Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τέλη κυκλοφορίας: Πόσα θα πληρώσουμε φέτος; Αναλυτικοί πίνακες! (photos)

Σας αφορά!

13 Σεπτεμβρίου 2019 10:19
Τέλη κυκλοφορίας: Πόσα θα πληρώσουμε φέτος; Αναλυτικοί πίνακες! (photos)

Τέλος στα σενάρια για ανατροπές και αλλαγές για το ποσό που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 έβαλε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Τέλη κυκλοφορίας 2020: «Πονοκέφαλος» σε κυβέρνηση και πολίτες! Πώς θα γίνει ο υπολογισμός τους;

Οι υπηρεσίες του υπουργείου έλαβαν εντολή να προχωρήσουν στην έκδοση των νέων τελών κυκλοφορίας με βάση τις ισχύουσες διατάξεις. Αυτό σημαίνει πως για τη φετινή χρονιά δεν θα υπάρξει καμία αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα καινούργια αυτοκίνητα των οποίων ο υπολογισμός γίνεται με βάση την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακά (CO2).

Θα πληρώσουμε τα ίδια για τέλη κυκλοφορίας -Από το 2021 οι αλλαγές

Όμως η «παύση» στις αλλαγές για τα τέλη κυκλοφορίας σημαίνει επίσης ότι και οι ιδιοκτήτες παλαιότερων αυτοκίνητων (κυρίως μεγάλου κυβισμού) που περίμεναν φέτος να δουν μείωση θα πρέπει να κάνουν υπομονή για έναν ακόμη χρόνο και να πληρώσουν για ακόμα μία χρονιά το υψηλό αντίτιμο. Όπως φαίνεται οι νέες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας θα έρθουν από το 2021. Ωστόσο και για φέτος όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες του ΙΧ τους και να το ακινητοποιήσουν. Σας αφορά: Ισχύουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και το 2019! - Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε!

Πάντως σε μία προσπάθεια από το υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις στο τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ειδικά για τα παλαιά μεγάλου κυβισμού ΙΧ μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας ώστε να εντοπίσει τα προβλήματα και να προτείνει απαραίτητες αλλαγές.

Τι τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ το 2020

Στο τέλος του Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αν και συνήθως το υπουργείο δίνει παράταση. Το κόστος στα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ΙΧ είναι:

Όλη η αλήθεια για τα τέλη κυκλοφορίας – Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο

Άμεση παρέμβαση για το θέμα των τελών της κυκλοφορίας προετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Οικονομικών. Τέλη κυκλοφορίας: Κατασχέσεις λογαριασμών σε όσους δεν έχουν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας!

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών νωρίτερα.

«Καμία επιβάρυνση δεν έχουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2020. Οι πολίτες δεν πρόκειται να πληρώσουν τις αλλαγές που θα προκαλέσει το νέο πρότυπο WLTP και η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει αναπροσαρμογές οι οποίες θα είναι προς όφελος των πολιτών! Άλλωστε η μείωση της επιβάρυνσης των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα: Όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε!

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα φέρνει η τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, ένα μέτρο που δεν θα έχει ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με τον τρόπο που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα δυο χρόνια.

Δηλαδή οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώνουν το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για να λάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας αλλά μόνο για μερικούς μήνες, με προσαύξηση σε σχέση με τον πραγματικό χρόνο χρήσης του ΙΧ.

Έτσι: όσοι θέλουν να πάρουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για έναν μήνα θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε δυο μήνες, δηλαδή τα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο όχημά τους όσοι θέλουν να λάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για τρεις μήνες θα πληρώνουν τα τέλη που αναλογούν σε 4 μήνες, δηλαδή τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας όσοι θέλουν θα λάβουν τις πινακίδες για το υπόλοιπο του έτους θα πληρώνουν τέλη για τους υπολειπόμενους μήνες προσαυξημένα κατά δυο μήνες

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share