Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κοινωνικός τουρισμός: Δείτε τα τελικά αποτελέσματα!

Ποια τα επόμενα βήματα

29 Ιουλίου 2019 13:07
Κοινωνικός τουρισμός: Δείτε τα τελικά αποτελέσματα!

Tα οριστικά αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του οργανισμού www.oaed.gr. Κοινωνικός τουρισμός 2019 από τον ΟΑΕΔ: Τα κριτήρια για δωρεάν διακοπές!

Οι δικαιούχοι του Μητρώου «Δικαιούχων – Ωφελουμένων» δεν χρειάζεται να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την παραλαβή οποιουδήποτε εντύπου που να πιστοποιεί την επιλογή τους για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού. Η Επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά, ο οποίος αποτυπώνεται τόσο στο Οριστικό Μητρώο όσο και στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού και μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την 31η Ιουλίου 2020. Οι δικαιούχοι έχοντας αυτόν τον αριθμό και μόνο, μπορούν να επικοινωνούν με το τουριστικό κατάλυμα που επιθυμούν από το Μητρώο Παρόχων για κρατήσεις δωματίων. Οι πάροχοι με τη σειρά τους ελέγχουν την ύπαρξη Επιταγής και την ενεργοποιούν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού.

Οι δικαιούχοι που έχουν αποδεκτές ενστάσεις, εφόσον δεν έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο οι ίδιοι ή ωφελούμενα μέλη τους, προς καλύτερη εξυπηρέτησή τους θα πρέπει να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες ΚΠΑ2 για να ενημερωθούν για την υλοποίηση του αιτήματός τους, καθώς η αποδοχή της ένστασης δεν συνεπάγεται σε κάθε περίπτωση και την έκδοση επιταγής, αλλά την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος για το οποίο έγινε λόγος στην ένσταση. Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα διαρκέσει 12 μήνες, από την 1η Αυγούστου 2019 έως την 31η Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2019 έως τις 31 Ιουλίου 2020 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του Οργανισμού.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 140.000 άτομα ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

  • Από 1 έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Μυτιλήνης, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω
  • Από 1 έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ανάσα: Μόλις έσκασε επίδομα 240 ευρώ!

Επίδομα: Όσοι δεν διαθέτουν ή δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το τακτικό επίδομα ανεργίας και παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες μπορούν να διεκδικήσουν ειδικό βοήθημα.

Το ύψος της επιδότησης ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (περίπου 240 ευρώ). Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Η Ελλάδα στις πρώτες χώρες σε παραγωγή!

Προϋποθέσεις χορήγησης:

Τουλάχιστον 60 ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου
Να μην υπάγεται ο ωφελούμενος σε κατηγορίες επαγγελματικών κλάδων όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα

Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημά του να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας (Για το έτος 2019 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.738,81 ευρώ)

Διαδικασία αίτησης:

Αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας
Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services
Μέσω των ΚΕΠ

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Πρόσφατο εκκαθαριστικό ή αντίγραφο
Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
ΙΒΑΝ δικαιούχου
Ο ασφαλισμένος στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που απαιτείται μόνο κατά την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share