Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΦΠΑ: Τι θα γίνει με την μείωση των φόρων; Απόψεις και παράπονα καταναλωτών!

Ο Τάσος Δούσης στον Γιώργο Αυτιά!

16 Ιουνίου 2019 10:59
ΦΠΑ: Τι θα γίνει με την μείωση των φόρων; Απόψεις και παράπονα καταναλωτών!

Απόψεις αλλά και παράπονα καταναλωτών για τον ΦΠΑ, ακούστηκαν στη σημερινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά! Τι θα γίνει με την μείωση των φόρων;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στο πλατό του Γιώργου Αυτιά το πρωί του Σαββάτου και μίλησε για το ΦΠΑ αλλά και για τις αξιολογήσεις στο δημόσιο! Ποια είναι τα σχέδιά του;

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως τo 2020 ξεκινά η μείωση φόρων και συνέχισε λέγοντας πως οι Ευρωπαίοι θα πάρουν τα λεφτά τους από ανάπτυξη και όχι από φόρους.

"Θα γνωρίζουν οι πολίτες ότι το 2020, στον προϋπολογισμό του 2020 ξεκινάει η μείωση φόρων. Έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε αυτές τις μειώσεις φόρων. Είμαστε απολύτως σίγουροι γι’ αυτό. Για τον ΕΝΦΙΑ, πρώτη δόση μείωσης του ΕΝΦΙΑ, Εισαγωγικό συντελεστή 9% για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, διατήρηση του αφορολογητου εκεί που είναι σήμερα, μείωση το φόρου στα μερίσματα και την πρώτη δόση της μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων από το 28 στο 24%. Αυτά μπορούμε να τα κάνουμε για τον προϋπολογισμό του 2020. Για το 2019, επειδή θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος", είπε.

Στην εκπομπή "Καλημέρα", ακούστηκαν κάποιες απόψεις για τα όσα ειπώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! O Τάσος Δούσης μάλιστα, με αφορμή τα όσα είπε ο κύριος Καρχιμάκης απευθύνθηκε σε όλους τους πολιτικούς λέγοντας:

"Εμείς ανήκουμε στην κατηγορία των επιχειρηματιών που δεν χρωστάμε σε κανέναν, ούτε ΦΠΑ, ούτε εργαζόμενους, ούτε τίποτα. Εμείς είμαστε οι κλασικοί "ηλίθιοι" Έλληνες που πληρώνουμε τα πάντα, για εμάς δεν έχει προβλεφθεί ποτέ και τίποτα. Ασχολούμαστε με αυτούς που θέλουν 130-180 δόσεις. Γιατί δεν κάνει το κράτος ένα τετραψήφιο αριθμό για να χτυπάει κατευθείαν στην οικονομική υπηρεσία που να λέει, ναι μεν εγώ δίνω το φακελάκι στον υδραυλικό ή στον γιατρό ή στον οποιοδήποτε αλλά μπορώ να πάρω τηλέφωνο να καταγγείλω ότι αυτός μου πήρε φακελάκι ανώνυμα. Για ποιο λόγο δεν δεν κάνουμε αυτά που κάνουν στην Ευρώπη, στην Αμερική, έτσι ώστε να πληρώνουν και αυτοί που δεν πληρώνουν."

Δείτε το σχετικό απόσπασμα με τις απόψεις αλλά και τις... απαντήσεις:

Έγινε λόγος επίσης και για τις αξιολογήσεις στο δημόσιο!

Αναφερόμενος στο κομμάτι της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων τόνισε πως "δεν θα είναι τιμωρητική. Θα επιβραβεύει τον άξιο υπάλληλο». «Η αξιολόγηση θα γίνει με στήριξη στους δημοσίους υπαλλήλους. Απόλυση δεν υπάρχει πλέον στο δημόσιο", είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον απερχόμενο πρωθυπουργό ότι «βάζει λόγια στο στόμα μου

Για το εάν θα δώσει την ευθύνη της αξιολόγησης σε Ανεξάρτητη Αρχή, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η αξιολόγηση "μπορεί να γίνεται από το ΑΣΕΠ", ωστόσο εξήγησε ότι πρέπει να γίνει από τον ίδιο τον προϊστάμενο του αξιολογούμενου υπαλλήλου."Γι’ αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην επιλογή τους", πρόσθεσε.

Δείτε στο παρακάτω απόσπασμα τι είπαν οι πολιτικοί στο πάνελ της εκπομπής αλλά και ποια ήταν η άποψη του Τάσου Δούση!

"Στην Ελλάδα, ζούμε σε δύο κατηγορίες ανθρώπων, είναι η κατηγορία του δημοσίου και η κατηγορία του ιδιωτικού τομέα. Μια χαρά είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά δεν γίνεται να είμαστε παιδιά ενός κατώτατου Θεού οι μεν και τα παιδιά ενός ανώτερου Θεού οι άλλοι. Τι εννοώ; Ότι δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα αν δεν πάμε καλά στη δουλειά μας, και επειδή είμαστε όλοι εδώ του ιδιωτικού τομέα, αν δεν πάμε καλά στη δουλειά μας, αν δεν πας καλά στα νούμερα, σου λέει έλα εδώ αγοράκι μου,γεια σας, τα λέμε! Αξιολογούμεθα κάθε μέρα! Κάθε μέρα έχουμε το άγχος!"

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μητσοτάκης: Μείωση φόρων, όχι απολύσεις!

ΦΠΑ: Στο 24% το τζατζίκι οι τσίχλες και τα κόλλυβα!

Διαβάστε περισσότερα θέματα οικονομίας στο Athensmagazine.gr

 
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share