Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εγκρίθηκε: Επίδομα πάνω από 450 ευρώ από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου!

Σας αφορά όλους!

19 Σεπτεμβρίου 2019 08:11
Εγκρίθηκε: Επίδομα πάνω από 450 ευρώ από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου!

Επίδομα ανάσα: Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 208 εκατ. ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Δ΄ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων το διάστημα 25 – 27 Σεπτεμβρίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της τέταρτης διμηνιαίας δόσης του 2019. Από τη στιγμή που κάποιοι δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν τη δόση του Ιουλίου θα πάρουν αναδρομικά τα χρήματα στην επικείμενη πληρωμή, εφόσον έχουν διασταυρωθεί οι προϋποθέσεις καταβολής.

Έτσι θα βρείτε την πιο φθηνή βενζίνη! Βήμα προς βήμα η διαδικασία!

Έτσι θα βρείτε την πιο φθηνή βενζίνη! Μετά τις αρνητικές εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο, έπειτα από τις επιθέσεις στα διυλιστήρια της Aramco, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε επιφυλακή για τις τιμές των καυσίμων, ώστε να μην υπάρξουν περιπτώσεις αισχροκέρδειας. Πόσο επηρεάζεται η τιμή του πετρελαίου με αυτά που συμβαίνουν στο Περσικό Κόλπο;

Οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων θα είναι αυξημένοι αυτό το διάστημα, ωστόσο οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν την πιο φθηνή βενζίνη αλλά και κάθε είδος καυσίμου κοντά τους, με τέσσερα μόνο «κλικ», επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο FuelPrices.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Μπείτε στην ιστοσελίδα http://www.fuelprices.gr/GetGeography, επιλέξτε τον νομό που σας ενδιαφέρει και μετά πατήστε «επόμενο».
  • Επιλέξτε τον δήμο ή τους δήμους που σας ενδιαφέρουν και μετά πατήστε «επόμενο».
  • Επιλέξτε τα Δημοτικά Διαμερίσματα που σας ενδιαφέρουν και μετά πατήστε «επόμενο».
  • Επιλέξτε τον τύπο καυσίμου που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ στο κουτί «Δεν είμαι ρομπότ» και μετά πατήστε «επόμενο».

Κατακόρυφη αύξηση της τιμής του πετρελαίου!

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατακόρυφα σήμερα, με άνοδο πάνω από 10% έπειτα από τις επιθέσεις το Σάββατο εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία. Έβαλαν 40 ευρώ βενζίνη και τον πλήρωσαν με πεντάλεπτα! (Video)

Το αργό WTI, έφτασε τα 60,71 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας αύξηση 10,68%, ενώ η τιμή του Μπρεντ στα 67,31 δολάρια το βαρέλι (αύξηση 11,77%).

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ενέκρινε τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ, αν κριθεί αναγκαίο και σε ποσότητα που θα καθοριστεί «ώστε να παραμείνουν οι αγορές επαρκώς εφοδιασμένες». Με αυτό το κόλπο το αμάξι καίει τη μισή βενζίνη!

Από τις επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco, διακόπηκε προσωρινά η παραγωγή. Τα πλήγματα διέκοψαν την εξόρυξη 5,7 εκατομμυρίων βαρελιών αργού, ήτοι σχεδόν του 50% του συνόλου της παραγωγής ή πάνω από το 5% του παγκόσμιου εφοδιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία θα συνεχιστούν κανονικά αυτήν την εβδομάδα, καθώς το βασίλειο θα αντλήσει από τα τεράστια αποθέματά που διαθέτει για να καλύψει τη ζήτηση. Αυτό είναι το μυστικό για να καίμε λιγότερη βενζίνη!

Είναι ακόμη ασαφές για πόσο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί αυτή η διακοπή, σημειώνοντας μόνο ότι οι ζημιές είναι «μεγάλες» και δεν είναι εφικτό να αποκατασταθούν μέσα σε μια νύχτα.

Ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος που μίλησε στην εφημερίδα Wall Street Journal είπε ωστόσο ότι το ένα τρίτο της παραγωγής θα αποκατασταθεί μέχρι την Δευτέρα. «Διασφαλίζουμε ότι δεν θα παρουσιαστούν ελλείψεις στην αγορά, μέχρι να επανέλθουμε πλήρως», πρόσθεσε.

Αυξήσεις φωτιά σε Βενζίνη και Πετρέλαιο κίνησης. Γιατί συμβαίνει που θα φτάσει;Αναλυτικό ρεπορτάζ

Φωτιά πήραν ξανά οι τιμές των καυσίμων, αφού από το τέλος του 2018 μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί πάνω από 13 λεπτά το λίτρο, την ώρα που τα 63 στα 100 ευρώ είναι φόροι στην λιανική τιμή της αμόλυβδης.

Η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης έχει εκτιναχθεί στα 1,628 ευρώ/ λίτρο, ενώ η τιμή του πετρελαίου κίνησης βρίσκεται πια στα 1,354 ευρώ/λίτρο. Αν ανατρέξει, δε, κανείς στα επιμέρους στοιχεία, που αφορούν στις τιμές ανά Νομό, θα διαπιστώσει ότι ήδη στις Κυκλάδες η μέση τιμή έχει σπάσει το φράγμα των 1,80 ευρώ, ενώ στην Ευρυτανία, στην Κεφαλονιά, στα Δωδεκάνησα και στη Σάμο η μέση τιμή βρίσκεται πάνω από τα 1,70 ευρώ/ λίτρο.

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι λόγω γεωπολιτικών εντάσεων, η διεθνής τιμή του πετρελαίου μπορεί να «σκαρφαλώσει» 10 δολάρια υψηλότερα, δηλαδή να φτάσει στα 80 δολάρια, ενώ ακόμα και οι πιο συντηρητικοί, όπως η Goldman Sachs, αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους, ανεβάζοντας τον πήχη για το δεύτερο εξάμηνο του έτους στα 72,5 δολάρια, αντί αρχικής εκτίμησης 65 δολαρίων το βαρέλι.

Παράγοντες της εγχώριας αγοράς καυσίμων προειδοποιούν ότι λίαν συντόμως οι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις, που θα οδηγήσουν τη μέση τιμή της αμόλυβδης προς τα επίπεδα των 1,7 ευρώ/ λίτρο.

Το συγκριτικό τεστ με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι για ακόμα μια φορά αποκαρδιωτικό. Με την μέση τιμή στα 1,611 ευρώ/ λίτρο (στοιχεία 8/4/2019), η Ελλάδα κοντράρει στα ίσια την Ολλανδία, που κατέχει την πρωτιά στην Ευρωζώνη, με μέση τιμή 1,688 ευρώ/ λίτρο, αλλά σαφώς υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ και πολύ μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη για τους Ολλανδούς καταναλωτές.

Τι πρόκειται να συμβεί;

Άλμα 13,2 λεπτών έχει κάνει η βενζίνη από το τέλος του 2018 ως σήμερα και οι καταναλωτές έχουν κάθε λόγο να νιώθουν ανυπεράσπιστοι μπροστά στο νέο κύμα ανατιμήσεων, χωρίς να ακούνε το παραμικρό για μείωση των φόρων, που καλύπτουν το 63,19% της λιανικής τιμής της αμόλυβδης!

Στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου, η διεθνής τιμή του πετρελαίου βρισκόταν στα 77,7 δολάρια, αλλά μέσα στο δίμηνο που ακολούθησε κατρακύλησε στα χαμηλά επίπεδα των 50,44 δολαρίων το βαρέλι. Σε αυτό το διάστημα (και) οι Έλληνες καταναλωτές είδαν με ανακούφιση τις λιανικές τιμές των καυσίμων να υποχωρούν σε διαχειρίσιμα επίπεδα, όχι βέβαια λόγω κάποιας αλλαγής στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης ή στο ΦΠΑ, αλλά λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών. Εκτοξεύτηκε η τιμή του πετρελαίου! Πόσο κοστίζει το βαρέλι...

Έτσι, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, η τιμή της απλής αμόλυβδης είχε υποχωρήσει στα 1,496 ευρώ/ λίτρο (σε μέσα επίπεδα) και η τιμή του πετρελαίου κίνησης στα 1,354 ευρώ/ λίτρο. Η εικόνα αυτή έχει, πλέον αναστραφεί και οι καταναλωτές διαπιστώνουν έντρομοι ότι οι πινακίδες των πρατηρίων καυσίμων έχουν αρχίσει να «βαραίνουν» επικίνδυνα, ακολουθώντας την ανοδική πορεία των διεθνών τιμών. Φτάνοντας στα μέσα Απριλίου, η τιμή του Brent έχει επιστρέψει στα επίπεδα των 71 δολαρίων.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών δείχνουν ότι η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης έχει εκτιναχθεί στα 1,628 ευρώ/ λίτρο, ενώ η τιμή του πετρελαίου κίνησης βρίσκεται πια στα 1,354 ευρώ/ λίτρο. Αν ανατρέξει, δε, κανείς στα επιμέρους στοιχεία, που αφορούν στις τιμές ανά Νομό, θα διαπιστώσει ότι ήδη στις Κυκλάδες η μέση τιμή έχει σπάσει το φράγμα των 1,80 ευρώ, ενώ στην Ευρυτανία, στην Κεφαλονιά, στα

Δωδεκάνησα και στη Σάμο η μέση τιμή βρίσκεται πάνω από τα 1,70 ευρώ/ λίτρο.
Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι λόγω γεωπολιτικών εντάσεων, η διεθνής τιμή του πετρελαίου μπορεί να «σκαρφαλώσει» 10 δολάρια υψηλότερα, δηλαδή να φτάσει στα 80 δολάρια, ενώ ακόμα και οι πιο συντηρητικοί, όπως η Goldman Sachs αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους, ανεβάζοντας τον πήχη για το δεύτερο εξάμηνο του έτους στα 72,50 δολάρια αντί αρχικής εκτίμησης 65 δολαρίων το βαρέλι.

Παράγοντες της εγχώριας αγοράς καυσίμων προειδοποιούν ότι λίαν συντόμως οι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις, που θα οδηγήσουν τη μέση τιμή της αμόλυβδης προς τα επίπεδα των 1,7 ευρώ/ λίτρο. Παρά ταύτα, στο δημόσιο προεκλογικό διάλογο δεν υπάρχει ούτε νύξη για αναπροσαρμογή της φορολογίας, η οποία πέρα από τις άμεσες επιπτώσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, έχει και δευτερογενείς επιπτώσεις μέσω των επιβαρύνσεων στο κόστος μεταφοράς των προϊόντων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share