Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Επίδομα ανάσα 500 ευρώ μέσα στις επόμενες 20 μέρες στους λογαριασμούς σας!

Σας αφορά όλους! Τεράστια ανάσα

14 Ιουνίου 2019 08:36
Επίδομα ανάσα 500 ευρώ μέσα στις επόμενες 20 μέρες στους λογαριασμούς σας!

Επίδομα αδείας ετοιμάζονται να πάρουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες 20 με 30 ημέρες! Το επίδομα αυτό αξίζει να σημειωθεί πως ισούται με το μισό του μισθού σας και κάτι παραπάνω! Οπότε κυμαίνεται από 350 ώς και 600 ευρώ στον καθένα!

Κατά τη διάρκεια της άδειας ο μισθωτός δικαιούται να λάβει από τον εργοδότη τις «συνήθεις αποδοχές» που θα ελάμβανε αν πραγματικά απασχολούνταν στην επιχείρηση κατά τον αντίστοιχο χρόνο της άδειάς του. Στην έννοια των συνήθων αποδοχών περιλαμβάνεται, ότι καταβάλλεται στο μισθωτό τακτικά και μόνιμα ως αντάλλαγμα της εργασίας του, τόσο ο πάγιος μισθός ή το ημερομίσθιο, όσο και κάθε είδους πρόσθετες συμπληρωματικές παροχές, είτε σε χρήμα είτε σε είδος (όπως λ.χ. τροφή, κατοικία, ποσοστά, επιδόματα κλπ). Εκτός από τις αποδοχές της άδειας ο μισθωτός δικαιούται και επίδομα αδείας. Το επίδομα αδείας δεν μπορεί να υπερβεί για όσους αμείβονται με μισθό το μισό μισθό και για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο τα 13 ημερομίσθια.

ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ

Τόσο οι αποδοχές αδείας όσο και το επίδομα αδείας προκαταβάλλονται στον μισθωτό κατά την έναρξη της άδείας του και δεν συμψηφίζονται με ανώτερες των νομίμων καταβαλλόμενες αποδοχές.

ΠΟΤΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΔΕΙΑΣ

Αν από υπαιτιότητα του εργοδότη δεν χορηγηθεί η άδεια μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, ο εργαζόμενος δικαιούται τις αποδοχές άδειας αυξημένες στο 100% (διπλάσιο). Δεν διπλασιάζεται όμως το επίδομα άδειας.

Σας αφορά: Επίδομα ανάσα έως και 12.000 ευρώ!

Νέο πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους 18-66 ετών μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ!

Μέσω του προγράμματος οι άνεργοι θα επιδοτούνται με ποσά τα οποία θα φτάνουν έως και 12.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Αναλυτικά, δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα είναι άνεργοι 18-66 ετών, οι οποίοι έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης και θα προβούν σε έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά. Δικαιούχοι είναι επίσης, οι άνεργοι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και τη διέκοψαν έως τις 31/12/2011.

Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες, είτε ως μέλη ΟΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και Συνεταιρισμού Εργαζομένων.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και οι δικαιούχοι δεσμεύονται να κρατήσουν την επιχείρησή τους για τρεις μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος.

Τα ποσά των επιχορηγήσεων καταβάλλονται σε τρεις δόσεις και φτάνουν έως και τα 12.000 ευρώ.

Αναλυτικά
-Έως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%.
-Έως 9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/2 του εταιρικού κεφαλαίου

-Έως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου.

Τεράστια ανάσα: Νέο επίδομα που ξεπερνάει τα 700 ευρώ!

Διάφορα επιδόματα χορηγεί ο ΟΑΕΔ, ένα από τα οποία είναι και το ειδικό επίδομα ανεργίας, το οποίο απευθύνεται σε όσους δεν μπορούν να ενταχθούν στην 12μηνη τακτική επιδότηση, όπως έχει ανακοινωθεί με θέσπιση του ίδιου του Οργανισμού. Κοινωνικό μέρισμα 2019: Αυτά θα είναι τα κριτήρια για τα 200 έως 1100 ευρώ!

Η βασική προϋπόθεση για τους ωφελούμενους του συγκεκριμένου επιδόματος είναι να παραμένουν άνεργοι και να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για τρεις (3) μήνες, ενώ το ειδικό αυτό επίδομα καταβάλλεται κάθε τρίμηνο από τον ΟΑΕΔ, μέχρι και τρεις (3) φορές το χρόνο και ανέρχεται στο ποσό των 240 ευρώ. Συνολικά επομένως, ο δικαιούχος λαμβάνει το ποσό των 720 ευρώ.

Ποιες είναι όμως οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του επιδόματοςτων 720 ευρώ;

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Πρόσφατο εκκαθαριστικό ή αντίγραφο
Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
ΙΒΑΝ δικαιούχου, στο οποίο ο ενδιαφερόμενος/η πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος

ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Αν είσαι άνεργος και θες να λάβεις το παρακάτω βοήθημα, τότε θα πρέπει να πληροίς τις εξής προϋποθέσεις:

Να έχεις πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου

Να μην υπάγεσαι στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ)

Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα σου άνεργου ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Για το έτος 2019 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.738,81 ευρώ.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας

Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services

Μέσω των ΚΕΠ
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ασφαλισμένος άνεργος στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που ζητείται μόνο κατά την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share