Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά»!

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να ξαναυξήσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 30%-50%»

27 Ιουνίου 2019 07:47
ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά»!

Μεγάλες αυξήσεις στο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος της τάξης του 30-50% κρύβει η προοπτική κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη μικρή ΔΕΗ, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Σύμφωνα με δηλώσει του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο», «από το 2010 στο 2014 η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 60%, ενώ την περίοδο από το 2015 μέχρι σήμερα μηδέν. Η πολιτική της ΝΔ είναι επιστροφή στο 2014, αυξήσεις στα τιμολόγια και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσα από την τριχοτόμηση».

ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά»
Όπως διευκρίνισε, το σχέδιο της τριχοτόμησης αφορά «μικρή ΔΕΗ στα υδροηλεκτρικά, δεύτερον τον ΑΔΜΗΕ, που εμείς δεν πουλήσαμε το 66% όπως ήταν στο πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά κρατήσαμε το 51% και βάλαμε στρατηγικό επενδυτή την κινέζικη State Grid με 24%, φτιάχνοντας μια εταιρεία-μοντέλο που διπλασίασε την αξία της από το 2015 μέχρι σήμερα και φυσικά πώληση του 17% του πακέτου ΔΕΗ, της μεγάλης ΔΕΗ +0,80%, για να πέσει το Δημόσιο από το 51% στο 34%».

«Αυτό ήταν το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας το 2014, αυτό είναι το σχέδιο της ΝΔ και σήμερα», εκτίμησε ο υπουργός, ενώ ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον ΑΔΜΗΕ σημείωσε ότι «επανέρχεται η ΝΔ με πρόταση να πωληθεί ποσοστό του, για να πέσει το Δημόσιο κάτω από το 51% και κ. Χατζηδάκης ο ίδιος δήλωσε ότι και σε αυτή την αγοροπωλησία, την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΑΔΜΗΕ, προνομιακή θέση θα έχει η κινεζική State Grid».

Πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ: «Φοβάμαι τα χειρότερα για γενικό μπλακ άουτ»

Τους φόβους όσον αφορά τον κίνδυνο μπλακ άουτ στην Ελλάδα εξέφρασε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

«Όταν οι ελλείψεις είναι μεγάλες σε προσωπικό, ένα ντόμινο μπορεί να δημιουργηθεί από μια γραμμή που θα φύγει» είπε ο κ. Μανιάτης.

Πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ: «Φοβάμαι τα χειρότερα για γενικό μπλακ άουτ!»

«Φοβάμαι για τα χειρότερα» συνέχισε στο ίδιο κλίμα ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μπλάκ άουτ απάντησε ότι «είναι μέσα στο πρόγραμμα».

Όσον αφορά τις περιοχές στις οποίες υπάρχει το σημαντικότερο πρόβλημα ο κ. Μανιάτης απάντησε ότι «πλέον στη χώρα μας υπάρχει παντού πρόβλημα. Όταν τα νησιά λειτουργούν με 2-3 τεχνίτες, όταν έχουμε έλλειψη πάνω από 100 τεχνίτες για να καλύψουμε καταλαβαίνετε το πρόβλημα. Έχουμε σοβαρά προβλήματα σε Χαλκιδική, Μεσσηνία και αλλού».

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της ΔΕΗ!

Είδηση σοκ για την ΔΕΗ: Ξαφνικός θάνατος!

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagazine.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share