Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τεράστια πτώση στο Χρηματιστήριο!

Κοντά στο -4% ο Γ.Δ. - κοντά στο -9% ο Τραπεζικός!

9 Ιουλίου 2019 15:41
Τεράστια πτώση στο Χρηματιστήριο!

Ελεύθερη πτώση στο χρηματιστήριο της Αθήνας καθώς η αγορά κινείται στα όρια του ξεπουλήματος καθώς ξεπέρασε το 3,8% πριν απο λίγο. Για δεύτερη ημέρα η αγορά δέχεται ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες με πτώση έως 6,5%.

Η Αθήνα χάνει πάνω απο 5% μέσα σε δυο ημέρες.

Στις 15:00 ο Γενικός Δείκτης έχανε 3,85% φθάνοντας στις 850 μονάδες. Βουτιά 8,64% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,72 ευρώ. Βουτιά 5,09% για την Τράπεζα Eurobanκ στα 0,801 ευρώ. Βουτιά 4,24% για την Alpha bank στα 1,647 ευρώ.

Αλλαγές στις αναλήψεις ΑΤΜ: Πόσο θα πληρώνουμε;

Αλλαγές έρχονται στις τράπεζες αφού σκέφτονται να αυξήσουν την προμήθεια που λαμβάνουν, όταν ένας πολίτης βγάζει χρήματα από μία τράπεζα, στην οποία δεν είναι πελάτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι λόγοι για τους οποίους οι τράπεζες ακριβαίνουν τις διατραπεζικές συναλλαγές είναι η αύξηση του κόστους της μεταφοράς από τράπεζα σε τράπεζα, η εναρμόνιση του κόστους χρήματος που παίρνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες όταν επισκέπτονται τη χώρα μας, έτσι ώστε να μην πληρώνουν περισσότερα από όσα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες αλλά και η αύξηση των εσόδων για τις τράπεζες.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share