Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Δεσμεύτηκαν 70 εκ. για τα επιδόματα!

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας!

16 Ιουλίου 2019 17:50
Δεσμεύτηκαν 70 εκ. για τα επιδόματα!

Η απόφαση του νέου Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για τα προνοιακά επιδόματα αναρτήθηκε στον ιστότοπο της "Διαύγειας".

Σύμφωνα με το Υπουργείο, εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 70 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, για την επιχορήγηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε Άτομα με Αναπηρία.

Επίδομα ανάσα: Αυξάνεται και πάει στα 2.000 ευρώ!

Επίδομα παιδιού: Σε καταβολή επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί αναμένεται να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση. Η αρχή αναμένεται να γίνει από το 2020. Η στήριξη αναμένεται να είναι σημαντική για κάθε οικογένεια που πληρεί τα κριτήρια. Από εκεί και πέρα θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της χώρας. Τεράστια ανάσα: Απίστευτο επίδομα 2.400 ευρώ!

Από εκεί και πέρα, από το νέο έτος αναμένεται να αυξηθεί και το επίδομα του παιδιού για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα κόψει κανένα επίδομα. Αντιθέτως, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι τα επιδόματα αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά.

Επίδομα ανάσα: Αυξάνεται και πάει στα 2.000 ευρώ!

Επίδομα παιδιού: 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται

Η νέα κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασία θα καθιερώσουν επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Το όριο του αφορολόγητου ποσού θα αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η επαναφορά του επιδόματος για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (νόμος 4512/2018).

Επίδομα παιδιού: 180 ευρώ για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε παιδικό σταθμό

Επίσης, οι θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα νέα παιδιά, είναι να μη μένει κανένα εκτός παιδικού σταθμού. Δηλαδή, να έχει τη δική του θέση στον παιδικό σταθμό της περιοχής του. Επίσης, από τις αλλαγές θα είναι και η χορήγηση μηνιαίου κουπονιού 180 ευρώ. Αυτό θα το χρησιμοποιούν οι γονείς, των οποίων τα παιδιά δεν βρήκαν θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό και καλούνται να το πάνε σε βρεφονηπιακό σταθμό της αρεσκείας τους.

Τέλος, το ωράριο των παιδικών σταθμών αναμένεται να επεκταθεί. Δηλαδή, θα αυξηθούν οι ώρες που δύναται τα παιδιά να παραμένουν, εκεί. Κι αυτό θα συμβεί παράλληλα με τη δημιουργία καταλληλότερων υποδομών, οι οποίες να μπορούν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους γονείς.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share