Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Κίνα ενδιαφέρεται για αεροδρόμια στα Βαλκάνια!

Έτοιμη για το μεγάλο "μπαμ"!

11 Ιουνίου 2019 14:42
Η Κίνα ενδιαφέρεται για αεροδρόμια στα Βαλκάνια!

Κινέζοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται για την κατασκευή ενός κέντρου logistics στο αεροδρόμιο του Όσιγιεκ και η κροατική κυβέρνηση αναμένει να λάβει σχετική επιστολή πρόθεσης, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε επιχειρηματική αποστολή από την Κίνα στην κροατική πόλη.

Ο αερολιμένας του Όσιγιεκ, ως πιθανό "πεδίο" ανάπτυξης επενδυτικής δραστηριότητας, έχει προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον από Κινέζους επιχειρηματίες επισήμανε η επιχειρηματίας Jiang Yu, σημειώνοντας πως η ίδια και άλλοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο έργο, καθώς η τοποθεσία του αεροδρομίου είναι στρατηγική και μπορεί να συνδυαστεί με τις υπηρεσίες που παρέχει το λιμάνι της πόλης. Υπογράμμισε, επίσης ότι σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις επιχειρηματιών και συναρμόδιων υπουργείων για την εξεύρεση κοινού "τόπου" αναφοράς και την έναρξη συνεργασίας.

Ο περιφερειάρχης της περιφέρειας Όσιγιεκ, Ιβάν Άνουσιτς, διατύπωσε την εκτίμηση ότι τόσο η τελευταία, όσο και η προηγούμενη (στις 18 Απριλίου) επίσκεψη κινεζικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή. "Μπαίνουμε στην τελική φάση διεξαγωγής συνομιλιών μεταξύ των ενδιαφερόμενων επενδυτών και των αρμόδιων υπουργείων. Ενδιαφέρονται (σ.σ. οι Κινέζοι επιχειρηματίες) για το αεροδρόμιο (στους τομείς μεταφοράς επιβατών και φορτίων)" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Άνουσιτς σημείωσε ότι το κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες, όπως η εγγύτητα του αεροδρομίου με το λιμάνι και τον πανευρωπαϊκό διάδρομο Vc (το οδικό και σιδηροδρομικό τμήμα του διαδρόμου), καθώς και με την Ουγγαρία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τα 10 καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2019!

Η Skytrax, οργανισμός αεροπορίας για τους καταναλωτές με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, μας παρουσιάζει τη λίστα με τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2019.

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης αναδείχτηκε για έβδομη συνεχή χρονιά καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο. Όπως αναφέρουν το αεροδρόμιο είναι πρώτο σε δραστηριότητες αναψυχής, αφού διαθέτει, μεταξύ άλλων, δωρεάν 24ωρο σινεμά, πισίνα στον τελευταίο όροφο και πάρκο με πεταλούδες, ενώ στις 17 Απριλίου θα αποκτήσει το μεγαλύτερο εσωτερικό καταρράκτη στον κόσμο.

Η λίστα της Skytrax παρουσιάζει τα 100 καλύτερα αεροδρόμια, και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατέλαβε την 42η θέση.

Πάμε να θαυμάσουμε τα 10 πρώτα στο Travelstyle.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share