Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κοινωνικό Μέρισμα: Επίδομα 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς!

Σας αφορά όλους! Πως θα το πάρετε;

9 Ιουλίου 2019 19:36
Κοινωνικό Μέρισμα: Επίδομα 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς!

Κοινωνικό Μέρισμα: Το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης έλαβαν πέρσι άνεργοι νέοι που δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Συγκεκριμένα, το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης συνήθως λαμβάνουν άνεργοι νέοι που δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Το έκτακτο επίδομα πέρσι είχε χορηγηθεί σε 55.000 ανέργους, ηλικίας 18- 24 ετών και το ποσό ήταν 400 ευρώ ανά δικαιούχο.Το έκτακτο επίδομα πέρσι είχε χορηγηθεί σε 55.000 ανέργους, ηλικίας 18- 24 ετών και το ποσό ήταν 400 ευρώ ανά δικαιούχο!

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα δοθεί το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε άνεργους νέους και θα αποτελεί το «μερίδιο» που τους αναλογεί από το κοινωνικό μέρισμα 2018 που προκύπτει από το φετινό υπερπλεόνασμα της χώρας.

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα αυτοπασχόλησης για 10.000 ανέργους!

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους, ποιοι όμως θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα; Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και οι αιτήσεις για 20.000 δωρεάν εισιτήρια!

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι άνεργοι να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ μέχρι την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη ∆ΟΥ.

Ακόμη και οφειλέτες του ΕΦΚΑ μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης που ξεκινά από αύριο, Τετάρτη 10 Ιουλίου, με στόχο την επιχορήγηση 10.000 ανέργων, ηλικίας από 18 έως 66 ετών.

Μάλιστα, θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα αρκεί να την έχουν διακόψει έως 31/12/2011. Επιδότηση μπορούν να δικαιωθούν ακόμη και όσοι οφείλουν εισφορές που αφορούν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση. Θα αποκτούν ενημερότητα λόγω της υπαγωγής τους στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και θα παραμένουν ενήμεροι για όσο διάστημα είναι συνεπείς με τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι για να υπαχθούν θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με επιχειρηματικό σχέδιο μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και το αργότερο εντός 12 μηνών. Μπορούν, βέβαια, να υποβάλουν αίτηση με επιχειρηματικό σχέδιο πριν από την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας το αργότερο εντός δύο μηνών από τη γνωστοποίηση της προέγκρισης του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Το ποσό επιχορήγησης, που θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις, κυμαίνεται από 8.000 έως 12.000 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη της επιχείρησης και τη συμμετοχή τους στο εταιρικό κεφάλαιο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Έσκασε τώρα: Έκτακτο επίδομα 100 ευρώ τον μήνα!

Επίδομα παιδιού 2019: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση;

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagazine.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share