Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΕΔΟΕΑΠ: Μέχρι τις 15/7 η απόφαση του ΣτΕ στις προσφυγές εργοδοτών!

Για την εισφορά 2%!

24 Ιουνίου 2019 16:09
ΕΔΟΕΑΠ: Μέχρι τις 15/7 η απόφαση του ΣτΕ στις προσφυγές εργοδοτών!

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάστηκαν τη Δευτέρα οι προσφυγές μέρους εργοδοτών από τον χώρο του Τύπου, οι οποίοι ζητούν την κατάργηση της εισφοράς ύψους 2% επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεών τους προς όφελος του ΕΔΟΕΑΠ.

Το ΣτΕ αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του, η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ, μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Στην εκδίκαση της Δευτέρας έδωσαν το "παρών" μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ, όπως και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Γιουνές Μζαχέντ, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα των δημοσιογράφων να διατηρήσουν "ζωντανό" το ασφαλιστικό τους ταμείο.

Σε δηλώσεις που έκανε έξω από το ΣτΕ, ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Σταύρος Καπάκος τόνισε μεταξύ άλλων πως... "αγωνιζόμαστε για ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα και καλούμε όλη την ελληνική κοινωνία στο πλευρό μας. Πρέπει να αποτρέψουμε τον θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ".

Πηγή: Protothema

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Την Παρασκευή καταβάλλονται τα χρήματα!

Την Παρασκευή καταβάλλεται τα χρήματα στους δικαιούχους για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης! Αφορά όμως σε δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019!

Το ποσό των 53.247.726,20 ευρώ θα καταβληθεί σε 258.482 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 480.000 άτομα.

Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών, σύμφωνα με το ΈΘΝΟΣ.

Υπενθυμίζεται από το υπουργείο ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

353 νέες θέσεις στον ΑΣΕΠ!

Επίδομα ανάσα: Πάνω από 500 ευρώ σήμερα στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς!

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagazine.gr.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share