Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση;

Βιαστείτε!

3 Ιουλίου 2019 12:23
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση;

Οι δικαιούχοι πρέπει να βιαστούν καθώς έχουν μόλις μία μέρα στη διάθεσή τους οι φοιτητές για να κάνουν αίτηση για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019, καθώς την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (https://stegastiko.minedu.gov.gr), ολοκληρώνεται.

Βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι ο φοιτητής να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος ΑΦΜ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Για να κάνετε την αίτηση, θα πρέπει πρώτα να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2018. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτηση σας θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Διαδικασία υποβολής της αίτησης:

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:

Τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή
Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του ιδίου, του/της συζύγου και του φοιτητή εάν δικαιούχος είναι ο γονέας ή μόνο το Α.Φ.Μ. του ιδίου στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής (σύμφωνα με το άρθρο 2 ΚΥΑ)
Τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου
Τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ)
Η οριστική υποβολή της αίτησης επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα από αυτόν στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή.

Αλλάζουν οι μετεγγραφές φοιτητών! Ποιά είναι τα δεδομένα από φέτος;

Αλλάζουν τα δεδομένα στις μετεγγραφές φοιτητών, καθώς σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα ΦΕΚ με τις αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το νεο ΦΕΚ κάνοντας κλικ εδώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share