Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Δεν θα δοθεί φέτος;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

14 Ιουνίου 2019 10:24
Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Δεν θα δοθεί φέτος;

Επίδομα ενοικίου: Χιλιάδες πολίτες ρωτούν το θα γίνει με φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού κοινωνικό μέρισμα, πληρωμές ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου.

Πότε αναμένονται οι πληρωμές ΚΕΑ.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων για το επίδομα ενοικίου.

Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η πληρωμή συντάξεων ΝΑΤ Ιουνίου 2019. Πότε αναμένεται να πληρωθούν ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού και συντάξεις Ιουνίου.

Πότε καταβάλλεται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.

Στη συνέχεια, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλει φέτος αίτηση Α21.

Σε αναμονή χιλιάδες πολίτες για να ολοκληρωθεί η πληρωμή για τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, για το ΚΕΑ 2019, το επίδομα ενοικίου αλλά και το επίδομα παιδιού Α21.

Να θυμίσουμε πως για το επίδομα ενοικίου όσων οι αιτήσεις εγκριθούν εντός του Απριλίου, θα λάβουν περίπου στις 20-25 Μαΐου 2019 (στόχος είναι οι πληρωμές να γίνονται κοντά στις 22 κάθε μήνα), το επίδομα μηνός Μαΐου, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Ξεκίνησαν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΑ για τα προνοιακά επιδόματα και το επίδομα παιδιού Α21.

Να αναφερθεί αρχικά ότι δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για καταβολή για το κοινωνικό μέρισμα.

Για το επίδομα ενοικίου, η πλατφόρμα θα παραμείνει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να γίνουν οι πληρωμές για την πρώτη διμηνιαία δόση για το 2019.

Επίδομα ανάσα 500 ευρώ μέσα στις επόμενες 20 μέρες στους λογαριασμούς σας!

Επίδομα αδείας ετοιμάζονται να πάρουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες 20 με 30 ημέρες! Το επίδομα αυτό αξίζει να σημειωθεί πως ισούται με το μισό του μισθού σας και κάτι παραπάνω! Οπότε κυμαίνεται από 350 ώς και 600 ευρώ στον καθένα!

Κατά τη διάρκεια της άδειας ο μισθωτός δικαιούται να λάβει από τον εργοδότη τις «συνήθεις αποδοχές» που θα ελάμβανε αν πραγματικά απασχολούνταν στην επιχείρηση κατά τον αντίστοιχο χρόνο της άδειάς του. Στην έννοια των συνήθων αποδοχών περιλαμβάνεται, ότι καταβάλλεται στο μισθωτό τακτικά και μόνιμα ως αντάλλαγμα της εργασίας του, τόσο ο πάγιος μισθός ή το ημερομίσθιο, όσο και κάθε είδους πρόσθετες συμπληρωματικές παροχές, είτε σε χρήμα είτε σε είδος (όπως λ.χ. τροφή, κατοικία, ποσοστά, επιδόματα κλπ). Εκτός από τις αποδοχές της άδειας ο μισθωτός δικαιούται και επίδομα αδείας. Το επίδομα αδείας δεν μπορεί να υπερβεί για όσους αμείβονται με μισθό το μισό μισθό και για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο τα 13 ημερομίσθια.

ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ

Τόσο οι αποδοχές αδείας όσο και το επίδομα αδείας προκαταβάλλονται στον μισθωτό κατά την έναρξη της άδείας του και δεν συμψηφίζονται με ανώτερες των νομίμων καταβαλλόμενες αποδοχές.

ΠΟΤΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΔΕΙΑΣ

Αν από υπαιτιότητα του εργοδότη δεν χορηγηθεί η άδεια μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, ο εργαζόμενος δικαιούται τις αποδοχές άδειας αυξημένες στο 100% (διπλάσιο). Δεν διπλασιάζεται όμως το επίδομα άδειας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share