Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίδομα σοκ: Πρέπει να .... επιστρέψετε 500 ευρώ άμεσα!

Σας αφορά όλους!

28 Ιουλίου 2019 08:18
Επίδομα σοκ: Πρέπει να .... επιστρέψετε 500 ευρώ άμεσα!

Στην πληρωμή της Παρασκευής του επιδόματος παιδιού Α21 πολλοί πρώην δικαιούχοι δεν είδαν λεφτά στους λογαριασμούς τους και αυτό γιατί διαπιστώθηκε ότι είχαν αυξημένα εισοδήματα το 2018 σε σχέση με τα εισοδήματα του 2017.

Έτσι, όσοι έλαβαν χρήματα ενώ δεν θα έπρεπε θα πρέπει να τα επιστρέψουν καθώς οι χορηγηθείσες δόσεις θεωρούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες και θα πρέπει να επιστραφούν στον ΟΠΕΚΑ (Τράπεζα Πειραιώς αρ. Λογαριασμού GR 78 0171 0170 0060 1703 0022 477) με πλήρη αναγραφή του ονοματεπώνυμου, του ΑΦΜ σας και του νομού κατοικίας σας. Τεράστια ανάσα: Μεγάλο επίδομα 2.000 ευρώ στις τσέπες σας!

Αντίγραφο του παραστατικού καταθετηρίου πρέπει να σταλεί στον ΟΠΕΚΑ στην Δ/νση Οικογενειακών Επιδομάτων, Πατησίων 30, Τ.Κ 101-70 Αθήνα ή μέσω φαξ στο 210 5200052 υπόψη κ. Χατζηδάκη ή στο [email protected].

Στις περιπτώσεις που το ποσό του επιδόματος παιδιού λόγω αλλαγής των εισοδημάτων ήταν μικρότερο δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι οι δικαιούχοι αλλά θα τους γίνει συμψηφισμός των ποσών που δικαιούται με τα ποσά που τους έχουν μέχρι σήμερα καταβληθεί.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση.

Για να γνωρίζουν οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους για το έτος 2019 αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, συνιστάται η υποβολή φορολογικής δήλωσης Ε1 τρέχοντος έτους (εισοδήματα 2018).

120 δόσεις: Όλες οι διευκολύνσεις και τα ισχυρά κίνητρα προς τους οφειλέτες!

Μεγάλες διευκολύνσεις και ισχυρά κίνητρα προς τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς την εφορία σε έως 120 δόσεις προβλέπονται ακόμη στο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι βασικές βελτιώσεις που αφορούν επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα είναι οι ακόλουθες:

Οι οφειλέτες νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα με συνολική υποχρεωτικά υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική οφειλή έως 1 εκατ. ευρώ, έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους σε 120 δόσεις.

Παράλληλα έχουν ισχυρό κίνητρο να επιλέξουν μικρότερο αριθμό δόσεων για να κερδίσουν μεγάλη μείωση των προσαυξήσεων και των τόκων ως εξής:

100% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται εφάπαξ
95% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 2 έως 4 μηνιαίες δόσεις
85% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 5 έως 12 μηνιαίες δόσεις
80% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις
75% εάν η οφειλή εξοφληθεί σε 25 έως 36 μηνιαίες δόσεις.
45% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 37 έως 48 μηνιαίες δόσεις
30% εφόσον η οφειλή εξοφλείται σε 49 έως 60 δόσεις
20% για 61 έως 72 μηνιαίες δόσεις
10% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 97 έως 120 δόσεις.
Στα παραπάνω ποσοστά συμπεριλαμβάνεται το ποσοστό 10% που προβλέπεται κατά την ένταξη στη ρύθμιση.


Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης ορίζεται σε 20 ευρώ.

Εφόσον ο οφειλέτης προκαταβάλει ποσό τουλάχιστον διπλάσιο της μηνιαίας δόσης του προγράμματος ρύθμισης που έχει επιλέξει, χορηγείται σε αυτόν ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής. Το ποσό της προκαταβολής δηλώνεται από τον οφειλέτη κατά την υποβολή του αιτήματος υπαγωγής στη ρύθμιση και καταβάλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης. Οι δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

Το επιτόκιο μειώνεται από 5% σε 3% και ισχύει για όλες τις ανεξόφλητες δόσεις της ρύθμισης μετά την παρέλευση διμήνου από την ψήφιση του νόμου.

Ρυθμίζονται και οφειλές που βεβαιώνονται μέχρι την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής σε ρύθμιση και αφορούν σε υποχρεώσεις ετών, υποθέσεων και περιόδων μέχρι και 31.12.2018, εξαιρούμενων των οφειλών για τις οποίες η προθεσμία υποβολής δήλωσης λήγει μετά τις 31.12.2018.

Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί απαιτήσεων, κινητών και ακινήτων.
Νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα με βασική οφειλή έως 1 εκατ. ευρώ που κατά την έναρξη ισχύος του νόμου έχουν υπαγάγει τις οφειλές τους σε ρύθμιση σε έως 36 μηνιαίες δόσεις μπορούν να ζητήσουν τη ρύθμιση των οφειλών του σύμφωνα με τις νέες διατάξεις.

Οφειλέτες που έχουν υπαγάγει τις οφειλές τους σε ρύθμιση κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμους δύνανται να ζητήσουν την εκ νέου ρύθμιση των οφειλών τους μέχρι την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share