Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

353 νέες θέσεις στον ΑΣΕΠ!

Σε 14 φορείς!

24 Ιουνίου 2019 15:10
353 νέες θέσεις στον ΑΣΕΠ!

Σε διαδικασίες επιλογής προσωπικού βρίσκονται 14 δήμοι και φορείς όλης της χώρας.

Συνολικά, αναμένεται να προσληφθούν 353 υπάλληλοι, διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμίδων εκπαίδευσης.

Ο χρόνος ανεργίας, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, η πιστοποιημένη εμπειρία και άλλες κοινωνικές ιδιότητες κρίνουν τον διορισμό.

Πρόκειται για 14 συμβάσεις στα Χανιά, 99 προσλήψεις στον Πειραιά(οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι και σήμερα Δευτέρα 24 Ιουνίου), 27 θέσεις στη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου, 8 νέες συμβάσεις στον δήμο Μεταμόρφωσης (μέσω ΑΣΕΠ).

Ακόμη προσλήψεις θα γίνουν:

-6 προσλήψεις στον Κορυδαλλό(συμβάσεις διάρκειας οκτώ μηνών)
-11 προσλήψεις στα Άβδηρα
-33 προσλήψεις στον δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού
Συγκεκριμένα, ζητούνται:

-ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρου (4 θέσεις)
-ΥΕ Εργατών Καθαριότητας (29 θέσεις)

-8 προσλήψεις γυμναστών, φυλάκων, οδηγών στον δήμο Πύδνας-Κολινδρού
-12 συμβάσεις στον δήμο Λάρισας
-19 προσλήψεις στην Περιφέρεια Χαλκιδικής
-7 συμβάσεις στην Πεντέλη
-20 συμβάσεις στον δήμο Λάρισας
-21 προσλήψεις στον δήμο Τανάγρας
-68 προσλήψεις στον δήμο Κω

Πηγή: Protothema

"Παγώνουν" και πάλι οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ!

Μέχρι να γίνουν οι επόμενες εκλογές και να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση θα "παγώσουν" όλες οιπροκηρύξεις του ΑΣΕΠ! Ακόμα και οι ανακοινώσεις προσωρινών ή οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ, που αφορούν μόνιμο προσωπικό!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 28* (παρ. 1) του ιδρυτικού νόμου (2190/94) του ΑΣΕΠ: «Κατά το διάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Άρθρου 14 παρ.1 του παρόντος, εκτός από τις πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση».

Επίσης στην παράγραφο 2 αναφέρεται: Διαδικασίες σχετικές με τις κατά την προηγούμενη παράγραφο απαγορευόμενες μεταβολές, οι οποίες είχαν ήδη κινηθεί κατά την προκήρυξη των εκλογών, διακόπτονται».

Επισημαίνεται ότι η παραπάνω απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές πράξεις ή/και αποφάσεις, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης της σύνθετης διοικητικής ενέργειας (διορισμού ή πρόσληψης). Δηλαδή δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων προσωπικού ούτε πράξεις διορισμού, δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για πρόσληψη προσωπικού, δεν δημοσιεύονται πίνακες επιλογής προσωπικού τακτικού ή έκτακτου, δεν υπογράφονται πράξεις διορισμού. Οι σχετικές διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά, και συνεχίζονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.

Κατά συνέπεια, κατόπιν της δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών (μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που θα προκύψει (κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος) από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ που εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ή ενστάσεων που είχαν ανακοινωθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής και μέχρι τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση εναπομείναντος χρονικού διαστήματος έως την εκπνοή τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

-Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Προκήρυξη 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 7/28-3-2019, 8/3-4-2019 και 15/2-5-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση χιλίων εκατό δεκαέξι (1.116) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας, που ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00, θα διακοπεί με την θυροκόλληση του ΠΔ για τη διάλυση της Βουλής, και, κανονικά, θα επαναρχίσει μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

-Το ίδιο ισχύει και για την προκήρυξη 4ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 18/21-5-2019 & 22/4-6-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κατηγορίας ΤΕ, καθώς η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει στις 21 Ιουνίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Αλλά και για την Προκήρυξη 5ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 19/21-5-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κατηγορίας ΔΕ, που, επίσης, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει την ίδια ημέρα και ώρα.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

-Η εκκίνηση της διαδικασίας (16 Ιουλίου) υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην 5Κ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 23/5.6.2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα δύο (32) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) και στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας), θα εξαρτηθεί από το αν μέχρι τότε θα έχει ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. Διαφορετικά θα μετακινηθεί αργότερα. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 16 Ιουλίου 2019 ημέρα Τρίτη και λήγει στις 31 Ιουλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.

-Το ίδιο ισχύει και για την προκήρυξη 2E/2019 (ΦΕΚ 17/17.5.2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση έξι (6) θέσεων Ειδικών Επιστημόνων στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών Ανώνυμη Εταιρεία (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ. A.E.) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δύο (2) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην 7η ΥΠΕ Κρήτης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός (1) έτους (Υπουργείο Υγείας) και μίας (1) θέσης Ελεγκτή Ιατρού στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) με θητεία τριών (3) ετών που μπορεί να ανανεώνεται (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28/3.3.1994/τ.Α΄), όπως ισχύει. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 19 Ιουνίου 2019 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 4 Ιουλίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

-Ο έλεγχος των 953 αιτήσεων για την Προκήρυξη 1Κ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 6/21-3-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση δώδεκα (12) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη Βουλή των Ελλήνων, υποβλήθηκαν συνολικά 953 αιτήσεις, θα πραγματοποιείται αυτό το διάστημα αλλά το ΑΣΕΠ δεν θα έχει τη δυνατότητα ανακοίνωσης προσωρινών πινάκων έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.


-Το ίδιο ισχύει και για τις Προκηρύξεις 1ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 13/25-4-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (υποβλήθηκαν συνολικά 3.449 αιτήσεις) και 2ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 14/25-4-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) κλάδων ΠΕ21, ΠΕ22, ΠΕ23, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30, ΠΕ31 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, (σ.σ. υποβλήθηκαν συνολικά 9.916 αιτήσεις).

– Ο έλεγχος των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί (έως 24/5) για την προκήρυξη 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 12/24-4-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κατηγορίας ΠΕ, συνεχίζεται αλλά δεν είναι δυνατόν να ανακοινωθούν προσωρινά ή οριστικά αποτελέσματα.

-Το ίδιο ισχύει και για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί (επίσης έως 24/5) για την Προκήρυξη 3Κ/2019 (ΦΕΚ 10/11-4-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εβδομήντα έξι (76) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Κράτους (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Υπουργείο Υγείας), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επιμελητήριο Λακωνίας (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης) και την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

-Συνεχίζεται κανονικά ο έλεγχος των 1.587 αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Προκήρυξης 4Κ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 9/8-4-2019 & 15/2-5-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εξήντα δύο (62) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. – “Enterprise Greece” (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης). Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση απαγορεύεται να ανακοινωθούν προσωρινοί ή οριστικοί πίνακες επιτυχόντων έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

-«Παγώνει» μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και ο γραπτός διαγωνισμός για τους 6.253 της Προκήρυξης 1Γ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 5/18.03.2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με γραπτό διαγωνισμό εξήντα (60) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

– Μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες της Προκήρυξης 1Ε/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 2/1-2-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά στην πλήρωση δύο (2) θέσεων Ειδικών Επιστημόνων και δύο (2) θέσεων με ειδικότητα στην Πληροφορική στη Βουλή των Ελλήνων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, για τις οποίος υποβλήθηκαν συνολικά 138 αιτήσεις.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

-«Παγώνει» έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης η έκδοση οριστικών πινάκων της Προκήρυξης 4E/2018 (ΦΕΚ.8/ 09.02.2018, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στο Υπουργείο Υγείας – Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως τρία (3) έτη, για την οποία εκδόθηκαν προσωρινοί πίνακες στις 27/5.

– Το ίδιο ισχύει και για την Προκήρυξη 5Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 16/15-5-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, τριάντα επτά (37) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου – ειδικότητας ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας, για την οποία εκδόθηκαν προσωρινοί πίνακες στις 7.3.2019.

– Μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης θα εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 6Ε/2018 (ΦΕΚ 15/19.04.2018, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση μίας (1) θέσης Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο – Α. Φλέμιγκ» (Υπουργείο Υγείας), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός (1) έτους. Υπενθυμίζεται ότι τα προσωρινά αποτελέσματα είχαν ανακοινωθεί την 1η Φεβρουαρίου.

-Το ίδιο ισχύει και για την Προκήρυξη 2E/2018 (ΦΕΚ.1/ 22.01.2018, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση εικοσιπέντε (25) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τις οποίες οι προσωρινοί πίνακες ανακοινώθηκαν στις 4.1.2019.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

ΑΣΕΠ: 180 προσλήψεις στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης!

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα για τις 7.949 θέσεις!

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagazine.gr.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share