Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κοινωνικό μέρισμα Ιουνίου 2019: Πακέτο ενόψει των εθνικών εκλογών! Ποσά που ξεπερνούν τα 500 ευρώ!

Παραμονές των εκλογών μοιράζουν χρήματα!

14 Ιουνίου 2019 19:48
Κοινωνικό μέρισμα Ιουνίου 2019: Πακέτο ενόψει των εθνικών εκλογών! Ποσά που ξεπερνούν τα 500 ευρώ!

Κοινωνικό μέρισμα Ιουνίου 2019: Όσα δεν έδωσε ο Τσίπρας τα 4 χρόνια τα δίνει παραμονές εκλογών! Ενόψει μάλιστα και εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου δεν αποκλείεται να εξαγγείλει νέο κοινωνικό μέρισμα (koinonikomerisma.gr) με στόχο φυσικά να αποκτήσει και μια δυναμική ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας στην περιοδεία του στην Ήπειρο μίλησε και για νέα θετικά μέτρα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν ήθελε ούτε να… ακούει για το περιβόητο και πολυθρύλητο επίδομα Πάσχα πριν μερικούς μήνες.

Αυτό έγινε πριν το Πάσχα. Το είπε όσο πιο καθαρά μπορούσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο της Πάτρας, διαμηνύοντας πως υπάρχει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Αν και πάγωσε το επίδομα Πάσχα, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να δοθεί και φέτος, στο τέλος του χρόνου όπως τα τρία προηγούμενα χρόνια, το κοινωνικό μέρισμα. Αλλά και σε αυτό άφησε αστερίσκο. Αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά… Αν δηλαδή υπάρξει και φέτος πρωτογενές πλεόνασμα.

Κοινωνικό μέρισμα Ιουνίου 2019 –Αυτά ήταν τα σενάρια για μέρισμα το Πάσχα

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, το επίδομα μπορεί να αντιστοιχεί στην καταβολή του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας και ανέρχεται σε 250 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Τα επιτελεία των δύο υπουργείων έχουν πιάσει χαρτί και μολύβι και υπολογίζουν το κόστος μιας τέτοιας απόφασης η οποία αποτελεί κίνηση υψηλής πολιτικής σημασίας ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων. Κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος επισημαίνει στην Realnews ότι η χορήγηση εξαρτάται από τις δυνατότητες της χώρας διευκρινίζοντας ότι ακόμη τα αναδρομικά ποσά δεν έχουν αμετάκλητα κριθεί.

«Δεν σχεδιάζουμε την πολιτική μας επειδή μας υποχρεώνουν τα δικαστήρια», λέει χαρακτηριστικά. Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση το υπό κατανομή κονδύλι συνολικού ποσού 658 εκατ. ευρώ που πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών, με τα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού.

Παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο το πώς θα κατανεμηθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες με την Κομισιόν να έχει διατυπώσει στην τελευταία της έκθεση υπόνοιες για ενδεχόμενη χρήση τους στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, χωρίς να έχουν προσμετρηθεί στους υπολογισμούς των Ευρωπαίων για το εκτιμώμενο ύψος του φετινού πρωτογενούς πλεονάσματος. Το θέμα, πάντως προβληματίζει τους εταίρους και γι’ αυτόν τον λόγο θα συζητηθεί τόσο στο Euro Working Group της προσεχούς Δευτέρας όσο και στο Eurogroup της 5ης Απριλίου όπου θα ζητηθούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση του κονδυλίου και το όποιο επίδομα.

Τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί, καθώς εκτός από ζήτημα πολιτικής βούλησης αναζητείται και ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει τη χορήγηση του ποσού, χωρίς να προκληθούν κλυδωνισμοί στον κρατικό προϋπολογισμό και χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις στις σχέσεις με τους εταίρους.

"Βροχή" επιδομάτων και συντάξεων ο Ιούνιος!

Ο Ιούνιος βρέχει χρήματα για τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους των επιδομάτων! Στις 25 Ιουνίου ξεκινούν οι πληρωμές και ολοκληρώνονται στις 28 Ιουνίου!

Παράλληλα στις 25 Ιουνίου θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα και οι συντάξεις των ανασφάλιστων υπερήλικων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share