Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κτηματολόγιο 2019: Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας;

Αναλυτικά οι ημερομηνίες που ξεκινάει!

14 Ιουνίου 2019 13:07
Κτηματολόγιο 2019: Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας;

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο 2019; Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται επιτέλους και δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών!

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 18-6-2019 και λήγει στις 18-9-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 18-12-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται. Ξεκινά την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, μια ημέρα μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε περιοχές των Περειφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ιθάκης. Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

1. Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας:

Α) Από τον Καλλικρατικό Δήμο Κεφαλονιάς, οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΚΩΝΟΣ, ΑΘΕΡΟΣ, ΑΝΤΙΠΑΤΩΝ ΕΡΙΣΟΥ, ΑΡΓΙΝΙΩΝ, ΑΣΟΥ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΥ, ΒΑΡΕΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΙΑΔΩΝ, ΒΛΑΧΑΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ, ΓΡΙΖΑΤΩΝ, ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΩΝ, ΖΟΛΩΝ, ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΩΝ, ΚΑΡΑΒΑΔΟΥ, ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΥ (ΒΛΑΧΑΤΩΝ)*, ΚΑΡΥΑΣ, ΚΑΤΩΓΗΣ, ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ, ΚΟΘΡΕΑ, ΚΟΜΙΤΑΤΩΝ, ΚΟΝΤΟΓΕΝΑΔΑΣ, ΛΑΚΗΘΡΑΣ, ΛΟΥΡΔΑΤΩΝ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΥΡΑΤΩΝ, ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ, ΜΕΤΑΞΑΤΩΝ, ΜΟΝΟΠΟΛΑΤΩΝ, ΜΟΥΣΑΤΩΝ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΝΥΦΙΟΥ, ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΜΑΛΩΝ, ΠΑΣΤΡΑΣ, ΠΑΤΡΙΚΑΤΩΝ, ΠΕΡΑΤΑΤΩΝ, ΠΕΣΑΔΑΣ, ΠΛΑΓΙΑΣ, ΠΟΡΟΥ, ΠΟΥΛΑΤΩΝ, ΠΥΡΓΙΟΥ, ΡΙΦΙΟΥ, ΣΑΜΗΣ, ΣΒΟΡΩΝΑΤΩΝ, ΣΚΑΛΑΣ, ΣΚΙΝΕΩΣ, ΣΠΑΡΤΙΩΝ, ΤΟΥΛΙΑΤΩΝ, ΤΡΩΙΑΝΑΤΩΝ, ΦΑΒΑΤΑΤΩΝ, ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ, ΧΑΒΔΑΤΩΝ, ΧΑΒΡΙΑΤΩΝ, ΧΑΛΙΩΤΑΤΩΝ, ΧΙΟΝΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Κεφαλονιά: 5ο χλμ. της Ε.Ο. Αργοστολίου-Πόρου, περιοχή Κοκύλια,
Τηλέφωνο: 26710 26642

Αθήνα: Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου, Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:00 με 16:00 και Τετάρτη 8:00 με 20:00

2. Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου:

Α) Από τον Καλλικρατικό Δήμο Ζακύνθου, οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

ΑΓΑΛΑ, ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ, ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΑΛΙΚΑΝΑ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑΣ, ΑΝΩ ΒΟΛΙΜΩΝ, ΑΝΩ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ, ΒΑΝΑΤΟΥ, ΒΟΛΙΜΩΝ, ΒΟΥΓΙΑΤΟΥ, ΓΑΙΤΑΝΙΟΥ, ΓΑΛΑΡΟΥ, ΓΥΡΙΟΥ, ΕΞΩ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΛΙΠΑΔΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ, ΚΑΤΩ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ, ΚΕΡΙΟΥ, ΚΟΙΛΙΩΜΕΝΟΥ (ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)*, ΚΥΨΕΛΗΣ, ΛΑΓΚΑΔΑΚΙΩΝ, ΛΑΓΩΠΟΔΟΥ, ΛΙΘΑΚΙΑΣ, ΛΟΥΧΑΣ, ΜΑΡΙΩΝ, ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ, ΜΕΣΟΥ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ, ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΜΠΟΧΑΛΗΣ, ΟΡΘΟΝΙΩΝ, ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ, ΠΛΑΝΟΥ, ΡΟΜΙΡΙΟΥ, ΣΑΡΑΚΗΝΑΔΟΥ, ΣΚΟΥΛΗΚΑΔΟΥ, ΤΡΑΓΑΚΙΟΥ και ΦΙΟΛΙΤΗ,

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Ζάκυνθος: επί της οδού Αγ. Ιωάννη Λογοθετών 18
Τηλέφωνο: 26950 29075

Αθήνα: Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου, Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:00 με 16:00 και Τετάρτη 8:00 με 20:00

3. Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης:

Α) Καλλικρατικός Δήμος Ιθάκης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Ιθάκη: Επί της οδού Οδυσσέως
Τηλέφωνο: 26740 32031

Αθήνα: Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου, Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:00 με 16:00

100 ημέρες παράτασης σε 19 περιοχές για το Κτηματολόγιο!

Νέες εξελίξεις έχουμε για το Κτηματολόγιο 2019 αφού δόθηκαν 100 ημέρες παράτασης σε 19 περιοχές!

Πρόκειται για 12 περιοχές όπου η εξάμηνη παράταση που προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο έληξε τη Δευτέρα αλλά και για 7 περιοχές που το εξάμηνο λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των περιοχών έχουν τη δυνατότητα, στο πλαίσιο της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Η παράταση αυτή δόθηκε με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή και είναι καθ' οδόν προς το Εθνικό Τυπογραφείο. Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω παράταση δίνεται κατά περίπτωση- με υπουργική απόφαση- ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά για κάθε περιοχή ξεχωριστά και δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες.

Οι περιοχές στις οποίες δόθηκε παράταση και αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίζονται σε δύο ομάδες:

- Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει 12 περιοχές: Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Μέγαρα και Οινόη.

- Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει επτά περιοχές όπου το προβλεπόμενο εξάμηνο λήγει στις 17 Ιουνίου: Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία (Β' Τμήμα), Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα.

Στο μεταξύ δύο εβδομάδες έως τις 24 Ιουνίου περιθώριο έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να ελέγξουν και να διορθώσουν στην περίπτωση που υπάρχουν λάθη τα αποτελέσματα της επεξεργασίας στο Κτηματολόγιο το 2008. Στο διάστημα αυτό υπολογίζονται και τα Σαββατοκύριακα επειδή όλη η διαδικασία γίνεται και ηλεκτρονικά.

Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share