Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Folli Follie: Έκθεση - καταπέλτης για τις πρακτικές της διοίκησης!

Ραγδαίες εξελίξεις!

17 Ιουλίου 2019 10:06
Folli Follie: Έκθεση - καταπέλτης για τις πρακτικές της διοίκησης!

Μη βιώσιμο κρίνουν οι ομολογιούχοι πιστωτές της Folli Follie το πρώτο πρόχειρο σχέδιο του Term Sheet που δημοσιοποίησε χθες η διοίκηση της Folli Follie και ευλόγως εγείρουν ερωτήματα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr μερίδα των ομολογιούχων θεωρεί ότι η πρόταση που δημοσιοποιήθηκε είναι υπέρ των σημερινών μετόχων της εταιρείας, την ώρα που οι πιστωτές οφείλουν να υποστούν κούρεμα των απαιτήσεων τους.

Ειδικότερα, μερίδα των ομολογιούχων της εταιρείας θέτει θέμα για το ενεργητικό που φέρεται να αναλαμβάνει η νέα εταιρεία που δημιουργείται (OpsCo). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πιστωτές θεωρούν μη ικανοποιητική την έκδοση νέων μη εξασφαλισμένων ομολογιών συνολικού κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ υπέρ της AssetsCo (εταιρεία που θα αναλάβει συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία) από την OpsCo, και εκτιμούν ότι ο σχεδιαζόμενος διαχωρισμός εξυπηρετεί και πάλι τους σημερινούς μετόχους της Folli Follie. Σκάνδαλο Folli Follie: Μετά από έναν χρόνο η οικογένεια Κουτσολιούτσου μένει ατιμώρητη!

Σ’ αυτό το πλαίσιο, διερωτώνται γιατί η OpsCo διατηρεί σειρά δραστηριοτήτων, αλλά και ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοιχείων, όπως οι μετοχές Dufry.

Επιπλέον διερωτώνται γιατί λειτουργικές θυγατρικές του ομίλου (επί της ουσίας Links Of London και FF Cosmetics) βάσει του Term Sheet παραμένουν στον έλεγχο της εταιρείας OpsCo και δεν μεταβιβάζονται ως περιουσιακά εκποιήσιμα στοιχεία στην AssetCo, δηλαδή στην εταιρεία που εν δυνάμει θα αποπληρώσει τους δανειστές ομολογιούχους.

Σημειώνεται ότι οι ομολογιούχοι πιστωτές διατηρούν ανοιχτό το ενδεχόμενο ρευστοποίησης της απαίτησης τους.

Παρόμοια ερωτήματα έθεσε υπόψη της διοίκησης της FF και το Euro2day.gr χωρίς ωστόσο να λάβει την παραμικρή ανταπόκριση.

Και ας μην ξεχνάμε τις φοβερές εξελίξεις σε αυτήν την υπόθεση..

Υπενθυμίζεται ότι η ιδέα ίδρυσης εταιριών ειδικού σκοπού (SPV) διέτρεχε και το προηγούμενο Term Sheet το οποίο παρουσίασε η εταιρία προς τους ομολογιούχους της τον περασμένο Φεβρουάριο. Ωστόσο, οι όροι που περιλαμβάνονταν στο παλαιό Term Sheet περιείχαν τόσο τις μετοχές Dufry όσο και άλλα στοιχεία του ενεργητικού της εταιρείας που σήμερα δεν αποτυπώνονται στην πρόταση της.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου παραμένει στην OpsCo, οπότε ως μια πρώτη αυθαίρετη ανάγνωση, εκτιμάται ότι υπάρχει μια κάποιου είδους πρόνοια υπέρ τους.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Folli Follie: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί ορκωτού λογιστή και στελέχους

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share