χηρείας του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ φτάνουν ακόμα και τα 450-470.

Παράδειγμα:

Χήρα συνταξιούχου του Δημοσίου θα πληρωθεί από αύριο το απόγευμα τη σύνταξη χηρείας με ποσό στα 880 ευρώ μικτά, αντί για 579 μικρά που έπαιρνε με το νόμο Κατρούγκαλου.

Στο εξής αυτή θα είναι η μηνιαία σύνταξη (880 ευρώ). Τον επόμενο μήνα, με τη σύνταξη του Νοεμβρίου, θα πληρωθεί και τα αναδρομικά 4 μηνών, με ποσό 1.200 ευρώ. Η πληρωμή του επόμενου μήνα θα έχει, δηλαδή, τα 880 ευρώ της σύνταξης χηρείας και τα 1.200 ευρώ των αναδρομικών, δηλαδή, ένα ποσό της τάξης των 2.080 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά:

Τεράστια ανάσα: Επιδόματα 2.000 ευρώ μέχρι την Παρασκευή!

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας καταβάλλονται μια σειρά από επιδόματα και παροχές.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ καταβάλλονται τα εξής επιδόματα:

Το Επίδομα Παιδιού καταβάλλεται την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου (σ.σ. στα atm θα αρχίσει να φαίνεται σταδιακά από την προηγούμενη ημέρα), σε όλους όσοι υπέβαλλαν φέτος αίτηση Α21, έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018 το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1. Η καταβολή αφορά το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος και πραγματοποιείται μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα.

Να σας θυμίσουμε επίσης: Δεύτερη ευκαιρία για τους αγρότες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ!

τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Σεπτεμβρίου καταβάλλονται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καταβάλλεται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Οκτωβρίου καταβάλλονται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 θα καταβληθούν για τον μήνα Σεπτέμβριο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) μηνός Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Αυγούστου και αυτή έχει εγκριθεί.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share