Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

ΑΣΕΠ - Θεοδωρικάκος: Υπάρχει 4ετής προγραμματισμός προσλήψεων στο Δημόσιο!

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες προσλήψεων 4.500 εκπαιδευτικών!

2 Αυγούστου 2019 13:50
ΑΣΕΠ - Θεοδωρικάκος: Υπάρχει 4ετής προγραμματισμός προσλήψεων στο Δημόσιο!

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Ιωάννη Καραβοκύρη είχε σήμερα Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ανακοίνωσαν ότι θα υπάρξει τετραετής προγραμματισμός προσλήψεων στο Δημόσιο σε συνεργασία με τον ΑΣΕΠ! Επίσης, άμεσα ολοκληρώνεται η διαδικασία που αφορά την πρόσληψη των 4.500 εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και των 2.500 Υγειονομικού προσωπικού, δήλωσε ο Θεοδωρικάκος!

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, τον κ. Καραβοκύρη, είχαμε μια εκτενή και πολύ δημιουργική συνεργασία. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες και θέλω να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι –και αποτελεί επιλογή της Κυβέρνησης αλλά και του κ. Προέδρου του ΑΣΕΠ- είναι ο τετραετής προγραμματισμός των προσλήψεων στο ελληνικό Δημόσιο. Για τον σκοπό αυτό η Κυβέρνηση καταγράφει το σύνολο των αναγκών.

Ένα τμήμα αυτών θα καλυφθεί μέσα από το πρόγραμμα κινητικότητας των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και στη συνέχεια θα γίνουν οι προσλήψεις που πρέπει να γίνουν, για τις οποίες θα ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Οι διαδικασίες να γίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι ενδιαφερόμενοι, γιατί αυτό είναι το μέλημά μας, το κράτος να εξυπηρετεί τους πολίτες.

ΑΣΕΠ προσλήψεις Δημόσιο

Αυτό ήταν το βασικότερο θέμα και το δεύτερο, αφορά την αποκομματικοποίηση του Κράτους και την απόφαση η οποία ψηφίζεται με το νόμο για το επιτελικό κράτος, να υπάρξουν Υπηρεσιακοί Γενικοί Γραμματείς σε όλα Υπουργεία, ώστε το κράτος να έχει συνέχεια και θεσμική μνήμη. Το ΑΣΕΠ είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει γρήγορα και αποτελεσματικά σε αυτή τη διαδικασία και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί και σε αυτά τα καθήκοντα. Και φυσικά αυτό που συμφωνήσαμε είναι ότι έχουμε διαρκή επικοινωνία γιατί ο κ. Πρόεδρος του ΑΣΕΠ έχει τεράστια εμπειρία και γνώση και από το έργο που παράγεται εκεί, υπάρχουν πολύ θετικά αποτελέσματα για όλους τους Έλληνες πολίτες».

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Ιωάννης Καραβοκύρης δήλωσε από την πλευρά του: «Συζητήσαμε σήμερα με τον κ. Υπουργό διάφορες προκηρύξεις που είναι σε εξέλιξη όσον αφορά την πορεία τους και την υλοποίησή τους. Κάναμε έναν οδικό χάρτη σχετικά με την προτεραιότητα και βέβαια θα είμαστε σε συνεχή επαφή για την περαιτέρω εξέλιξη των προκηρύξεων ή και των άλλων θεμάτων τα οποία αντιμετωπίζουμε και είναι κοινού ενδιαφέροντος».

3.950 νέες προσλήψεις σε σε νοσοκομεία και αστυνομία!

Πριν μια μέρα το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι προχωρούν κανονικά οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019. Ιδιαίτερα βαρύτητα, μάλιστα, δίνεται στις θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας, οι οποίες και κυμαίνονται στις 2450 χιλιάδες. Και αυτό, καθώς κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ως εκ τούτου, η απόφαση πάρθηκε ομοφώνος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Χρήστο Σταϊκούρα, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Βασίλη Κικίλια, Τάκη Θεοδωρικάκου και τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρη Σκυλακάκη, με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου. Στην ίδια σύσκεψη συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν άμεσα και να ολοκληρωθούν επίσης εντός του 2019, οι προσλήψεις 1.500 αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας «Δίας» και την ανασύσταση της ομάδας «Δέλτα» της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι μία προεκλογική δέσμευση, η οποία σχετίζεται με την επιστροφή της ασφάλειας στους δρόμους και στην καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά στο πολύπαθο κέντρο.

Μία εξίσου σημαντική σημερινή εξέλιξη είναι η πρωινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβούλιο Εξωτερικών και 'Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η επιλογή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης), η ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας και η ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση της θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης). Πρόκειται για μια σημαντική καινοτομία, μιας και μέχρι πρότινος δεν υπήρχε στο πλευρό του πρωθυπουργού ανάλογος άνθρωπος επιφορτισμένος με τα θέματα εθνικής ασφαλείας. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είχε ζητήσει και λάβει την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου την περασμένη Τρίτη, την ίδια ημέρα που ορκίστηκε υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

undefined

Μεταξύ άλλων, σήμερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Μαργαρίτη Σχοινά. Μία μέρα μετά την επίσημη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να είναι ο Σχοινάς ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Κομισιόν. . Πρόκειται για μία επιλογή που κρίθηκε ολίγον τί υπερκομματική. Μπορεί ο Μαργαρίτης Σχοινάς να υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009, εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία. Διετέλεσε, όμως, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του πρόεδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο. Θήτευσε επίσης επικεφαλής του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου Μάρκου Κυπριανού, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θεωρήθηκε, μάλιστα, εκείνος που το 2015 έπαιξε κομβικό ρόλο ώστε να πείσει τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να στηρίξει την Ελλάδα για να μην βγει από το ευρώ. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση Σχοινά-Μητσοτάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εν μέσω όλων των παραπάνω, επέλεξε με ένα βίντεο σύντομης διάρκειας να απαντήσει και στις επικρίσεις που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση σχετικά τα άτομα που επιλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν στις θέσεις των γενικών και ειδικών γραμματέων της κυβέρνησης.

Το λεπτομερές σημερινό πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού μπορεί τε να τις βρείτε δώ:

08:30: Συνάντηση με τον επενδυτή κ. Πρεμ Γουάτσα στο Μέγαρο Μαξίμου
09:00: Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου
10:30: Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή
12:00: Συνάντηση με τον Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κ. Χρήστο Στυλιανίδη στο Μέγαρο Μαξίμου
13:30: Συνάντηση με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share